עבור לתוכן

צה"ל לא שילם עבור טיפול בחייל פצוע

Featured Replies

פורסם

לא ברור למה לא נתנו לא הפניה לבית חולים ביחידה שלו - אם זה היה בפעילות מבצעית.

בכל מקרה הוא בסך הכל צריך למלא איזה טופס ביחידה שלו למקרפ"ר שמסביר למה פנה לבית חולים והצבא ישלם על הטיפול.

גם לי יצא לעשות את זה בשירות...

פורסם

נראה שצה"ל מתדרדר מיום ליום וזורק מילואימניקים וחוגרים לכלבים. אם מה שציינתם לא דיי, אז גם קיצצו במענקם של חיילים אשר נפצעו במהלך שירותם, בפעילות צבאית גרידא.

זה מרגיז שכאשר נוח לצבא, החייל הוא הרכוש שלו, אך כאשר משהו לא בסדר, החייל נפצע או חולה, הוא נפלט מחוץ למערכת, כמו נייר טישו משומש, והאחריות לטיפול, בהרבה מן המקרים, נופלת על החייל עצמו ומשפחתו.

על צה"ל לזכור שהוא מקבל לשורותיו "רכוש" אשר אינו חפץ ואינו חיית משק - חיילים הם לא הפקר כמו כבשה של איזה בדואי, לכן המושג "רכוש" איננו רלוונטי ואף פוגעני. חיילים לא יכולים להיות רכוש של אף אחד, גם לא של צה"ל, מעצם העובדה שהם נפשות חיות, שהם בני אדם - אותה הסיבה שאוסרת על סחר בהם, ומאותה הסיבה בדיוק אסור שצה"ל יתייחס לחיילים כאילו היו חפצים או חיות משק.

פורסם

זה נראה לי לא פחות גרוע

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3419828,00.html

קודם כל, אני חושב שעם קצת מעוף היה אפשר לארגן לחייל טופס 103

in no time, כמובן שהכוונה שלי היא מעוף של המפקדים שלו ולא של המשפחה או משהו.

מקסימום, הוא מגיש בקשה לקרפ"ח שלו ומקבל זיכוי על ה500 שקל האלה תוך חודש.

איחוליי לחייל הפצוע.

עכשיו לגבי הכתבה ש LazyBoy קישר.

אני מקווה מאוד שאתה לא משווה חייל שנפצע בפעילות מבצעית

לבאנדם חסר אחריות שלא יודע שבשביל לסוע באוטובוס צריך לשלם

או לדאוג לחתימה מראש מקצינת הקישור.

פורסם

עכשיו לגבי הכתבה ש LazyBoy קישר.

אני מקווה מאוד שאתה לא משווה חייל שנפצע בפעילות מבצעית

לבאנדם חסר אחריות שלא יודע שבשביל לסוע באוטובוס צריך לשלם

או לדאוג לחתימה מראש מקצינת הקישור.

אני בהחלט משווה את התת רמה ואת היחס לזולת של האנשים בצבא.

ומאיפה החוצפה לקרוא למילואימניק שלא אמור לדעת שאמורה להיות שם חתימה חסר אחריות?

זה הפאקינג תפקיד של הטמבל שנתן לו את האישור וגם את הקצת הזה הוא לא מסוגל לעשות כמו שצריך.

מי ישמע, לחתום על נייר ואז לשים חותמת - איך אפשר לדפוק את זה?!

פורסם

ומאיפה החוצפה לקרוא למילואימניק שלא אמור לדעת שאמורה להיות שם חתימה חסר אחריות?

זה הפאקינג תפקיד של הטמבל שנתן לו את האישור וגם את הקצת הזה הוא לא מסוגל לעשות כמו שצריך.

מי ישמע, לחתום על נייר ואז לשים חותמת - איך אפשר לדפוק את זה?!

הוא אמור לדעת שעל נסיעה באוטובוס צריך לשלם, במקרה שלו

הוא צריך לדאוג שהצבא יישלם לו, זה לא שהצבא סירב לשלם לו.

הוא פשוט לא דאג שהצבא יישלם לו, אז כן! הוא חסר אחריות.

אי ידיעה לא פוטרת מענישה.

מילא היית מדבר איתי על טירון בן יומו, מדובר בבן אדם שהמערכת הצבאית לא זרה לו.

אני אמנם לא עושה מילואים כי אני נכה צה"ל, אבל יחד איתו עושים מילואים עוד הרבה אנשים

ואני לא חושב שזה קורה לכולם כל יום שמעיפים אותם מהאוטובוס, אלא מדובר במקרה אחד ויחיד.

מה גם שהבנאדם מאשים את חברת האוטובוסים "אגד" במקום את הגורמים הרלוונטיים בצבא, אם הם

באמת כ"כ אשמים בחוסר ידיעה שלו איך מילואימניק משלם על הנסיעה שלו באוטובוס.

עם כל הבעיות שיש במערך המילואים ולא חסר, דווקא לזה נטפלו? צריך להיות קצת אובייקטיבי.

במלחמה האחרונה בהחלט היו טעויות קשות מאוד בנוגע למערך המילואים, מאז יש באמת פינה כואבת

בלב לאותם אנשים שמקריבים מזמנם הפנוי, חלקם עם משפחות, חלקם באמצע תואר אקדמאי לצאת ולהגן

על המדינה. בגלל זה ניצלו את ההזדמנות הזאת לעשות כותרת ממילואמניק שבתכלס אשם בעצמו בדייסה שהוא

בישל. שיעשו הצעת חוק שבנאדם שעושה מילואים ייסע חינם באוטובוס, או שיוכל לדרוס אותי ברכב שלו אם בא לו,

אבל אין חוק כזה וכולנו כאן לציית לחוקי המדינה, זה שיש כמה רקובים בפסגה, לא אומר שכולם צריכים לשכוח מה

זה חוקים, נהלים וכללי נימוס בסיסיים.

פורסם

אני נוטה להסכים עם לב בת'רד הזה.

טעויות קורות, במיוחד בארגון ביורוקרטי גדול כמו צה"ל. אפשר לחשוב שצה"ל סרב באופן עקבי לממן את הטיפול הרפואי. ההורים היו יכולים לחכות אולי טיפה יותר משבועיים לפני שהם פונים לעיתון.

פורסם

הפואנטה פה זה לא הסרוב של הצבא לקחת אחריות אלא החוסר ארגון והאחריות שיש בצבא!!!

פורסם

תפסיקו עם השטויות האלה שלכם.. גם כן עיתונים, מזיינים את השכל.

כמה שהעיתונות משנה את הדברים.. "שיא האבסורד", בילבול קטן.. זה הכל.

איזו עיתונות מפגרת, חלאס להאמין לכל דבר. ואני מצפה מרוב המגיבים פה, שכבר בני 20+ להבין את זה. קוראים לי רק כותרות.

פורסם

אני נוטה להסכים עם לב בת'רד הזה.

טעויות קורות, במיוחד בארגון ביורוקרטי גדול כמו צה"ל. אפשר לחשוב שצה"ל סרב באופן עקבי לממן את הטיפול הרפואי. ההורים היו יכולים לחכות אולי טיפה יותר משבועיים לפני שהם פונים לעיתון.

לא לא לא.

תקרא בבקשה את ההודעה הקודמת שלי, שאמרתי שההתייחסות שלי היא לא לחייל

שנפצע, אלא לכתבה הזאת, על המילואימניק שנזרק מאוטובוס כי לא היה לו אמצעי

תשלום זמין ואז התלונן על זה לYNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3419828,00.html

לגבי החייל בפעילות המבצעית, אני מסכים שחלה פה טעות בעניין של החייל הזה

וזה בהחלט מתסכל ואני אישית כועס לשמוע דברים כאלה.

אבל גם זה נושא שיכול להסגר בתוך המסגרת הצבאית.

פורסם

תפסיקו עם השטויות האלה שלכם.. גם כן עיתונים, מזיינים את השכל.

כמה שהעיתונות משנה את הדברים.. "שיא האבסורד", בילבול קטן.. זה הכל.

איזו עיתונות מפגרת, חלאס להאמין לכל דבר. ואני מצפה מרוב המגיבים פה, שכבר בני 20+ להבין את זה. קוראים לי רק כותרות.

לא צריכה. אני מכירה מקרים כאלו מקרוב בהם הצבא החליט להתנער מאחריות ולהטילה על החייל ומשפחתו. אם וקורה משהו, גם אם בעקבות השירות הצבאי, בקלות רבה מחלקים שם פרופיל רפואי ורק כדי לא להתעסק עם זה כי מי צרייך חייל חולה? שלא לדבר על מקרי הזנחה, בהם חיילים חולים מקבלים יחס של ארטיסטים משתמטים וקוראים אסונות.

פורסם

אין יותר מרגיז מהכתבות האלו.

בתור אחד שמעורה עמוק במערכת אני מודה שצה"ל עושה טעויות,אבל רוב הכתבות האלה לא שוות את ההתייחסות.

גם לי קרה דוגמא דומה כאשר קיבלתי רסיס ונדרשתי לשלם לטיפול במיון (כתוצאה מאי הגשת טופס הפנייה מרופא היחידה),קיבלתי תשלום של 500 שקל על הטיפול במיון. במקום ללכת לאימייל האדום הלכתי לרופא היחידה,הסברתי לו את הטעות. הוא בו במקום הוציא טופס נחמד שאם זכרוני אינו מטעני נקרא טופס 109 ושלח אותו לבית החולים והסדיר את העניין הכספי. זה לקח בדיוק 5 דקות.

אז במקום שאימהות יתחילו לרוץ לטלפון או לאימייל האדום כמה הצבא ירד מנכסיו כל פעם שאני נותן לבן שלהם שבת כי הוא שבר שמירה, שאנשים יתחילו לעבוד פה עם שכל. פלא שהאמון בצבא שואף לאפס...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים