עבור לתוכן

זיכרון נעלם

Featured Replies

פורסם

שלום

שדרגתי היום את הזיכרון מ כרטיס של 256mb ddr ל 1024mb ddr (פנטיום 4 2.8 )

תוכנת האוורסט מציגה לי 635 mb פנויים בלבד פלוס מינוס, ושימוש שנעשה בפועל ב381 mb פלוס מינוס . עד כאן הכל נשמע נורמלי אבל לא כך.

בכרטיס הקודם תוכנת האוורסט הציגה לי 120-170 mb פנויים לאחר ניקיון בעזרת תוכנת speed my pc של uniblue ושימוש נתון בפועל של 120 mbפלוס מינוס.

בנוסף הזיכרון הווירטואלי גדל גם כן לאחר השדרוג באופן אוטומטי ל 2366mb ושימוש ב647mb .

חשוב לציין כי הנתונים נלקחו כאשר אותם אפליקציות מינימליות פעלו ברקע בכל אחד מן הכרטיסים , כלומר לא הפעלתי אפליקציות נוספות שאמורות לקחת משאבים נוספים !

מישהוא יכול להסביר לי לאן לעזאזל נעלמו לי כמה מגה בייטים נוספים ולמה הזיכרון הווירטואלי גדל ? :nixweiss:

לפי ההגיון אם הייתה לי צריכה של 120 mb בכרטיס הקודם אז בכרטיס החדש צריכים להשאר לי לפחות 900 Mb והזיכרון הווירטואלי היה אמור להצטמק.

להלן העתק הנתונים שתוכנת האוורסט מציגה לי לאחר רענון לרגע זה:

Field Value

Physical Memory

Total 1023 MB

Used 364 MB

Free 659 MB

Utilization 36 %

Swap Space

Total 1313 MB

Used 283 MB

Free 1029 MB

Utilization 22 %

Virtual Memory

Total 2336 MB

Used 647 MB

Free 1688 MB

Utilization 28 %

Physical Address Extension (PAE)

Supported by Operating System Yes

Supported by CPU Yes

Active No

אנא בבקשה עיזרו לי להבין מה קורה פה?

תודה מראש לכל העונים.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עידכון:

לאחר בדיקה נוספת במשאבי המערכת שם מתקבל נתון שונה בכל הקשור לזיכרון הוירטואלי

2g זיכרון וירטואלי

1.96g פנויים

תוכנת האוורסט מזייפת?

עוד דבר קטן - הכרטיס שרכשתי הוא במהירות של 266 mhz ו-המהירות המקסימלית שלוח האם שלי תומך בה ותוכנת האוורסט מציגה לי נתון של 133 mhz

יכול להיות שאני לא קורא נכון את הנתונים?

הנה העתק: Field Value

DIMM1: Kingston K 1 GB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)

פורסם

המערכת משתמשת תמיד בכמות זיכרון לצורך פעולה בסיסית של המחשב ביחס לכמות הזיכרון הכוללת שיש לך.

כשהשתמשת ב256 זיכרון המערכת לקחה רק כחצי מהזיכרון כדי לאפשר לך לעבוד באופן סדיר עם המחשב.

מבחינת מהירות הזיכרון - הזיכרון פועל בתדר של 133 אבל אפקטיבית מספק ביצועים כאילו שהזיכרון היה עובד במהירות 266 מגה הרץ.

תקרא בסטיקי ותבין יותר טוב את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים