עבור לתוכן

בעיה - צילומים מגורענים\מטושטשים עם FUJI F20.

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה היום קניתי את המצלמה הנ"ל וההתרשמות הראשונית ממנה היא טובה אבל התחלתי לצלם ולהגיד את האמת התאכזבתי מאד מאיכות התמונות שיצאו לי ממנה.

עכשיו כרגע המצלמה עומדת על AUTO, אבל ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות הידניות שלא הניבו תוצאות טובות מהAUTO.

האיכות עומדת על 6M N, ז"א NORMAL. עוד לא ניסיתי FINE, אבל עם כרטיס של 2GB אני מקבל הערכה שיכנסו בערך 680 תמונות, מה שאומר גודל תמונה מטורף.

הנה כמה דוגמאות של הטשטוש\גרעינות\מריחה (אם אפשר לקרוא לזה מריחה) שאני מקבל בתמונות:

20070706180134zf9.th.jpg

picture001bi3.th.jpg

*אני יודע שבתמונה השניה לא מופיע תצוגה מקדימה, אבל התמונה בלינק עובדת.

הנה עוד תמונה, שיצאה קצת יותר טוב, אבל עדיין לא ממש לטעמי.

20070706180329lo3.th.jpg

מה יכול לגרום לזה? אני עושה משהו לא נכון? משהו מוגדר לא נכון?

כל שלושת התמונות צולמו במצב AUTO.

מה אתם חושבים?

פורסם

התמונות מצולמות ב-ISO 800, לכן כוויכול האיכות כאשר אתה מביט בתמונה ב-"100%" תצוגה נראת באיכות פחות טובה (יחסית).

בכל אופן, הרי בתמונות האלו השתמשת בפלאש לכן לא היה צורך ממשי להעלות את ה-ISO לערך כזה וניתן היה להסתפק בערכים הכי נמוכים.

תשתמש ב-ISO 800 ומעלה כאשר אתה מצלם ללא פלאש באיזורים חשוכים טיפה או עם תאורה לוקה.

בין השאר את "חווה" את התופעה הזו : http://cliki.site.co.il/Pixel_Peeping

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

יכול להיות שאתה צודק לגבי הPixel Peeping, אבל תסכים איתי, שהתמונות עדיין יכולות היו להיות יותר חדות וללא כל הרעש הזה.

הנה תמונה שצילמתי במצב MANUAL:

20070707035733uv8.th.jpg

שמתי Exposure על 1/3-, ISO על 400 אם אני לא טועה ופלאש אוטומטי. יש הבדל, לדעתי דיי ברור באיכות התמונה הזאת לעומת האחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים