עבור לתוכן

"יפו ילדה זוהי יפו"

Featured Replies

פורסם

dsc0009oz5.jpg

dsc0070mc7.jpg

פורסם

תמונות מעולות, הראשונה יותר לפי דעתי.

כל הכבוד ;)

פורסם

מצטער לקלקל אבל לדעתי התמונות לא משהו.

בתמונה הראשונה:

1) הענשים והקיר מצד שמאל חתוכים וסתם תופסים תשומת לב.

2) כנ"ל גם העץ מצד ימין של הפריים. אם רצית לשים אותו, לפחות אל תחתוך חיתוך גס שכזה.

בתמונה השניה:

1) אני מבין שרצית לצלם את הפרחים, אבל למה צמצם F16? לדעתי אם האוניות ברקע היו יותר מטושטשות זה היה נראה הרבה יותר טוב, ואם זה בכלל היה בוקה מושלם על רקע המים זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב.

2) שוב, קרופ- הפרח מצד שמאל חתוך. כנ"ל לגבי האוניות הכי בולטות בצד שמאל וימין.

פורסם

מתי קנית D200? :o

זכור לי שהייתה לך DSLR אחרת לפני כמה חודשים/שבועות.

פורסם

עזבו אתכם ציוד, תתעסקו בעיקר ולא בתפל.

העיקר הוא שהתמונות מהוות שיפור ביחס לקודמות מבחינת הנושא אבל מבחינת צילום נטו (קומפוזיציה,רקע,העברה של הנושא ללא גורמים שיפריעו מהצדדים ושאר ירקות) עדיין יש על מה לעבוד.

פורסם
  • מחבר

מתי קנית D200? :o

זכור לי שהייתה לך DSLR אחרת לפני כמה חודשים/שבועות.

אחי מתקדמים בחיים :cool2:

מצטער לקלקל אבל לדעתי התמונות לא משהו.

בתמונה הראשונה:

1) הענשים והקיר מצד שמאל חתוכים וסתם תופסים תשומת לב.

2) כנ"ל גם העץ מצד ימין של הפריים. אם רצית לשים אותו, לפחות אל תחתוך חיתוך גס שכזה.

בתמונה השניה:

1) אני מבין שרצית לצלם את הפרחים, אבל למה צמצם F16? לדעתי אם האוניות ברקע היו יותר מטושטשות זה היה נראה הרבה יותר טוב, ואם זה בכלל היה בוקה מושלם על רקע המים זה היה יכול להיות הרבה יותר טוב.

2) שוב, קרופ- הפרח מצד שמאל חתוך. כנ"ל לגבי האוניות הכי בולטות בצד שמאל וימין.

כעת ברצינות שתי התמונות צולמו במסגרת קורס צילום שאני עובר ,בתמונה הראשונה המטרה היתה להראות ישן מול חדש - יפו מול ת"א ,כאשר הענפים מצד שמואל בתמונה הם מכורח המציאות בשטח (שכחתי פשוט להביא את גוזם הענפים מהבית :smile1:) לגבי הקיר בכוונה הכנסתי אותו כדי ליצור מין מסגרת טבעית לתמונה שלדעתי מוסיפה ,לגבי הצד הימני שיש בו את השיחים גם הוא לדעתי מוסיף ומכניס קצת מסתוריות בתמונה שכאילו צולמה בהסתר.

לגבי התמונה השניה המטרה היתה שליטה בעומק השדה ,שהפרחים ימצאו בפוקוס והסירות קצת מטושטשות אני מסכים אם טענתך כי הן לא מספיק מטושטשות הייתי צריך לפתוח קצת את הצמצם ,אך בכל אופן לא רציתי להעלים אותם בכלל בגלל שאז לא היה ניתן לקשר את התמונה ליפו כלל.

אין ספק כי התמונה הראשונה טובה בהרבה מהשניה ,בתמונה השניה נעשתה די בחטף ללא מחשבה עמוקה ויש בה מקום רב לשיפור. (היה חם מאוד ,לקראת סוף השיעור ובכלל הריצפה היתה עקומה :silly:)

כל מקרה תודה על התגובות. :hi:

פורסם

אגב, בתמונה של הפרחים, ובתמונות של פרחים בכלל, כדאי לך לשים את הרווית צבעים והקונטרסט ב"1-" במצלמה (לא זוכר את התיאור המילולי בתפריט) כדי להוציא תמונות עם יותר פרטים בפרחים ועם צבעים שיותר תואמים למקור.

פורסם
  • מחבר

מעניין אני יבדוק את הענין ^^^ ,אני חייב לציין כי הצילומים נעשו בשעה לא טובה בכלל לצילום ולכן קשה לראות פרטים ,אם הייתי מצלם בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב המוקדמות כפי שצריך היו רואים הרבה יותר פרטים בתמונות לבטח.

תשים לב שהתמונה עם הפרחים צולמה כמעת ב-12 בצוהרים אחת השעות הגרועות ביותר לצילום בארץ.

מה אתם אומרים על התיקון :

100id8.jpg

פורסם

משפר ללא ספק, אם כי בתנאים אופטימליים ובהגדרות נכונות היית מקבל הרבה יותר פרטים.

העיקר ללמוד ולהשתפר, ושיפור יש ללא ספק. :)

בהצלחה בהמשך.

נ.ב: מעניין אותי לדעת, את מי שידכת לD200?

פורסם
  • מחבר
נ.ב: מעניין אותי לדעת, את מי שידכת לD200?

לא הבנתי את שאלתך :nixweiss:

אולי אתה מתכוון באיזו עדשה השתמשתי - 18-200 של ניקון.

פורסם

בדיוק.

:-*

תתחדש בכל מקרה.

אחלה סט.

פורסם
  • מחבר

תודה.

גם לדעתי אחלה עדשה כמעט לכל מטרה שלא לדבר על ה- VR ,כעת רק נשאר להתמקצע כדי להצדיק את ההשקעה :xyxthumbs:

פורסם

בהחלט.

החלטה נבונה היתה לקחת את הקורס. אצל מי הקורס,אגב?

אני למדתי בעיקר מהאינטרנט ומניסוי וטעיה, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה מה ללמוד וקורס יוכל לעזור.

פורסם

העיבוד לא כ"כ איכותי, ניתן לראות את הטשטוש סביב הצמחים.

אני בטוח שתשתפר מהר, זה רק עניין של זמן (והמון קליקים).

פורסם

בהחלט.

החלטה נבונה היתה לקחת את הקורס. אצל מי הקורס,אגב?

אני למדתי בעיקר מהאינטרנט ומניסוי וטעיה, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה מה ללמוד וקורס יוכל לעזור.

אני לא זוכר שפירסמת פעם תמונות...

תראה בבקשה תמונה שלך :D (לא שלך אישית, משהו שצילמת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים