עבור לתוכן

ועדת שוחט: להעלות שכר הלימוד ב- 70%

Featured Replies

פורסם

שנתית.

אבל ניראה לי שיש אופציה להארכה אם אתה מצטיין בשנה הראשונה.

• תגובות 87
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי שזקוק לסיוע וזכאי לו כנראה שיקבל אותו בדמות מלגה או תשלומים נוחים .

זה כמובן לא אומר שצריך לעלות את שכר הלימוד בצורה כה דרסטית וחד צדדית.

פורסם

אין שכל אין דאגות?

המחיר במכללות הוא במינימום כמו השכר לימוד באוניברסיטאות ובמקסימום פי ארבע

אנשים לא הולכים למכללות כי יותר זול שם, אלא בגלל שסף הקבלה נמוך יותר

על שכל תטיף למישהו אחר, חכם בלילה. תפסיק לחפש דרכים חלופיות לקרוא לי סתומה.

יש מכללות זולות יותר מאוניברסיטאות, הכל תלוי במקצוע. אני לא חושבת שללמוד במכללה לראיית חשבון יעלה לי יותר מאשר שנת לימוד באונ' תל-אביב. תלוי במקצוע, בשעות ובכמה המכללה נחשבת יוקרתית. יש גם מכללות שמספקות ציוד (נגיד, מכללות לגרפיקה ואמנות אשר מספקות כלי ציור, מחשב עם תכנות חוקיות וכו'). זה תלוי בהרבה דברים.

איזה כיף שיש אזרחות אירופאית ;D

אינך צרייך אזרחות אירופית כדי ללמוד באיחוד. מספיק שתדע את השפה במדינה אליה אתה נוסע, ברמה אשר מתבקשת על מנת לקבל ויזת סטודנט. תלוי גם במדינה שאתה נוסע. ידיד שלי באיטליה משלם 500 יורו לסמסטר, שזה ממש סכום סמלי בהשוואה למה שיש בארץ. חברה באנגליה גם, בסביבות הסכום הזה. בגרמניה - חינם (בהתאם למחוז, יש מחוזות שצרייך לשלם סכום סמלי, או אם מדובר במקצוע מיוחד עם כל מיני קורסים נלווים או במכללה פרטית).

יש אבל מדינות ששם אתה צרייך "להצהיר הון" ושיהיה לך על חשבון הבנק כסף מזומן, או מסגרת אשראי, שתאפשר לך לחיות שם מבלי לעבוד תקופה של כמה חודשים, למקרה ויש משבר ואינך מוצא עבודה.

מגורים שם לא יקרים כי מדינות גדולות, אין את הצפיפות שכאן, וכמעט בכל עיר עם אוכלוסיה של כ-100 אלף איש יש אוניברסיטה, אז לא צרייך להצתופף בחור אחד וליצור תחרות בלתי אפשרית כמעט על מקום באוניברסיטה, על פרנסה ועל מגורים. למה נראה לכם שסטודנט שלומד בת"א צרייך לשלם 400$ על מלון מקקים חדר אחד עם צנרת רקובה באיזור מגעיל וכולל רק ארנונה ומים, בעוד שסטודנט נגיד ב-TRIER משלם 160 יורו על דירה נקיה ויפה, הכל כלול וללא הגבלה (טלפון, אינטרנט מהיר, מים, חשמל וכבלים) בצד הטוב של העיר? האוניברסיטאות שם גם מעניקות הטבות שונות. סתם לדוגמא, ב-TRIER אתה מקבל "חופשי-שנתי" לסטודנט חינם אין כסף לנסוע בתחבורה ציבורית (כולל רכבות) בחצי מהמחוז.

א. אדם בוגר צריך להפנים את המושג סדר עדיפויות. אם צעירים מעדיפים לבזבז עשרות אלפי שקלים על טיול אחרי הצבא ומתנהגים כאילו אם הם לא יטוסו להודו /דרום אמריקה/ כל חור מוכה רעב ומלריה שעה אחרי שהזדכו על המדים בבקו"ם חייהם יסתיימו שלא יבכו שאין להם כסף ללימודים.

ב. למיטב ידעתי בארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות שכר לימוד באוניברסיטה נע בין 40 - 60 אלף דולר בשנה, לא כולל אוכל, מעונות, נסיעות והוצאות נלוות. ואף סטודנט לא מת מרעב. פשוט מדהים.

ג. האוניברסיטאות יאפשרו לקחת הלוואה ל-10 שנים בתנאים מאוד נוחים.

ד. גם במדינות אחרות לא כל אדם שני ברחוב ממשיך ללימודים גבוהים.

א. אני מסכימה איתך בנושא המדינות עולם שלישי, במיוחד שעושים זאת לתקופות כ"כ ארוכות ובד"כ עושים שם מה שלא צרייך לעשות (סמים) והורסים את התדמית המדינית. אבל זה לא צרייך להפריע ללכת ללמוד אח"כ. כן, זה בזבוז זמן שאחרי שאבדו להן 2-3 שנים בצה"ל מבזבזים עוד 8 חודשים בתאילנד בעישון אופיום. צאו מהסרט - אין לכם הלם קרב מלהדק דפים בקריה.

אבל... וזה אבל גדול... ישראלים הם לא היחידים שעושים את זה. גם הולנדים, אמריקאים, אוסטרלים, אנגלים ו... כל לאום מערבי בעצם. זה לא מפריע להם ללמוד. למה? כי אצלם משתכרים בשכר, לא דמי כיס עלובים. אין שם פער כזה בין מעמדות ורבים יכולים להרשות לעצמם גם כן ואח"כ גם ללכת לאוניברסיטה בלי לבכות, על כמה וכמה אם הם אירופאים ושכ"ל אצלם כמעט בחינם עד חינם.

ב. גם תלוי במוסד. אם אתה לומד בקולג' מעפאן בעיר קטנה ולא מוכרת, יעלה לך פחות מאשר בבי"ס מבוקש בעיר גדולה. אל תשכח ששם הורים חוסכים קרנות קולג' לילדים שלהם כי יש להם מה להפריש לקרן הזאת. בארץ, זוג ממוצע עם ילדים לא יודע איך לגמור את החודש, שלא לדבר על לגזור איזה קופון לאיזו קרן של הילדים. לרוב הם מסתפקים בלהוריש להם דירה מצ'וקמקת במותם.

בארה"ב, בנוסף, יש כל מיני קרנות ומלגות שניתנות בהתאם להישגים אקדמיים או ספורטיביים. כל מכללה גדולה שם נלחמת בשיניים כדי למצוא לעצמה את הכוכב הבא לנבחרת שלה ומציעה מלגות למצטיינים בספורט בתיכון כדי שילמדו אצלם. כנ"ל לגבי מחוננים ותלמידים מצטיינים שמקבלים מלגה, ויש שם עוד מאות ארגונים מבוססי מוצא שתורמים מלגות לילדים. תאר לעצמך, לקבל מלגה חינם רק כי אתה אפרו-אמריקאי ממעמד סוציאו אקונומי בינוני-נמוך והשגיך בינוניים. כאן ערבים מקבלים את הפרסים הללו.

ג. וזה בדיוק מה שהם רוצים. לעשוק לסטודנטים את התחת לתקופה ארוכה, לקחת ריבית ולהרוויח עליהם עוד "קצת" מעבר ל-70% הנוספים שרוצים לגזול מהם.

ד. נכון, וזה כי במדינות אחרות אתה יכול להתפרנס בכבוד, גם בתור שכיר, גם אם אין לך השכלה אקדמית, מהסיבה הפשוטה ששכר המינימום שם מתואם למחירים במשק ולא שחוק כמו כאן. בחו"ל יש גם איגודי עובדים מאד מאד חזקים (ארה"ב היא דוגמא מאד מאד טובה לכך) שלא מאפשרים את הבית זונות שהולך כאן בשוק העבודה. בארץ, אין מה לעשות. אין הרבה משאבים - אתה (האדם) הוא המשאב וכדאי מאד שתעשיר את עצמך בידע כמו אורניום, אם אתה רוצה לגרד ולו את השכר הממוצע במשק.

ד. נכון, רובם לא מספיק חכמים לזה, כמו פה.

נו כן, בגלל זה ילד בן 12 בדנמרק יודע יותר מבוגר תיכון בישראל. ::)

דבר אחרון, נדמה כי הממשלה רוצה להרחיב את הפערים החברתיים עוד יותר לכדי תהום עמוקה. אולי הם רוצים שנהיה כמו בארגנטינה או דרום אפריקה?

אבל היי, אם אתם נואשים למימון ויש לכם שעתיים-שלוש חופשיות בשבוע, התנדבו בפרוייקט פרח. אני זוכרת שהם הציעו מלגה ע"ס כ-5000 ש"ח לסטודנטים שיתנדבו.

פורסם

יש מכללות זולות יותר מאוניברסיטאות, הכל תלוי במקצוע. אני לא חושבת שללמוד במכללה לראיית חשבון יעלה לי יותר מאשר שנת לימוד באונ' תל-אביב.

במקרה למדתי ראית חשבון באוניברסיטת תל אביב

אם הייתי הולך ללמוד במכללה למנהל זה היה עולה לי קצת יותר מכפול

ואם הייתי הולך ללמוד בבין תחומי זה היה עולה לי כנראה פי 4

תני לי דוגמה למכללה שמספקת תואר שעולה פחות מאוניברסיטה

בואי אני אעזור לך, את לא תמצאי כי אין חיה כזאת

פורסם

מה? לא חסר כל מיני מכללות בגרוש שאין להן פרסומת מופצצת ברדיו ואולמות מפוארים?

יש מכללות שהן בסה"כ זוג משרדים בבניין ישן ומצ'וקמק בדרום ת"א. במקרה נתקלתי באחד כזה באלנבי. אתה כן מקבל שם תואר בראיית חשבון, אבל אתה לא תשלם סכומי עתק כי... מי מכיר אותם בכלל? ה"כיתה" שלהם יכולה להכיל אולי 20 תלמידים, לא 200. אין להם מדשאות יפות וחדר מרצים וכל הבולשיט הזה.

פורסם

כמה דברים

דבר ראשון, אין דבר כזה תואר ראשון בראיית חשבון/חשבונאות

דבר שני, יש מעט מאוד מכללות שמלמדות את המקצוע כיוון שצריך לקבל אישור ממועצת רואי חשבון על מנת לקבל פטור ממבחני המועצה

(יש כאלו בהם אתה ניגש חיצונית לכל אחת מהבחינות מועצה, משהו כמו 21 בחינות ורק זה עולה כמו כל התואר באוניברסיטה)

ובכל מקרה אין פחות משכר לימוד אוניברסיטאי, אי אפשר לקבל תואר בישראל ולשלם פחות ממה שמשלמים באוניברסיטה

חבל על הויכוח שלך

פורסם

יש מצב שיש מכללה מסכנה שעולה פחות מאוניברסיטה. פשוט לא במקצועות שיש לך נגיעה או עניין בהם. מכללות לאמנות זה בכלל בית זונות, בתנאי שלא מדובר במקום עם שם פלצני (אלא איזה מכללת חור ביפו) והמכללה לא מספקת לך ציוד (מצד שני, ציוד טוב לציור עולה לפחות כמו תואר. בארץ לא מייצרים צבעים וחומרים איכותיים, ואלו שכן, עולים בפועל יותר מחומרים מאיכות סוג א' מתוצרת, נניח גרמניה - שהיא המייבאת הכי גדולה של ציוד לאמנות לישראל).

נושא הקבלה גם הוא משחק, יותר מן הכסף. אבל מצד שני, אתה יכול להאשים תלמידים שבורחים למכללות כאשר בתי הספר התיכונים שלהם כלל לא נתנו להם את הכלים כדי להתקבל לאוניברסיטה? אני לא יודעת באיזה בי"ס אתה למדת, אבל בכיתה שלי היו למעלה מ-40 ילד, מתוכם 6 אשר אינם מתאימים למסגרת חינוכית רגילה, אשר היו איטיים או מופרעים והיו מכשילים את שאר הכיתה. בהקבצות במתמטיקה בכלל היה סדום ועמורה. לא 40 אלא למעלה מ-50 ילד. היינו צריכים להביא שולחנות מכיתות אחרות כדי להדחס לכיתה כולם יחד. איך אפשר ללמוד/ללמד באנדרלמוסיה כזאת? ואח"כ גם ביטלו לנו הקבצות של 4 ו-5 יח"ל ואז הצפיפות בהקבצה היחידה הנשארת בכלל היתה מתחת לכל ביקורת.

"אז להשלים בגרויות/לעשות אקסטרני". זה קל מאד להגיד אבל גם זה עולה כסף. למה שתלמיד ישלם כסף נוסף בשביל חינוך שהיה צרייך לקבל חינם אין כסף מבית הספר שלו?

נכון שיש הרבה צ'חצ'חים שלא רוצים ללמוד ויושבים על הברזלים כל היום ומוציאים חרא ציונים - אבל אני מבטיחה לך שהם לא מרכיבה המרכזי של הסטטיסטיקה של ההולכים למכללות. אותם צ'חצ'חים בד"כ לא מעוניינים בהשכלה גבוהה. הם חושבים שיהיה להם קזינו ו-BMW. ההולכים למכללות הם הרבה פעמים אלו שנפלו בין הכסאות של מערכת החינוך.

פורסם

אוף, למה את קשה?

מכללה שנותנת תעודה בעיצוב גרפי יכולה להיות זולה מאוניברסיטה

מכללה שנותנת תואר עולה לפחות כמו אוניברסיטה ובד"כ יותר

אני לא יודע באיזה בית ספר את למדת (נשמע כמו אקסטרני), גם אצלנו היו לא מעט אנשים בכתה

ובכל זאת מתוך 13כיתות 9 כיתות סיימו עם בגרות מלאה

ואלו שלא סיימו עם ציונים מספיקים למדו עוד שנה באוניברסיטה-מכינה

את מהאנשים שמצפה לקבל הכול, בחינם כמובן

ואם תצטרכי לקחת הלוואה ל10 שנים על מנת לממן את הלימודים ותחזירי את ההלוואה רק כשתרוויחי את המשכורת הממוצעת במשק, יקרה אסון?

מה פתאום, את רואה שיש מדינות באירופה שהלימוד הוא בחינם אז את רק מתלוננת.

בגלל זה את תקועה ותשארי תקועה בחיים

פורסם

יכול להיות שמשהוא פה לא מחובר לגמרי, אבל לפי כל מה שאני יודע וכל הניסיון שלי רוב אלה שמסיימים תואר ראשון לא יקבלו את המשכורת הממוצעת במשק.

חוץ מזה, בדר"כ 50% ופחות מאלו שמתחילים ללמוד את התואר באמת מסיימים אותו ( בדקתי את זה פעם בפוקלטה שלי בת"א ובקולטות אחרות לידי ).

חוץ מזה בעיקרון כן, אחד הדברים שצריכים להיות בחינם או בתשלום נמוך ביותר הוא חינוך. זה כזה רעיון מופרע ?

צריך להוריד אותו כמה שיותר, בטח שלא להלעות.

פורסם

כשתמצא דרך אחרת לממן את המערכת הזאת, לשמור על שכר שישאיר את המרצים הטובים במערכת ולא בשוק העסקי/אוניברסיטאות בחו"ל תחזור

לדעתי צריך ליצור בישראל מערכת שכר כמו באנגליה שם שכר הלימוד יכול להגיע עד 3000 פאונד בשנה אבל יהלימודים יכולים להיות גם בחינם, הכל בהתאם לשכר של ההורים

פורסם

אני לא יודע באיזה בית ספר את למדת (נשמע כמו אקסטרני), גם אצלנו היו לא מעט אנשים בכתה

ובכל זאת מתוך 13כיתות 9 כיתות סיימו עם בגרות מלאה

ואלו שלא סיימו עם ציונים מספיקים למדו עוד שנה באוניברסיטה-מכינה

את מהאנשים שמצפה לקבל הכול, בחינם כמובן

ואם תצטרכי לקחת הלוואה ל10 שנים על מנת לממן את הלימודים ותחזירי את ההלוואה רק כשתרוויחי את המשכורת הממוצעת במשק, יקרה אסון?

מה פתאום, את רואה שיש מדינות באירופה שהלימוד הוא בחינם אז את רק מתלוננת.

בגלל זה את תקועה ותשארי תקועה בחיים

למדתי ברשת עמל 1 המחורבנת, אלא שלמדתי באחד הסניפים הכי מסריחים שנהרס אחרי שהמנהל הקודם פרש לגמלאות. המנהלת הנוכחית סגרה למעלה ממחצית המגמות (תיאטרון, מחול, מוזיקה, תעשיה במתכות, מכונאות ועוד כמה). בי"ס שבעיר היתה לו פעם תדמית של "בי"ס של פריקים" הפך להיות ל"עמל א' = ערסים מנסים ללמוד, אעלק". האלימות עלתה פלאים כי תלמידים שפעם לא היו מתקבלים לבי"ס בגלל בעיות התנהגות או הישיגים נמוכים היוו כעת את רוב בית הספר. רמת הלימודים גם היא צנחה, מאחר וכל המורים הותיקים (והטובים, יש לציין) עפו משם על טיל אחרי שנתיים של טרור המנהלת, אשר אח"כ הביאה חברות מחוג המכשפות שלה - מורות שהיו משפילות ומקללות על ימין ועל שמאל, ומורה צעיר אחד שהיה מתעסק עם תלמידות תמורת ציונים (מישהי מהכיתה שלי, הוא פשוט עשה את פרוייקט הגמר בשבילה אחרי זה והיא הופיעה לפחות מ-40% מהשיעורים במקצוע שלו - לפחות היא לא היתה קטינה).

אני לא מצפה לקבל חינם מעבר למה שמגיע לי ואם זה מגיע לחברי באירופה, מדוע זה לא מגיע לי? האם האירופאים טובים מן הישראלים שמגיע להם? לא. פשוט הממשלות שלהם טובות יותר וחושבות שלצעירים שלהם מגיע את הכי טוב והם משקיעים בהם בעוד שכאן הדור הצעיר מופקר ונופל בין הכסאות.

חינוך חינם הוא אחד הדברים הללו אשר מגיעים לכל ילד וילד כהזדמנות שווה להצליח בחיים. זאת ההתחלה השווה לכולם. אדם בעל ממון יכול לשלוח את הילדים שלו לבי"ס פרטי יוקרתי, אבל מה עם ילד להורים ממעמד סוציאו-אקונומי בינוני? או אחד מ-7 ילדים אתיופים לאם חד הורית? או ילד להורים נכים? או יתום? לכולם כאן מגיעה הזדמנות שווה וזה לא שווה אם זה לא בחינם.

אני לא ממש תקועה וכמה שאני תקועה אינני תקועה בגלל עצמי. אם היית במצבי היית כנראה בבוץ עמוק יותר ואינני צריכה להסביר את עצמי לך, בטח לא את המצב בבית שלי. חתיכת סנוב אליטיסט.

פורסם
אני לא מצפה לקבל חינם מעבר למה שמגיע לי ואם זה מגיע לחברי באירופה, מדוע זה לא מגיע לי? האם האירופאים טובים מן הישראלים שמגיע להם? לא. פשוט הממשלות שלהם טובות יותר וחושבות שלצעירים שלהם מגיע את הכי טוב והם משקיעים בהם בעוד שכאן הדור הצעיר מופקר ונופל בין הכסאות.

יש מדינות באירופה בהן שכר הלימוד הוא נמוך מאוד עד אפסי

ויש כאלו ששכר הלימוד גבוה כפליים מבארץ

אם למדינה היה כסף לסבסד את הלימודים יותר ממה שהם מסבסדים היו עושים את זה

העובדה היא שלמדינה אין כסף לזה

חינוך חינם הוא אחד הדברים הללו אשר מגיעים לכל ילד וילד כהזדמנות שווה להצליח בחיים. זאת ההתחלה השווה לכולם. אדם בעל ממון יכול לשלוח את הילדים שלו לבי"ס פרטי יוקרתי, אבל מה עם ילד להורים ממעמד סוציאו-אקונומי בינוני? או אחד מ-7 ילדים אתיופים לאם חד הורית? או ילד להורים נכים? או יתום? לכולם כאן מגיעה הזדמנות שווה וזה לא שווה אם זה לא בחינם.

בישראל מקבלים 12 שנות חינוך חינם

אם היה יותר כסף היית מקבלת גם לימודים אקדמיים חינם

בנוסף יש מערכת עניפה של מלגות וגם כאלו שאין להם כסף יכולים ללמוד

במקרה הכי גרוע לוקחים הלוואות, עובדים בזמן הלימודים ומסתדרים

אני לא ממש תקועה וכמה שאני תקועה אינני תקועה בגלל עצמי. אם היית במצבי היית כנראה בבוץ עמוק יותר ואינני צריכה להסביר את עצמי לך, בטח לא את המצב בבית שלי. חתיכת סנוב אליטיסט.

ברור

את תקועה כי המדינה לא מממנת לך לימודי וטרינריה חינם

אז במקום לעשות משהו בנידון את מבזבזת את הזמן שלך ושלנו בהתבכיינות על גבי הרשת כמה שדפוק פה וכמה שטוב באירופה

אם באמת היית רוצה היית יכולה להגשים את עצמך אבל את עסוקה בלהתלונן ולא נשאר לך זמן לעשות משהו בנידון

חבל

פורסם

כשתמצא דרך אחרת לממן את המערכת הזאת, לשמור על שכר שישאיר את המרצים הטובים במערכת ולא בשוק העסקי/אוניברסיטאות בחו"ל תחזור

לדעתי צריך ליצור בישראל מערכת שכר כמו באנגליה שם שכר הלימוד יכול להגיע עד 3000 פאונד בשנה אבל יהלימודים יכולים להיות גם בחינם, הכל בהתאם לשכר של ההורים

3000 פאונד :lol:, אתה מסטול. שכר לימוד יותר בסדר גודל של 13000 פאונד. ועדיין חלק גדול מהסטודנטים

בבריטניה הם תלמידי חוץ. הבריטים מעדיפים להשאר בפאב. דרישות הקבלה נמוכות מאוד והדגש על ראיון אישי ופחות על ציונים.

זה לא המצב בארץ. :nixweiss:

אם לא הייתי חושש לחיי, הציעו לי משנה הבאה מלגה מלאה לדוקטורט ב- Imperial College of London.

מלגה שמיועדת לישראלים בלבד.

פורסם
הסטודנטים הבריטים משלמים היום 1,125 ליש"ט לשנת לימודים באוניברסיטה. החל מספטמבר 2006 יועלה השכר ל-3,000 ליש"ט לשנה. אלא שהשיטה היא ששכר הלימוד מחושב לפי הכנסות ההורים, וכך יוצא ש-60 אחוז מהסטודנטים לא משלמים את מלוא המחיר, ורבים לא משלמים כלל.

:nixweiss:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2806817,00.html

כמובן שיש מקומות יקרים יותר, אבל השאלה היא אם הם ממשלתיים

פורסם

לפחות מ- IC:

אלו המחירים לסטודנטים שאינם מהאיחוד האירופי. :smile1:

Faculty of Engineering (except the Department of Bioengineering) £18,500

Department of Bioengineering £17,350

Faculty of Natural Sciences £17,350

Department of Chemistry £18,400

Department of Mathematics £14,400

BSc/MSci in Biomedical Science £18,350

Faculty of Medicine (Pre-clinical) £22,650

Faculty of Medicine (Clinical) £33,800

המקסימום לסטודנטים ביתיים הוא: 3070 פאונד.

יש הרבה מלגות לסטודנטים חיצוניים שמשלימות את שכר הלימוד הביתי לשכר המבוקש.

עדיין זה פשוט לא משתלם ללמוד ללא אזרחות או מלגה. (מזל שאני משלים את המסטר השנה 8) )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים