עבור לתוכן

מערכת הפעלה כפולה-בעיית delayed writing error

Featured Replies

פורסם

טוב אני כבר לא יודע מה לעשות ואיפה הבעיה- ובאמת שגיגלתי. או שהקומבינציות של המילים לא עזרו או שלא יודע מה הבעיה.

טוב נתחיל בתאור מערכת והיסטוריה ונמשיך משם.

מעבד E6400, לוח GB 965S3 , כרטיס מסך פשוט מסדרת 6200, 2 HD אחד בSATA בעל נפח 250 מחולק ל40 ו210. HD שני בעל חיבור IDE 40 GB מחולק ל15 ו25.

הSATA הוא MASTER והIDE -סלייב.(כל החומרה תקינה, אין שום בעיות ידועות או מחלות כאלו ואחרות)

הIDE שימש בעברו ללינוקס(ה15 GB) והחלק השני(25) משמש ככונן שיתופי וגיבויים.

לפני כמה ימים גמלה בליבי החלטה להפריד את הWINDOWS שמשמש אצלי ליום יום ומכיל הרבה דברים וחיבור אינטרנט והמון סרביסים שחשובים לי מתוכנות העריכת וידאו והקיובייס.

לפיכך פירמטתי את הלינוקס שלא יצא לי להשתמש בו כ"כ(נחזור אליו בעתיד שיתפנה לי זמן) והתקנתי עליו XP(שהוגדר ככונן D משום מה במערכת החדשה ולא שינה את הסדר וכך נשאר שהXP הראשי הוא C והמשני הוא D וכל השאר הפרטישנים הוא כן שינה את שמות המחיצות). רק מה?

שתמיד אני מקבל הודעותDelayed Write Error עם משולש צהוב וסימן קריאה שכתוב בתמצות לא יכול לכתוב, כישלון בכתיבה על כונן C:(ומיקום כל שהוא) או E:/$MFT.(שניהם עפ"י ההגדרות שהווינדוס המשני קבע שייכים לכונן הפיזי של הSATA- לא איפה שהWINDOWS המשני הותקן). ניסיתי לפתור את הדבר אחרי שהתקנתי למשל AVID ולהעלות סרט לעריכה, ואז גם הוא כתב את הבעיה הזו. אין שום בעיה של העתקה מכונן לכונן(COPY).

דבר ראשון אני לא מבין למה שאני מנסה להתקין דברים, או סתם להעלות קובץ הוא הולך ומנסה לכתוב על הכונן הפיזי השני(או יותר נכון הראשון המרכזי-SATA).

חיפשתי מידע על הMFT וכתוב שהרצה של CHKDSK /F תפתור את הבעיה, אבל מדובר על עותק נקי ביותר שמנסים להתקין לו דרייברים של הלוח אם וכבר הוא נתקל בבעיה, ואגב הפתרון עצמו לא עוזר, הוא עדין ממשיך בשלו.(ניסתי שוב פעם לפרמט ולהתקין, אבל הבעיה חוזרת על עצמה).

עדכון חם:

ניסיתי ללכת על דרך השלילה.

במהלך הבוקר עשיתי כדלקמן:

ניתקתי את כונן הSATA והתקנתי WINSOWS XP SP2 עדכני. התקנתי דרייברים והכל היה טוב.

כיביתי את המחשב וחיברתי את הכונן SATA מחדש. העלתי את המחשב מכונן הIDE

(ז"א שוויתרתי על האופציות של התפריט הבחירה שהWINDOWS עושה ברגע שהוא מזהה שיש מערכת הפעלה נוספת(כי לא היתה בזמן ההתקנה)- וכרגע התפריט בחירה שלי הוא דרך הBIOS- שאין לי ממש בעיה עם זה)

אבל ברגע שחיברתי והוא זיהה את הכונן(האותיות של הכוננים שונו הפעם לG וF) , עשה איתחול מחדש. ניסיתי להתקין לשם הבדיקה QUICKTIME ושוב הוא עם אותה הודעה שהוא מנסה לכתוב על G וF(שהם כונן הSATA להגדרתו) ולא מצליח(שוב על נתיבי רג'יסטרי שונים, ועל $MFT גם של F וגם של G)

או שיש כאן התנגשות, או משהו בחומרה לא תקין(אבל זה מוזר ביותר כי עם הXP שעל הSATA הוא לא עושה כל בעיה כלל!), או ענא ערף.

יש למישהו עצה?!?

פיתרון?

רעיון מה לא עשיתי נכון?

איפה ההתנגשות?

פורסם
  • מחבר

הבנתי שעשיתי סלט כאן:

הנה התקציר- אם מישהו יודע, אנא.

יש לי 2 HD שכל אחד מחולק ל2!(אחד הוא SATA ואחד הוא IDE)

על הSATA מותקן XP תקין!

השני(שהינו IDE) ריק ועליו אני מעוניין שיותקן XP חדש.

התהליכים שביצעתי בקצרה עד כה:

ניסיתי להתקין מערכת הפעלה XP נוספת על הארד-דיסק פיזי שונה.

פעם אחת דרך הרצה של הדיסק של ווינדוס רגיל, כמו שמתקינים מערכת הפעלה רגילה פשוט שהתקנתי למחיצה אחרת על HD אחר.

ופעם שניה דרך ניתוק הדיסק שיש עליו כבר XP , התקנה רגילה על הHD השני וחיבור מחדש של הדיסק המנותק.

בשתי הפעמים אני מקבל הודעת delayed write error כאשר אני מנסה להפעיל קובץ מHD אחר או מנסה להתקין תוכנה כלשהיא על הXP החדש.

ההודעות כל פעם נותנות ERROR בניסיון כתיבה לHD שלא עליו ניסיתי להתקין את הווינדוס המשני)לצורך העניין).(והמון פעמים למקום שנקרא $mft ולא משנה לאיזה פרטישן בכונן השני.)- ושוב בXP הרגיל שיש לי הדבר אינו קורה והכל זורם!

לפי ברור הבנתי שיש בעייה להתקנה על שני סוגי HDD שונים, למה? לא בדיוק הבנתי, יותר קשור לדרייברים בהרצה של המערכת.

בדקתי על הביוס אצלי והדיסק SATA עובד על בקר מדמה IDE, ולא כפונקציית הSATA.

יש מושיע לדבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים