עבור לתוכן

עצות לבניית חדר אקוסטי לצורך קולנוע ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני כרגע בונה בית פרטי, ואני מתכנן להפוך את הממ"ד לחדר קולנוע ביתי.

אני מחפש מידע/לינקים וטיפים בנושאים הבאים:

1. אלו כבלים כדאי להשחיל בקירות?

2. כיצד למקם את הרמקולים, TV, ספה ושאר הציוד בחדר?

3. איך לשפר את האקוסטיקה בחדר (חשוב שזה יהיה באופן אסטתי - אחרת אישתי תעיף אותי מהבית)?

4. טיפים ורעיונות נוספים יתקבלו בברכה.

תודה מראש

פורסם

נראה לי עדיף שתתן לנו קצת מידות או איזה תמונה של החדר.

פורסם

שיפור אקוסטיקה אפשר לעשות בדרכים הבאות:

א. להזמין טכנאי אקוסטיקה (חפש בדפי זהב) שיבדוק עם ציוד איפה צריך לשים בידוד אקוסטי

ב. לקנות ספוג אקוסטי (אצל טכנאי האקוסטיקה) ולהדביק אותו לבד (בעיקר מאחורי הרמקולים, ואחרי זה למחוא כף חזק ולשמוע אם יש הדים, ומאיפה הם באים- ולהדביק גם שם)

ג. לשים שטיח (כמו טפט... רצוי להתיעץ עם טכנאי אקוסטיקה לגבי סוג השטיח) עם כל הקירות (כולל הריצפה והתיקרה. בתיקרה אם אתה שם מזגן אז אפשר לשים את הלוחות האלה ששמים בד"כ כשמתקינים מזגן מפוצל...), עם ספוג אקוסטי מאחורי הרמקולים

*** יש ת'ראד (שירשור) של מערכות אודיו בעמוד הראשון של הפורום, חפש שם את ההודעה של ANATOLI ותראה מה זה ספוג אקוסטי (אם כי יש ספוגים אחרים פחות בולטים ופחות יקרים שמספיקים בהחלט כדי לעשות את העבודה) ואיך לשים אותו מאחורי הרמקולים...

מיקום ספה- במרכז החדר (או מטר אופקי לפחות מהרמקולים האחוריים)

מיקום רמקולים (במקרה של סטאלייטים או מדפיים)- על הקירות, חצי מטר לפחות מכל פינה (אבל לא יותר מידי קרוב אחד לשני), מקסימום מטר מעל גובה הראש בזמן ישיבה (או חצי מטר מתחת לתיקרה...)

במקרה של רמקולים ריצפתיים, אותו הדבר לגבי המרחק מהקירות, אבל על הריצפה ;D

מיקום TV\DVD\רסיבר- רצוי לא בפינות (אבל אם אתה ממקם טוב את הרמקולים אז אין ממש חשיבות לזה... אפשר לסדר ככה שגם אם תשב בזבית הסאונד יהייה אופטימאלי)

מיקום סאב וופר- אפשר ליד הTV (על הריצפה כמובן), רצוי עם מרווח של 30~20 ס"מ (לא צמוד), אפשר במקום אחר, אבל בכול אופן, תצתרך לכוון אותו בהתאם למיקום...

עכשו כל זה לא סופי, ותצתרך לשחק די הרבה עם המיקום של הרמקולים עד שתגיע למיקום האופטימלי... הכול הבתאם לאוזן שלך, לחדר ולמערכת.

טיפ: רצוי שהחדר יהייה סימטרי (3X3, 4X4...) או עם הבדל מינימאלי (לא 2X4, לדוגמא...)

פורסם

שיפור אקוסטיקה אפשר לעשות בדרכים הבאות:

א. להזמין טכנאי אקוסטיקה (חפש בדפי זהב) שיבדוק עם ציוד איפה צריך לשים בידוד אקוסטי

ב. לקנות ספוג אקוסטי (אצל טכנאי האקוסטיקה) ולהדביק אותו לבד (בעיקר מאחורי הרמקולים, ואחרי זה למחוא כף חזק ולשמוע אם יש הדים, ומאיפה הם באים- ולהדביק גם שם)

ג. לשים שטיח (כמו טפט... רצוי להתיעץ עם טכנאי אקוסטיקה לגבי סוג השטיח) עם כל הקירות (כולל הריצפה והתיקרה. בתיקרה אם אתה שם מזגן אז אפשר לשים את הלוחות האלה ששמים בד"כ כשמתקינים מזגן מפוצל...), עם ספוג אקוסטי מאחורי הרמקולים

*** יש ת'ראד (שירשור) של מערכות אודיו בעמוד הראשון של הפורום, חפש שם את ההודעה של ANATOLI ותראה מה זה ספוג אקוסטי (אם כי יש ספוגים אחרים פחות בולטים ופחות יקרים שמספיקים בהחלט כדי לעשות את העבודה) ואיך לשים אותו מאחורי הרמקולים...

מיקום ספה- במרכז החדר (או מטר אופקי לפחות מהרמקולים האחוריים)

מיקום רמקולים (במקרה של סטאלייטים או מדפיים)- על הקירות, חצי מטר לפחות מכל פינה (אבל לא יותר מידי קרוב אחד לשני), מקסימום מטר מעל גובה הראש בזמן ישיבה (או חצי מטר מתחת לתיקרה...)

במקרה של רמקולים ריצפתיים, אותו הדבר לגבי המרחק מהקירות, אבל על הריצפה ;D

מיקום TV\DVD\רסיבר- רצוי לא בפינות (אבל אם אתה ממקם טוב את הרמקולים אז אין ממש חשיבות לזה... אפשר לסדר ככה שגם אם תשב בזבית הסאונד יהייה אופטימאלי)

מיקום סאב וופר- אפשר ליד הTV (על הריצפה כמובן), רצוי עם מרווח של 30~20 ס"מ (לא צמוד), אפשר במקום אחר, אבל בכול אופן, תצתרך לכוון אותו בהתאם למיקום...

עכשו כל זה לא סופי, ותצתרך לשחק די הרבה עם המיקום של הרמקולים עד שתגיע למיקום האופטימלי... הכול הבתאם לאוזן שלך, לחדר ולמערכת.

טיפ: רצוי שהחדר יהייה סימטרי (3X3, 4X4...) או עם הבדל מינימאלי (לא 2X4, לדוגמא...)

שאלה:

אם החדר הוא 3.92X3.65 זה בסדר למערכת וזה?

פורסם

שאלה:

אם החדר הוא 3.92X3.65 זה בסדר למערכת וזה?

תלוי במיקום הרמקולים והבידוד האקוסטי... עקרונית אפשר לסדר כל חדר שיהייה מתאים לאודיו, אבל צריך לדעת איך...

לדוגמא השטיחים שהמלצתי לפותח הת'ראד לשים על הקירות לא בולעים 100% מההחזרות (אם הטכנאי אקוסטיקה יודע מה הוא עושה...), והם גם לא חובה בחדר לא סימטרי (עם הבדל גדול יחסית.. 3X4 וכאלה...), פשוט מבחינת מיקום רמקולים, עדיף חדר סימטרי, אבל זה יוצר בעיות של התאבכות, מה שהשטיחים אמורים למנוע...

החזרות ש"מסודרות" בצורה נכונה יוצרות צליל הקפי ורחב, ובלי החזרות הצליל יהייה יבש ומעומעם- לכן רצוי להיות כמה שיותר רחוק מהרמקולים (כדי שהצליל יתפשט מהם בצורה רחבה עד המאזין, שהצליל יבוא "מאחורה" ולא משתי נקודות שתוכל לזהות בברור) ושיהיו החזרות במידה מסויימת, אבל לא מכל הקירות- שהצליל לא יקפוץ 80 פעם... יש התאבכות הורסת ובונה- ורק צלילים מסויימים יתאבכו בצורה בונה (תלוי באורך הגל ובמבנה החדר), ככה שתהייה לך הגברה מטורפת של צלילים מסויימים (בד"כ צלילים גבוהים), דילאיי, וגם הד...

פורסם

אין לי כח כרגע לקרוא את הכל כי רק חזרתי מהעבודה. מה שכן, סימטריה היא אסון בכל מה שקשור לסאונד. היא הגורם הראשי להתאבכות (לבונה או הורסת). לכן לא כדאי שיהיה סימטרי. יש מה שנקרא "יחס הזהב" שתוכל לקרוא עליו יותר בגוגל, אך חשוב מאוד שהחדר כולו יעוצב בצורה לא סימטרית, אלא אם כן הוא מטופל אקוסטית בצורה מדהימה ואז זה לא משנה.

Anatoli.

פורסם

לא יודע מה כתבת, אבל אני אעבור על זה כשאני אהייה קצת יותר ערני :)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נראה לי עדיף שתתן לנו קצת מידות או איזה תמונה של החדר.

החדר עדיין לא בנוי, אבל מדובר על 3x4 מ"ר[br]פורסם בתאריך: 9.07.2007 בשעה 21:06:08

שאלה נוספת ברשותכם,

האם יש משמעות מבחינה אקוסטית למיקום של החלון והדלת בחדר?

האם כדאי שהחלון יהיה מול/מצד הדלת?

תודה מראש לעונים.

פורסם

על החלון בכל מקרה רצוי לשים וילון... דלת זה פחות קריטי לפי דעתי, ומקסימום- גם אותה אפשר לצפות בשטיח ;)

לגבי המידות- הן בסדר גמור... רוב הסיכויים שלא תצתרך שטיחים ובלאגן, רק ספוגים אקוסטיים על הקירות מסביב לרמקולים (אולי עוד כמה תוספות, אבל לא משהו קריטי...)

פורסם

בוא נדבר עכשיו תאכלס. נתחיל קודם כל בנוגע לרצינות שלך בעניין. אם זה באמת חשוב לך ואתה מוכן להשקיע. תביא מומחה לעניין שיעשה את זה כמו שצריך.

אם אתה רוצה לעשות משהו סבבה בלי יותר מדיי כסף, אז תתחיל בלמקם את המערכת לפי מה שנוח לך מבחינת ישיבה, מרחקים וכו'. טיפולים אקוסטיים תעשה אחרי זה. טיפולים אקוסטיים זה ספוגים/ ארונות שישברו מקבילות/ כל דבר אחר שנמצא בחדר. זה לא תהליך פשוט, זה יכול לקחת שבועות. לי לקח כמעט חודש עד שמצאתי את המצב הכי טוב של הסאב-וופר. פשוט כל פעם שתאזין, תשמע מה מפריע לך, ומשם תחפש איך לפתור את זה. זוית, מיקום, קירבה לקירות/עצמים אחרים, חפצים בחדר, הכל חשוב.

מבחינת חלונות, וילון שיעשה הבדל צריך להיות דיי עבה, וגם אז הוא לא יעשה הבדל גדול באמת. לדעתי תתמקד בדברים היותר חשובים כמו פינות וקירות חשופים, אחרי זה תדאג לחלונות ודלתות שבדר"כ לא מהווים בעיה רצינית מדיי (אלא אם כן הם מזכוכית והם גדולים).

בנוגע לתעלות, תדאג להכין תעלות עבות מספיק לכבלים עם ראש עבה, ותשחיל בפנים בינתיים סתם כבלים שאחרי זה יאפשרו לך להוסיף משהו אחר וזהו.

Anatoli.

פורסם

יש לי מספר שאלות בנושא!

1) לדעתי לפחות הספוגים האלה דיי מכוערים יש איזה שהיא דרך ולהסתיר/ לחסות במשהו שלא יבלוט?

2) מה בקשר לחלונות? הרי רוב אם לא כל החלונות כיום מזכוכית ואמרת שזה לא טוב אז מה עושים?

3) האם למרתף יש עדיפות לחדר כזה?

פורסם

ספוגים יש כל מיני ובכל מיני צבעים... תמצא משהו שמתאים לך

על חלון שמים וילון (רצוי משהו כבד ואטום- אגב זה הורג שתי ציפורים במכה: ככה תוכל להנות מסרטים גם ביום). רצוי גם שהווילון יהייה גלי ולא מתוח כשסוגרים אותו עד הסוף... שהאורך שלו יהייה יותר מהאורך של החלון...

למרתף יש יתרון זניח ביותר, בזה שאין חלון... כמו שכבר אנטולי ואני כתבנו, אפשר להסתדר עם כל חדר באותה מידה.

פורסם

לא המרתף שלי הוא חצי חצי ;D

אז יש חלוןאבל בכללי כי הקירות אטומים לגמרי (מתחת לאדמה) אין לזה יתרון?

ובקשר לחלון ברור שוילון אבל הוא אמר שיש בעיה עם זכוכית אז ה עושים :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים