עבור לתוכן

איזה מעבדים כדאי למערכת DUAL AMD

Featured Replies

פורסם

טוב, אז כנראה שאני הולך להגשים חלום ישן ולארגן לי מחשב עם שני מעבדים (אני יודע שבחלק גדול מהמקרים זה לא מוסיף הרבה לביצועים - אבל אני רוצה וזהו).

לוח האם שלי יהיה כנראה Asus K7m266-D (אם היה בארץ אז הייתי לוקח MSI K7D). אני מנסה שהמערכת לא תהיה יקרה בטירוף ולכן לא לקחתי לוח של Tyan.

משיקולי מחיר, אני לא רוצה מעבדי אתלון MP אלא אני אקח אתלון XP וילחים לו את ה L5 BRIDGE כך שהוא יוכל לעבוד ב SMP. זה אמור לעבוד בלי יותר מדי בעיות. ברור לי שמה שאני אקבל לא יהיה מערכת HIGH END עם המעבדים ולוחות האם והזכרונות הכי חדישים ומהירים בשוק - אלא משהו טיפה יותר מיושן אבל הרבה יותר חזק ויציב.

עדיין, עם כרטיס מסך טוב זה יוכל להריץ הכל.

ההתלבטות שלי היא האם לקנות זוג מעבדי ATHLON XP 2200 במחיר די גבוה של כ 2000 שקל ולא לעשות OC בכלל (או אולי בעתיד), כי המהירות שלהם די מספיקה לי עכשיו או ללכת על שני ATHLON XP 1700 0.13 MICRON שיתנו ביצועים נחותים למדי אבל במחיר מצחיק של 800 שקל, ואז לבצע להם OC יפה לאיזור ה 2000MHZ או יותר.

לפי מה שראיתי אין יותר מדי בעיה להגיע ל 2000MHZ עם האתלון XP1700 החדשים. האם הביצועים שלהם כשהם OVERCLOCKED יהיו כמו של האתלון 2200 ? או בקיצור, איזה מעבדים כדאי לי לקנות (בשיקולים של ביצועים ומחיר) ?

פורסם

דבר ראשון הרעיון דיי טיפשי אבל אעזוב לרגע את זה.

מערכת לOC לא הגיונית כאן בגלל ש:

א.אתה צריך זיכרון מסוג רגיסטרייד שמגיע על פי הידוע לי עד מהירות של PC2100

שלא ממש טוב באוברקלוקינג

ב.סביר להניח שהלוח לא יהיה טוב לOC (אפשרויות מוגבלות וכדומה)

אין נעילות PCI\AGP ושפע פייצרים בלוח כזה יכול לגרום בעיה באוברקלוקינג

לדעתי קנה מערכת מבוססת מעבד אחד וזהו אין שום היתרון בעבודה של מחשב ביתי

פורסם

בגלל שזה שני מעבדים, וגם ככה אין אחריות בגלל הגשרים, תזמין שני axp1700 מnewegg, שבאים בסטפינג טוב לפי התגובות, ויעלו לך

בערך 500 שקל לשניהם.

פורסם
  • מחבר

ממה שידוע לי, רוב הלוחות אמנם תומכים ב OC פחות מלוחות רגילים, אבל ברובם יש אפשרות כלשהיא. בכל לוחות ה DUAL יש אפשרות לשינוי FSB וב MSI יש גם אפשרות לשנות את ה VOLTAGE.

כל הלוחות בשוק תומכים גם בזכרונות לא REGISTERED, רק שבפחות זכרון: כלומר, אם הלוח תומך בעד 4GB של זכרון REGISTERED אז הוא תומך עד 3MB של זכרון UNREGISTERED.

מה שאתה מתאר לגבי תמיכה בזכרון היה נכון ללוחות הראשונים עם צ'יפסט MP ולא החדשים עם צ'יפסט MPX.

פורסם

תתחשב מראש שאתה צריך ספק כוח רציני, איזה אנטק או אנרמקס 550W יהיה מומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים