עבור לתוכן

Fuji FinePix S5700 או Canon A710 IS?

Featured Replies

פורסם

אלה שתי המצלמות שמצאתי בתקציב שלי - 1200 ש"ח...

מי יותר טובה מביניהם? ראיתי שלקנון יש מייצב תמונה, אבל לפוג'י יש זום אופטי X10...

מי עדיף לקנות? או שיש יותק טובות במחיר הזה...

פורסם
  • מחבר

המצלמה שהבאת די יקרה והיא מאוד כבדה... יש עוד משהו שלא עובר את ה1100-1150...

פורסם

ה-S5700 זה דגם ישן מאד כך שאל תתחשב בו בכלל.

אולי בתור קומפקטית ה-Fuji F31fd יכולה להתאים לך.

פורסם
  • מחבר

ה-A710 טובה? כדאי לקנות אותה במחיר הזה?

פורסם

טובה בשביל מה?

מה זה מצלמה טובה? אולי כדאי לדבר על התאמה למטרה ויחס מחיר-תמורה במקום מושג ערטילאי כזה "טובה"?

ה- 5700 של פוג'י היא לא מצלמה ישנה, היא די חדשה, (מחליפה את ה - 5600 הישנה יחסית) אבל יחד עם זה: מה זה משנה? אם היא מתאימה לדרישות ונותנ תמורה מתאימה ביחס למחיר, מה זה משנה שהיא מהעיצוב של שנה שעברה?

העיקר הוא בנתונים הטכניים.

ענין נוסף שיש להתחשב בו ברכישת מצלמה: הנוחיות התיפעולית.

מאד מעצבן להסתובב כמה שעות עם מצלמה ביד ולגלות שהכפתורים קרובים מדי והאחיזה לא נוחה ושריר זה או אחר בכף היד כבר בהתכוומות תמידית בגלל עיצוב לא ארגונומי. אין דרך לגלות התאמה מבחינה זו אלא להחזיק את המצצלמה ביד ולנסות. לכל אחד כף יד שלו ולכן כדאי ללכת לחנות ולנסות להחזיק אותה (אלא אם יש חבר עם מצלמה כזו). יש הבדל קטן של משקל, כאשר הפוג'י גם גדולה יותר וגם כבדה יותר משמעותית ונוחיות ההחזקה הוא גורם חשוב.

זום: הרבה אנשים מתלהבים מזום גדול, מכפלה גדולה. פחות אנשים בודקים המשמעות של המונח הזה. זום X10 יהיה גם - (בהשוואה למצלמות 35 מ"מ ) של 40 עד 400 מ"מ, וגם של 28 עד 280 מ"מ. בכל זאת לצרכי יום-יום, כמצלמה לשימוש שוטף ורגיל, אעדיף את זו ה - 28-280 כדי שאוכל לצלם את כל המשפחה בסלון דירתי ממוצע בלי צורך להזיז את הקיר אחורנית.

גודל CCD : לא כמות הפיקסלך הכוללת, כמו גודל ה CCD חשוב לאיכות התמונה הכוללת.

ולשתי המצלמות שבשאלה: כמצלמת "כוון ולחץ" עם אפשרויות OVERRIDE אני היתי לוקח את השלישית, את הקנון A630, אם המחיר היה מקובל עלי, כלומר במסגרת התקציב.

גם CCD גדול מזה של סדרה 7XX, גם מסך אחורי מפרקי מאד נוח, גם מבזק קצת חזק יותר.

אלא אם כן ארצה להשתמש במבזק חיצוני מופעל SLAVE, שבפוג'י אפשרי אבל בקנון לא כל כך בגלל ההשהיה.

נכון שיש ענין "פעוט" כמו מייצב תמונה, אבל גם במצלמת פילם היעדרו לא הפריע לי. למה שיפריע במצלמה דיגיטלית?

טוב זהו. סליחה שנדחפתי.

פורסם

ה- 5700 של פוג'י היא לא מצלמה ישנה, היא די חדשה

חשבתי שהוא דיבר על ה-S7000, ה-"7" בדגם בילבל אותי. :s05: :-\

פורסם
  • מחבר

המצלמה שאני רוצה היא למטרות משפחתיות בעיקר... רצוי שהיא תהיה מצלמת "כוון ולחץ" אבל עם זאת, אני רוצה מצלמה שיהיו בה קצת יותר אפשרויות מהמצלמה הבסיסית ביותר כדי שאני יוכל "לשחק " קצת עם האפשרויות שבמצלמה... זו ההגדרה שלי למצלמה טובה...

** חשבתי שהוא דיבר על ה-S7000, ה-"7" בדגם בילבל אותי ** - אז מה אתה חושב על הS5700? (לא 7000)

פורסם

ה-S6000 משמעותית טובה יותר מה-S5700.

עדשה, חיישן ועוד מספר אפשרויות צילום.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... ומה עם הa710? היא תתאים למטרות שלי? (יש לי היסטוריה עם המצלמות של CANON בגלל זה אני שואל על הA710 כל כך הרבה...)

פורסם

ההשוואה לא הוגנת לאף אחת מהמצלמות.

הן כוונו לקונים שונים בתכלית.

לצרכים שציינת פוג'י F31 תהיה עדיפה על שתיהן.

אם אתה מתעקש על קנון, Sd800IS זו המצלמה היחידה של ניקון שהייתי בכלל חושב לקנות. כל השאר פשוט נמכרים בגלל השם בעיקר.

פורסם
  • מחבר

הF31 ניראת טוב... והיא גם זולה...

אני לא מתעקש דווקא על קנון, עם פוג'י יותר טובה אז אני אקנה פוג'י...

פורסם

אם אתה מתעקש על קנון, Sd800IS זו המצלמה היחידה של ניקון שהייתי בכלל חושב לקנות. כל השאר פשוט נמכרים בגלל השם בעיקר.

אני מניח שהתכוונת לקנון שם לא?

פורסם

אמרו לי שהמאקרו של הF31 לא טוב, זה נכון ? (כי גם לי יש את ההתלבטות בין הS5700 לF31 של פוג'י)

פורסם

לי יש FUJI F20 והמקרו שלה מצויין לדעתי. התמונות יצאות חדות ומפורטות אחת אחת.

דוגמא:

dscf0106qd1.th.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים