עבור לתוכן

אם אני נוסע עם מלווה מותר לי להסיע יותר מ2 נוסעים?! שימו לב להוראות החדשות..

Featured Replies

פורסם

לא יודע כל אחד שם מצטט ממקור אחר גם אני כבר מבולבל

ואם כבר....תגידו מישו יודע איפה יש תדבר הזה שסופר תימים למלווה?

• תגובות 44
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מטעה?

אתה מטעה...עד שהוא לא בן 21 הוא לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים לא קשור שנגמר לו הנהג חדש וזה מהלינק שהביאו לCARSFORUM כתוב שם...תקרא

כן אתה מטעה

תראה את הלינק שאני נתתי ל-CF

פורסם

בואו ניצור מצבים ונבין מה קורה

1. הנהג מתחת לגיל 21 אך הוא כבר לא נהג חדש, משמע יש לו רשיון יותר משנתיים, והוא בלי מלווה. על הנהג חל האיסור או לא?

2.הנהג מתחת לגיל 21 אך הוא כבר לא נהג חדש משמע יש לו רשיון יותר משנתיים, והוא עם מלווה. על הנהג חל איסור?

3.הנהג מעל גיל 21 אך הוא נהג חדש, משמע יש לו רשיון פחות משנתיים, והוא בלי מלווה. על הנהג חל איסור?

4.הנהג מעל גיל 21 אך הוא נהג חדש, משמע יש לו רשיון פחות משנתיים, והוא עם מלווה. על הנהג חל איסור?

שאר הסיטואציות אני מניח ברורות מאילו..

אז ככה לפי מה שאני הבנתי. צריך ששני הקריטריונים (נהג חדש, 21) יהיו מבוטלים. ואם יש מלווה אז שניהם לא משנים. אז לפי מה שאני הבנתי בשאלה 1 אסור לו לנהוג בגלל הגיל. בשאלה 2 מותר לו לנהוג בגלל המלווה. בשאלה 3 אסור לו לנהוג בגלל הנהג חדש. ובשאלה 4 מותר בגלל המלווה.

מישהו הבין אחרת?

פורסם

1. הנהג מתחת לגיל 21 אך הוא כבר לא נהג חדש, משמע יש לו רשיון יותר משנתיים, והוא בלי מלווה. על הנהג חל האיסור או לא?

לא

2.הנהג מתחת לגיל 21 אך הוא כבר לא נהג חדש משמע יש לו רשיון יותר משנתיים, והוא עם מלווה. על הנהג חל איסור?

לא

3.הנהג מעל גיל 21 אך הוא נהג חדש, משמע יש לו רשיון פחות משנתיים, והוא בלי מלווה. על הנהג חל איסור?

לא

4.הנהג מעל גיל 21 אך הוא נהג חדש, משמע יש לו רשיון פחות משנתיים, והוא עם מלווה. על הנהג חל איסור?

לא

פורסם

מישהו הבין אחרת?

קרא את התגובה הראשונה שלי בדיון הזה (תגובה מס' 3).

לסיכום, האיסור חל אך ורק על מי שהוא גם נהג חדש, גם מתחת ל-21, וגם אין לידו מלווה.

פורסם

זה לא חוקי המדינה, זו הבנת הנקרא שלכם.מה זה אומר? שאם אתה נהג חדש, וגם לא מלאו לך 21 שנים, אז אסור לך להסיע יותר מ-2 אנשים. אם אחד התנאים בטל (כלומר, אתה מעל גיל 21 או שאינך נהג חדש, אז האיסור לא חל עליך).

כלומר - אם יושב לידך מלווה, אין איסור כזה. לא משנה אם אתה עדיין בתקופת הליווי או לא.

רגע רגע, אני בספטמבר מסיים את תקופת הנהג חדש של השנתיים,

זאת אומרת שהחל מהרגע שבו אני יסיים את זה אני אוכל להסיע יותר מ 2 נוסעים??

פורסם

כן!

בפעם האלף :P

דרך אגב, מלווה זה לא כל אחד...

לפי הזכור לי צריך וותק של 5 שנים בכביש!

פורסם

סורי על השאלה שוב חח

פשוט אני רואה פה כתוב משהו אחד ושם כתוב אחר.

באמת אם שוטר עוצר אותי על הדבר (בספטמבר אני מסיים את הנהג חדש שלי לאחר שנתיים סופסוף), והוא מעוניין לתת לי דוח או להוריד אותי מהכביש,

מה אפשר לעשות בנידון? אני יראה לו את המכתב ששלחו לשר התחבורה הוא בטח יצחק עליי..כי רוב הסיכויים שפה בדרום זה יקרה (חופשי ניידות מב"ש לדימונה).

תודה!

פורסם

הוא לא יתן לך דוח ושום דבר!

פורסם

וואלה הבהלת אותי עם ההודעה הזאת...

תודה חח...

פורסם

ואם שוטר דביל כן יתן לך דוח תגיד לו תודה רבה ותיפגשו בבית משפט שם יבטלו את הדוח

פורסם

לפי הזכור לי צריך וותק של 5 שנים בכביש!

מעל גיל 24 + 5 שנים רשיון, או

מעל גיל 30 + 3 שנים רשיון.

פורסם

מכל מה שקראתי הבנתי, שאם אתה לא נהג חדש אז מותר לך לקחת 2+..

אם אתה מעל גיל 21 אז גם מותר לך (לא משנה אם אתה נהג חדש או לא).

אם אתה עם מלווה אז גם מותר לך,

פורסם

^^^^

זה היה כל כך מסובך? למה צריך להסתבך על זה חמישה עמודים??

פורסם

סורי על השאלה שוב חח

פשוט אני רואה פה כתוב משהו אחד ושם כתוב אחר.

באמת אם שוטר עוצר אותי על הדבר (בספטמבר אני מסיים את הנהג חדש שלי לאחר שנתיים סופסוף), והוא מעוניין לתת לי דוח או להוריד אותי מהכביש,

מה אפשר לעשות בנידון? אני יראה לו את המכתב ששלחו לשר התחבורה הוא בטח יצחק עליי..כי רוב הסיכויים שפה בדרום זה יקרה (חופשי ניידות מב"ש לדימונה).

תודה!

אתה אומר לו שאתה רוצה לדבר עם קצין

בהנחה שהקצין מספיק מטומטם כדי לדבוק בזה (אחרת הזוטר לא היה נופל עליך) אתה מבקש ממנו שיתקשר ליועץ המשפטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים