עבור לתוכן

אז ככה זהירות חפירה בקשר לתאונת דרכים שקרתה לי...

Featured Replies

פורסם

אכן G.R.O.W (אני מושפע קשות מהמשחקים האחרונים).

מה זה השטויות האלה עם הפיצה חוץ מזה שמי שידפק זה לא הוא אלא איזה שליח פיצה מסכן.

חוץ מזה אין שום נזק נראה לעין שילך לחפש....

דרך אגב לי היה קטע מסריח שעכשיו נזכרתי בו, לפני איזה חודשיים באתי לחנות ברוורס באיזה רחוב צר (חד סטרי חונים משני הצדדים) בעיר בלי ששמתי לב פתחתי יותר מדי מניפה עם הפרונט ושרטתי די קשות רכב (מזדה די חדשה) שעמד בצד השני של הכביש

(חתך עמוק ויפה לאורך רוב הדלת האחורית ומסביב לג'נט).

במקרה בעל הרכב היה צמוד אליו מה שחסך לי את הדילמה אם לברוח או להשאיר לו פרטים על השמשה.

בקיצור לרכב שלי לא קרה כלום אבל הבחור די עמד על זה שאתן לו פיצוי (ובצדק) סגרנו על 300 שקל (אין לי ביטוח צד שלישי האוטו שלי גורטאה גם ככה-

ולא שאני עושה תאונות על ימין ושמאל, 5 שנים לא היו לי בעיות) סכום שכמובן לא היו לי אז אמרתי טוב נקפוץ לכספומט וזהו.

אנחנו הולכים לכספומט הקרוב מרחק 3 דקות הליכה בדרך אני נזכר שלא שמתי איזיפרק אז קיוותי שאני יחזור מספיק מהר או שהיה קצת כסף במדחן.

בקיצור נתתי לבחור 300 אני חוזר לאוטו ובדרך את מי אני רואה אם לא את הפקח החביב שלפני דקה סיים לכתוב לי דוח טרי על עוד 100 שקל (ממש הדובדבן לכל העסק) לא ניסיתי אפילו לריב עם הפקח- כי זה לא היה עוזר. ישר ברחתי הבייתה כדי שלא יהיה לי עוד נחס וזהו פחות או יותר.

ווואו אני ממש חפרתי- סליחה על המונופוליזציה של הדיון חזרה אליך יאניק.

• תגובות 52
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל מה שקשור לבן אדם עצמו - נזקי גוף - הוא פונה לחברת הביטוח שלו ( ביטוח חובה). בקשר לנזקים לרכב - הוא יכול:

א' - לתבוע את המקיף שלו, אבל השתתפות העצמית שלו תהיה פי 2 יותר גבוהה מהנזק במקרה הזה, אם לא יותר.

ב' - לתבוע אותך. במידה ויש לך ביטוח צד שלישי (ג) , תצתרך לשלם השתתפות עצמית. אבל לא ניראה לי שהוא יכול לתבוע את הביטח שלך מכמה סיבות, האם יש דוח שמאי? לשופט אין סמכות לקבוע איזה נזק היה ואיזה לא, מה יכול להיה להיגרם ומה לא. בשביל זה שמאי, בלי דוח שמאי אין לו על מה לדבר איתך, ואם החשבונית שלו מהמוסך הוא יכול רק לנגב.

ממה שרשמת, לא ניראה לי שהוא הזמין שמאי להעריך את הנזקים, יש עוד כל מני דקויות קטנות שאני לא בטוח לגביהם, אבל ממה שהבנתי, אני בספק רב אם שהוא יטבע את הביטוח.

( אין דוח שמאי, הזנה של שמאי אחרי שבוע+ ועוד כשהואטו היה פעיל ולא במוסך, לאחרי תיקון, אופי הנזק שהוא טוען לו וכ'ו...).

אם אין לך מיטוח צד ג או שאתה לא רוצה לערב אותו, והוא טובע אותך, אפשר ללכת למשפט, ואם כל הטענות שרשמתי מקודם, אני בספק ששופט ירשיע אותך.

אבל בסופו של דבר אין לך ממה לדאוג, פשוט תגיד לו שילך לחפש.

לא שזה קשור,

אבל בקשר לשמירת מרחק, מבחינת החוק, נהג צריך לשמור מרחק מהרכב שמלפניו ולא להיפך. לכן זה לא משנה למה הוא בלם, אם לא שמרת מרחק, אתה אשם. לכן אין טעם להיכנס לזה, כי פה אתה תפסיד.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר יכול להיות שזו לא כל כך אשמתך ... אני זוכר עד היום כי זה כבר סוג של ריפלקס אצלי שהמורה נהיגה היה אומר לי כל הזמן כשאני בולם בפתאומיות להסתכל במראה האחורית אם אין מישהו קרוב ועד היום אני באמת תמיד שם לב למראה האחורית כשאני בעצירה פתאומית ולא פעם כבר שמתי לב למישהו קרוב וברחתי ממנו קדימה בגלל זה... תאונות כאלה מאוד נפוצות ברמזורים

איך שאתה מתאר את זה ברמזור ירוק ללא שום חפץ או אירוע מיוחד שצץ פתאום לא היה לו שום סיבה לעצור בפתאומיות... כמובן שאתה מבחינתך הייתה צריך לשמור על מרחק עצירה אבל עדיין יכול להיות שלא רק אתה אשם כאן

אין דבר כזה יש חוק, בכל תאונה של פגיעה מאחורה הרכב שפגע מאחורה אשם, לא משנה מה הנהג תמיד צריך לשמור על מרחק בלימה מקימסאלי.

פורסם

ליתר דיוק - החוק דורש שמירת מרחק, אבל החוק גם אוסר על רכב לבלום פתאומית ללא סיבה.

(כמובן, אור ירוק מהבהב יכול להוות סיבה מספקת)

פורסם

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אבל זה לא רלוונטי. זה לא בית דין תעבורתי ואף אחד לא בא לקבוע מי אשם ( ברור שאתה אשם, כן?). במידה והוא רוצה לתבוע אותו על נזקים לרכב, צריך הוכחות ( רצוי גם הודעה באשמה, או לחלופין פסיקה של בית משפט).

למרות שיתכן ( אני ממש בספק, אבל לא לחלוטין סגור על זה) שהשופט יוכל להגיד שאתה אשם בתאונה, עדיין, אין לו כל ההוכחה על הנזקים.

http://www.articles.co.il/category/179/%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97%20%D7%A8%D7%9B%D7%91

פורסם

על נזק של 260 שקל החברת ביטוח לא מסתכלות בכלל.. יש לכל ביטוח מינימום של השתתפות עצמית שהוא בדר"כ הרבה יותר גבוה מ200 שקל..

גם לי היה סיפור דומה לשלך רק שאצלי מישהו נכנס במתקן אופניים שהיה מחובר לוו גריה של האוטו (במזל לא קרה כלום לאופניים -> 2 זוגות של 7K כל אחד בערך), המתקן השאיר לו דפיקה רצינית באוטו והוא אמר שזה אשמתי ושהוא הולך לתבוע את הביטוח שלי למרות שזאת הייתה בבירר אשמתו :nixweiss:

בקיצור הבנאדם מנסה סתם לתקן את האוטו על חשבונך, תגד לו שאם הוא רוצה שתתראו בבית משפט

פורסם

ליתר דיוק - החוק דורש שמירת מרחק, אבל החוק גם אוסר על רכב לבלום פתאומית ללא סיבה.

(כמובן, אור ירוק מהבהב יכול להוות סיבה מספקת)

גם אור ירוק מלא הוא זכות לנסוע ולא חובה לנסוע (אבל על עצירה בירוק יכולים לתת לך קנס על הפרעה לתנועה)

למשל במקרים של פקקים שהצומת עצמה מלאה מכוניות, מבחינת החוק אסור לך להיכנס לצומת גם אם הרמזור ירוק

פורסם

ברור, ברור.

דיברתי על בלימה פתאומית, לא על עצירה.

פורסם

כל אחד משחק אותה מבין.

שלם לו 400 שקל ושיישתוק תאמין לי אתה לא רוצה לערב שום ביטוח כאן, הם יעלו לך את הביטוח בעשרות אחוזים לא כדי לך!

כולה 400 שקל שים לו ושיישתוק.

פורסם
  • מחבר

כל אחד משחק אותה מבין.

שלם לו 400 שקל ושיישתוק תאמין לי אתה לא רוצה לערב שום ביטוח כאן, הם יעלו לך את הביטוח בעשרות אחוזים לא כדי לך!

400 שקל האלה אצלך גדלים על עץ? מה נירא לך שאני מיליונר? אם היה לי כף מיותר אני בשמחה הייתי משלם ונפטר מזה, אבל כרגע אני במצב של לחסוך ולא לבזבז..[br]פורסם בתאריך: 10 יולי 2007, 18:18:00

לפי מה שאתה מתאר יכול להיות שזו לא כל כך אשמתך ... אני זוכר עד היום כי זה כבר סוג של ריפלקס אצלי שהמורה נהיגה היה אומר לי כל הזמן כשאני בולם בפתאומיות להסתכל במראה האחורית אם אין מישהו קרוב ועד היום אני באמת תמיד שם לב למראה האחורית כשאני בעצירה פתאומית ולא פעם כבר שמתי לב למישהו קרוב וברחתי ממנו קדימה בגלל זה... תאונות כאלה מאוד נפוצות ברמזורים

איך שאתה מתאר את זה ברמזור ירוק ללא שום חפץ או אירוע מיוחד שצץ פתאום לא היה לו שום סיבה לעצור בפתאומיות... כמובן שאתה מבחינתך הייתה צריך לשמור על מרחק עצירה אבל עדיין יכול להיות שלא רק אתה אשם כאן

לא לא, אני אשם בזה... אני העצתי ולא שמתי לב שהוא האט.... בקשר לתאונה אני לא בא אפילו להתווכח...

פורסם

החוק אוסר על בלימה פתאומית? מה אתה מקשקש במוח?

במקרה של תאונה מאחורה, הנהג מאחורה אשם נקודה, וזה בכלל לא משנה מה קרה מלפנים.

פותח הת'ראד, המקסימום שהוא יכול לעשות זה לקחת אותך לבית משפט לתביעות קטנות. לא ברור לי באיזה עוצמה נכנסת בו (לפי התמונה אין נזק בכלל דרך אגב), אבל משהו כמו שהוא אומר, ו-260 שקל זה מחיר מאוד נמוך לשלם. סך הכל, באמת נכנסת בו מאחורה וזה היה באשמתך.

פורסם

כל אחד משחק אותה מבין.

מה אתה לא מבין, זה שאין כאן שום סיבה לערב ביטוח, ובטח שאין סיבה לשלם לו סתם ככה 400 שקל.

אם היית טורח לקרוא היית רואה שזה בכלל 260.

דרך אגב, גם בתאונות מאחורה שבהם הנהג הפוגע אשם, היו תקדימים (מעטים אבל בכל זאת) ולא תמיד האשמה היא בלעדית( ברוב המקרים כן).

http://www.articles.co.il/article/926/%D7%A4%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94%20%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%20?%20%D7%9C%D7%90%20%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%93%20%D7%94%D7%90%D7%A9%D7%9E%D7%94%20%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%94

פורסם
  • מחבר

החוק אוסר על בלימה פתאומית? מה אתה מקשקש במוח?

במקרה של תאונה מאחורה, הנהג מאחורה אשם נקודה, וזה בכלל לא משנה מה קרה מלפנים.

פותח הת'ראד, המקסימום שהוא יכול לעשות זה לקחת אותך לבית משפט לתביעות קטנות. לא ברור לי באיזה עוצמה נכנסת בו (לפי התמונה אין נזק בכלל דרך אגב), אבל משהו כמו שהוא אומר, ו-260 שקל זה מחיר מאוד נמוך לשלם. סך הכל, באמת נכנסת בו מאחורה וזה היה באשמתך.

אתה קראת בכלל על מה הוא רוצה את ה260 שקל?!

זה נשמע לך הגיוני?! מילא זה היה משהו מאחורה נפל או נסדק או מה שזה לא יהיה... הוא בכלל דיבר על דלת מקדימה....

ואני לא אומר שאני לא אשם... אני מודה באשמה.. אבל כיוון שלא נגרם נזק לרכב במקום הפגיעה אין לי סיבה לשלם לו על ההוצאות...

פורסם

עוד פעם, לא יודע באיזה עוצמה נכנסת בו, אבל זה יכול להיות הגיוני.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי בו במהירות של 40-50 קמ"ש... תסביר איך זה יכול להיות הגיוני??

מה שכן, הייתי היום במוסך שהבן אדם טיפל בבעיה הזאת...

דיברתי עם בעל המוסך, הסברתי לו את המצב... ושהרכב טופל במקום שלו שבוע שעבר, לא דיברתי איתו אם הוא זוכר את המקרה, אבל הוא אמר שאין סיכוי שהתאונה קשורה לחלון של הנהג...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים