עבור לתוכן

יש לכם המלצה ללוח אם תומך RDRAM?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שלשום ניסיתי להדליק את המחשב, ולהפתעתי, הוא לא פעל... בדיקה קצרה העלתה שספק הכח התקלקל (הבדיקה כללה את שקשוק הספק, שהשמיע צלילים שהעידו על חלקים שהתפרקו בפנים. פתיחת הספק אישרה את החששות).

כשהחלפתי ספק, המחשב אכן התחיל לפעול, אבל לא נראה שקורה משהו פרט לפעולת המאווררים. גם המסך לא נדלק. ככל הנראה, לוח האם שבק חיים גם הוא, כי ניסיתי לפרק את כל מה שלא נחוץ להפעלת המחשב, גם ניסיתי כרטיס מסך אחר, ועדיין - כלום.

אתם חושבים שיש משהו שאפשר עוד לעשות? אם לא, אז אני צריך המלצה ללוח אם שתומך בזכרון RDRAM, פנטיום 4, וכרטיס מסך AGP. או שאולי כדאי לקנות לוח אם וזכרון DDR2. ואולי גם להחליף את המעבד בדרך. ואם כבר, אז למה לא לשדרג כרטיס מסך.

בקיצור, אני מחפש את הדרך הזולה ביותר להחזיר את המחשב שלי לחיים... יש רעיונות?

פורסם

פותח התרד נסה לפרק ולחבר רק את החלקים הבסיסים...כמו כן תבדוק אם הכרטיס מסך ושאר הרכיבים לא הלכו לעולמם עם הספק...

ובמחירים של היום..זה או למצוא לוח ישן במחיר נורמלי שתתומך בRDRAM..

או לקנות לוח וזיכרון חדשים..מה שיוצא עדיף ברוב המקרים....

פורסם

הלוחות שתומכי RDRAM יקרים מאוד היום (ממה שראיתי באתרים זה יכול להגיע למאות שקלים כמעט קרוב ל 1000..)

גם כן כי אני היתי באותו מצב כמוך, בסופו של דבר קניתי מחשב חדש..

כמו שאמרו כאן מעלי, תנסה להפעיל את המחשב עם הארד דיסק ,כרטיס מסך וזכרון בלבד..אולי יש עוד סיכוי.

אם יש לך תקציב בינוני אפשר לבקש מפרט לפיו במדור של המפרטים..

פורסם
  • מחבר

מה שאתם אומרים זה בדיוק מה שעשיתי... ולא עבד. כרטיס המסך תקין, כי חיברתי אותו למחשב אחר והוא עבד. אז כנראה שאני באמת אצטרך להחליף את כל העסק...

קניית מחשב חדש לא באה בחשבון. הרגע קניתי מחשב בכמעט 8000 ש"ח, כדי שאת הפנטיום 4 המדובר, שכרגע התקלקל לי, אני אוכל לקחת אלי למעונות...

טוב, נשדרג, לא נורא, עוד כמה שקלים...

פורסם

תיקח בחשבון שיש אפשרות שגם הזיכרון וגם המעבד לא תקינים, ואז גם אם תשיג לוח מתאים, לא בטוח שהמעבד והזיכרון שלך יעבדו.

אני לא רואה ברירה אלא להחליף את כל השילוש של המחשב הזה.

אני מבין שמדובר במחשב ללימודים, ולכן במקרה שלך אתה יכול ללכת גם על לוח עם כרטיס מסך מובנה. לדעתי אתה יכול ללכת על מעבד פשוט ב 400 ש"ח (E2140 או X2 3600), לוח עם כרטיס מסך מובנה ב 400 ש"ח וזיכרון 1GB ב 200 ש"ח, כך שבסביבות 1000 ש"ח תוכל לקבל שילוש סביר.

אם הכסף הוא ממש בעייתי, אתה יכול ללכת על מעבד סלרון (אינטל) או סמפרון (AMD), אבל הם חדי ליבה וחלשים יותר, ולחסוך כ 150 ש"ח. גם בזיכרון אתה יכול לרדת ל 512MB ולחסוך כ 50 ש"ח, או אפילו ל 256MB (מאד לא מומלץ) ולחסוך כ 80 ש"ח. גם עם הלוח אפשר לחסוך עוד קצת, אם תלך על ערכת שבבים של SIS או VIA ולקנות לוח בכ 300-350 ש"ח.

אגב, את זיכרון ה RDRAM שלך, אם הוא תקין, אתה אולי תצליח למכור, ובכך להרוויח עוד כמה שקלים.

פורסם

זה יהיה מעולה וגם הכרטיס מסך פה מצויין...כולל DVI מובנה והכול וגם חזק (X1250) המעבד חזק ו1GB זיכרון...

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤409

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤488

זיכרון:

TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 800MHz CL5 ¤254

הרכבת מחשב:

הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤79

מחיר סופי: ¤1230

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים