עבור לתוכן

סקירה של גרינפיס על מתקנים גרעיניים באירן, ישראל וטורקיה, מעניין.

Featured Replies

פורסם

אני לא זוכר שהם התלוננו... ::)

מה גם שלא כל תלונה מבוססת מציאות...

אני חושב שכדאי לתושבי החיפה והקריות להתלונן קצת יותר...

פורסם

לפעמים נדמה לי כי צרייך עוד אסון בסדר גודל של צ'רנוביל כדי שאנשים יבינו כמה כורים אטומיים יכולים להיות מסוכנים.

אמנם זה עדיין לא רלוונטי, אבל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_IV_reactor

פורסם
  • מחבר

תספר את זה לבדויים ולתושבי דימונה.

אני גם לא מתה על תחנות הכוח הקיימות. אני בכלל בעד אנרגיה סולארית והידראלית.

צריך לזכור שבניגוד לכורי מחקר צבאיים, המבצעים גם ניסויים לא סטנדרטיים תחת לחצים בטחוניים, כורים אזרחיים ליצור

חשמל עובדים במצב עבודה יציב ומבוקר (רוב הזמן) ונמצאים תחת פיקוח ובקרה חיצונית ובינלאומית.

הטכנולוגיה להפעלה יציבה זו נרכשה בעשרות שנים של הפעלה בטוחה וגם כמה תאונות זה קל יותר כאשר ניתן להתייעץ

עם קולגות מרחבי העולם. דבר אשר נמנע מכורים צבאיים.

הערכה הרווחת כעת היא שכורים ליצור חשמל עדיפים על דרכים אחרות, למרות הצורך ביצור הובלה והטמנה של מוטות דלק

וזיהום טרמי (שנמצא כיום גם בתחנות פחם/נפט/מזוט/גז).

אמנם זה עדיין לא רלוונטי, אבל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_IV_reactor

מעניין, תודה. :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שכדאי לתושבי החיפה והקריות להתלונן קצת יותר...

או הו הו איך כדאי להם להתלונן! עם כל החרא ששופכים לקישון ולים שם במפרץ. הרי שכל זה חוזר בסוף אלינו בבומרנג, בעיקר דרך הדגים שאנו אוכלים. כל הרעלים האלו נהיים מרוכזים יותר ומסוכנים יותר ככל שהם עולים במעלה שרשרת המזון. ועוד לא התחלתי לדבר על זיהום האויר וכמה הזבלה הזה מסרטן.

אגב, סליחה על הבורות אבל... האם בארץ הקורים הם כולם צבאיים או שגם לייצור אנרגיה אזרחית? אני חושבת שכולם צבאיים.

פורסם
  • מחבר

או הו הו איך כדאי להם להתלונן! עם כל החרא ששופכים לקישון ולים שם במפרץ. הרי שכל זה חוזר בסוף אלינו בבומרנג, בעיקר דרך הדגים שאנו אוכלים. כל הרעלים האלו נהיים מרוכזים יותר ומסוכנים יותר ככל שהם עולים במעלה שרשרת המזון. ועוד לא התחלתי לדבר על זיהום האויר וכמה הזבלה הזה מסרטן.

אגב, סליחה על הבורות אבל... האם בארץ הקורים הם כולם צבאיים או שגם לייצור אנרגיה אזרחית? אני חושבת שכולם צבאיים.

כולם צבאיים~ בשורק יש גם פעילות אזרחית כמו עיקור מכשור רפואי.

בשניהם יש פעילות לימודית, בשורק יש קורסים כמו בטיחות בקרינה ובדימונה היתה כתבה שפתחו בי"ס אורט לטכנאים/הנדסאים או משהוא כזה,

כדי להכשיר צעירים מהסביבה לעבודה.

פורסם

חבורה של סטלנים יפי נפש והזויים שחשים עצמם כאילו שהם באמת יכולים לשנות משהו בעולם הדפוק הזה... לא מבינים שיש כוחות הרבה יותר גדולים וחזקים מהם

נכון, כוחות כמו ממשלות ותאגידים מסחריים מושחתים ותאווי בצע שכל מה שמעניין אותם בעולם זה כסף,כמו חברות הנפט שנתמכות בידי ארה"ב ורוסיה לדוגמא. אז מה צריך פשוט לוותר על המאבק בגלל שיש להם הרבה כסף? תתעדכן בחור, גרינפיס הם לא סתם האירגון הסביבתי המשפיע ביותר בעולם... 2 דוגמאות לפעילויות האחרונות שלהן: עצירת ציד הלוויתנים באוקיינוס הדרומי השנה, שנתמך רשמית ע"י ממשלת יפן, ויצירת לחץ (אפקטיבי) על חברות מחשבים וחומרה כמו דל, נוקיה, טושיבה ועוד, להוציא רכיבים מסוכנים מתוך המוצרים שלהן ולקחת אחריות על המוצרים המשומשים שלהן ע"י יצירת מדיניות מיחזור. מזל שיש כאלה שמאמינים שאשכרה אפשר לשנות דברים לטובה בעולם הזה ולא קונפורמיסטים כמוך...

בנוגע לטכנולוגיה גרעינית, היא גרועה לא פחות מאנרגייה מבוססת פחמן מבחינת זיהום, פשוט הזיהום הזה פחות מורגש כי דואגים להחביא אותו, לקבור אותו באתרי פסולת מתחת לאדמה אבל זה כמו לטאטא אבק מתחת לשטיח שיום אחד פשוט יתפזר לכל עבר.

הכי טוב זה אנרגיה סולארית או גיאוטרמית.

פורסם

עם כל הכבוד יש עדיין הבדל גדול בין חברות מערביות לחברות ערביות , בין ממשל יפן לבין ממשל איראן , בין חברות נפט ונשק ושאר תעשיות מזהמות והרסניות לבין חברות היי-טק .

כשגרינפיס ישכנעו את איראן לוותר על הגרעין כי זה פוגע בחור באוזון אז אני יוריד לפניהם את הכובע... עד אז אני מעדיף לחיות לייד כור אטומי בחשש שאולי אני לא יהיה הכי בריא אבל לפחות יהיה עדיין חי

בנוסף לכך, לכור אטומים יש יתרונות רבים מאוד לא רק בתחום האנרגיה אלה גם בתחום הרפואי ועוד...

פורסם

עם כל הכבוד יש עדיין הבדל גדול בין חברות מערביות לחברות ערביות , בין ממשל יפן לבין ממשל איראן , בין חברות נפט ונשק ושאר תעשיות מזהמות והרסניות לבין חברות היי-טק .

שני הממשלים פועלים מתוך אינטרסים צרים ב-2 המקרים הרלוונטיים... למרות שאחד הוא "נאור" והשני "חשוך". ואני לא מתכוון לחברות היי-טק שבונות ציפים מיקרוסקופיים, אלא לחברות חומרה כמו אלה שהאתר הזה עוסק בהן... אבל אני לא ארחיב כי זה OT.

כשגרינפיס ישכנעו את איראן לוותר על הגרעין כי זה פוגע בחור באוזון אז אני יוריד לפניהם את הכובע... עד אז אני מעדיף לחיות לייד כור אטומי בחשש שאולי אני לא יהיה הכי בריא אבל לפחות יהיה עדיין חי

אם תהיה מלחמה גרעינית עם איראן אף אחד באזור לא יישאר חי... בגלל זה שווה להילחם על זה, אנשים חכמים ממני יגידו איך.

בנוסף לכך, לכור אטומים יש יתרונות רבים מאוד לא רק בתחום האנרגיה אלה גם בתחום הרפואי ועוד...

אז תמנה כמה מהם...

פורסם

שגרינפיס ימשיכו להתעסק בשמירה על הסביבה, ולא יכנסו לסיפור האטומי.

יש לך בכלל מושג איזה נזק ביטחוני עצום דוחות כאלה עושים למדינת ישראל?

העבודה של גרינפיס מבורכת, באמת מבורכת.

הלוואי והם יצליחו להפוך את העולם לירוק יותר.

אבל שוב - שלא יכנסו לסיפור האטומי. הזיהום הסביבתי שכור אטומי מייצר היא מזערית לעומת כל המפעלים המזהים בסין, ארה"ב ושאר מדינות ששמות ז*ן על שמירה על איכות הסביבה.

פורסם

אז תמנה כמה מהם...

אני לא המקצוען בתחום אבל אני בטוח שישנם המון יתרונות ... בנוסף יצא לי להכיר מקרוב מאוד את אחד היתרונות הרפואים של זה אבל אני לא ירחיב על כך כאן

אם תהיה מלחמה גרעינית עם איראן אף אחד באזור לא יישאר חי... בגלל זה שווה להילחם על זה, אנשים חכמים ממני יגידו איך.

בניגוד לאיראן לישראל יש קווים אדומים שכל עוד אף אחד לא יחצה אותם לא אמור לקרות שום אסון לפי מה שמתואר אף בדוח

 חדירה צבאית ערבית מוצלחת לאזורים מאוכלסים בתוך גבולות ישראל שלאחר 1949;

 השמדת חיל האוויר הישראלי;

 התקפות אוויר מסיביות והרסניות נגד ישראל או שימוש בכלי נשק כימיים או ביולוגיים; ו-

 שימוש בכלי נשק גרעיניים נגד ישראל.

ישראל הוכיחה כבר שיש לה משטר יציב וחזק אשר מקבל החלטות בצורה שקולה ונבונה... עובדה שעד היום לא נעשה שום שימוש בנשק גרעיני ע"י ישראל

מצד שני לך תדע מה איראן תעשה ביום שתצליח לבנות את הפצצה ?

הבעיתיות היא לא רק אם היא תשתמש בה או לא אלה בכך שזה יצור חסינות לאחד המשטרים החשוכים והמסוכנים ביותר בעולם מפני התקפות מאוחרות יותר של כוחות מערביים

פורסם

יש לך בכלל מושג איזה נזק ביטחוני עצום דוחות כאלה עושים למדינת ישראל?

אתה יכול להסביר מהו הנזק שהדוחות האלה עושים למדינה - הרי הם מבוססים על מידע שזמין בתקשורת הזרה.

פורסם

עדיין הם מעלים את זה שוב לסדר היום הציבורי ואת המודעות לכך... אך היו סערות גדולות יותר שנעלמו כאילו לא היו כלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים