עבור לתוכן

הזכרון פועל לאט מדי (ב-333 MHZ במקום ב-400 MHZ). איך לתקן?

Featured Replies

פורסם

יש לי את לוח האם K8V-E SE של אסוס. עד לאחרונה היו לי שני סטיקים של 256 MB במהירות 400 MHZ.

היום הוספתי שני סטיקים של 512 MB שאמורים לעבוד גם הם במהירות 400 MHZ, אך משום מה פתאום כל הזכרון

עובד ב-333 MHZ. התקנתי את הסטיקים לפי ההנחיות בחוברת של הלוח אם, שהם שבכל ערוץ זכרון (Dimm 1+2/ Dimm 3+4)

תהיה אותה כמות זכרון, אך זה לא עוזר. מישהו יודע כיצד אני יכול לגרום לזכרונות לעבוד ב-400 MHZ במקום המהירות בנוכחית (333)?

עדכון: התקנתי את גירסת ביוס החדשה ביותר ללוח הזה (1010) וזה לא שינה את המצב.

פורסם

אתה בטוח שהזיכרונות שהוספת הם 400mhz? כי אם הם לא המחשב עובד על תקן הזיכרונות הכי איטיים...

פורסם
  • מחבר

כן אני בטוח. רשום עליהם (על הזכרון פיזית) בשני מקומות שונים שהם במהירות 400 MHZ.

כמו כן, הזכרונות של חברת OCZ, ככה לא נראה לי שהם עושים בקטע הזה קומבינות.

עדכון: דיברתי עם החנות והם אמרו לי להגדיר את הזכרונות ידנית בביוס ל-400 MHZ. עשיתיי

זאת, אך כעת כשאני מריץ בדיקת יציבות עם ORTHOS היא נתקעת כל כמה דקות ונותנת את הודעת

השגיאה: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4.

מה המשמעות של ההודעה הזאת?

פורסם

יכול להיות שאם תשחרר קצת את התיזמונים בביוס לא יקרו לך בעיות.

אבל זה לא צריך לקרות, הזיכרון הקודם הוא גם של OCZ?

פורסם
  • מחבר

על איזה תזמונים לשים את זה?

הזכרון הקודם הוא של Twinmos, אני יודע שהוא 2.5 CL אבל אני לא יודע את התזמונים האחרים שלו.

לגבי הזכרון של OCZ אני יודע שהוא בתזמונים 2.5-4-4-8.

ד"א מה נראה לכם עדיף להישאר על ג'יג'ה ב-400 MHZ או על 1.5 ג'יג'ה ב-333 MHZ?

פורסם

תגדיר ידני בביוס ותבדוק עם תוכנת עומס אחרת אם זה תקין

תוכנה PRIME 95 תהיה טובה תגדיר אותה לעבוד לשעה 1 ותיראה אם המחשב ניתקע אז באמת יש בעיה אז פנה לחנות חזרה..

פורסם
  • מחבר

הגדרתי ידנית בביוס, אך זה עדיין נותן את הודעת השגיאה או עושה ריסטרט אחרי זמן פעולה ממושך.

בדקתי רק עם הזכרונות של OCZ והם עובדים טוב לבד. כיצד אני יכול לגרום להם לעבוד יחד ב-DC?

איזה תזמונים אני צריך להגדיר בביוס? (כשהגדרתי 2.5-4-4-8 התקבלה הודעת השגיאה).

אני יודע שהזכרונות של OCZ הם 2.5-4-4-8 אך על אלו של TWINMOS מצוין רק CL2.5.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים