פורסם 2007 ביוני 2518 שנים האם מותר לי להסיע יותר מ-2 נוסעים אחרי שאני לא אהיה מוגדר כנהג חדש?כן.כמה פעמים אפשר לראול את אותה השאלה? כן!האיסור חל אך ורק על מי שהוא מתחת לגיל 21 וגם הוא נהג חדש. ברגע שאתה לא נהג חדש, או שאתה מעל 21, אין עליך איסור כזה.חוץ מזה, תעשו חיפוש בפורום. התנהל פה דיון די ארוך על הנושא לפני כמה חודשים (נראה לי שזה היה בנובמבר 2006, כשחידשו את התקנה).dorviper - אל תטעה אנשים אם אתה לא יודע.מלווה הוא אדם שעונה על אחד משני התנאים הבאים:- מעל גיל 24 ויש לו רשיון כבר 5 שנים לפחות, או- מעל גיל 30 ויש לו רשיון כבר 3 שנים לפחות.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים מצטער שעצבנתי פה כמה אנשים, אבל לא ידעתי.לא היה לי כוח לחפש, וגם לא קראתי את הת'ריד הזה.וגם אם הייתי קורא, אז הייתי יוצא יותר מבולבל.בכל מיקרה, תודה רבה.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים מאיפה הביטחון, tom123? הציטוט שאני הבאתי הוא כל מה שכתוב באתר של משרד הרישוי בנוגע לחוק הזה. אני לא ראיתי בשום מקום באתר שלהם שמלווה מבטל את החוק.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים הממ, נראה שהאתר סותר את עצמו.http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_AV/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_6K/.ce/7_0_BN/.p/5_0_6K/.d/0?PC_7_0_BN_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_211http://bd.mot.gov.il/RoadSafety/TrafficRegulations/הראשון לא מתייחס למלווה, השני כן.אני אישית יותר סומך על הלינק השני, כי הוא נותן ציטוט מדוייק של התקנות.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים עברו שנתיים מאז שהוצאת רשיון? אתה לא נהג חדשלכן החוק שנקרא "נהג חדש" לא תקף עליך, כל הסעיפים שלוhttp://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=147737
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים יש לי שאלה.עוד מעט יעברו שנתיים מאז שהוצאתי רישיון, אבל עוד לא מלאו לי 21 (אני אהיה בגיל 19 כאשר יעברו שנתיים).האם מותר לי להסיע יותר מ-2 נוסעים אחרי שאני לא אהיה מוגדר כנהג חדש?או שאני צריך לחכות עד גיל 21?צריך לחכות עד גיל 21.עריכה: כל אחד אומר דבר אחר.זה משהו שמישהו כתב ב- Carsforum (המשך ללינק שמישהו נתן פה) מכתב שאיזה אחד מתפוז שלח לדוברת של משרד התחבורה..לכבודמשרד התחבורהמר שאול מופז, שר התחבורה הנכבדמר אבנר עובדיה הנכבדשלום רב,הריני להביא לידיעתכם כי החוק החדש אשר חל מיום 24 בנובמבר, 2004 אינו מובן כראוי לציבור הנוהגים החדשים,ומעלה תהיות רבות בקשר למשמעות החוק ועל השפעתו לגביי תקופת ה"נהג חדש" ו"הנוהג חדש" שכן לשני המושגים הללויש משמעויות שונות.שמי תומר, ואני עברתי טסט לאחר כניסת החוק החדש הכולל בתוכו נסיעה עם מלווה למשך 3 חודשים, והגבלת נוסעים.בשבוע הבא יהיה לי וותק רישיון של שנתיים, ובכך תקופת ה"נהג החדש" תגיע לקיצה.אני ועוד רבים מהאנשים לא מבינים את משמעות החוק החדש, רבים מחבריי התקשרו למשטרה במטרה להבין איזה פירוש הוא הנכוןו60 אחוזים קיבלו תשובה שונה משקיבלו 40 האחוזים הנותרים.לכן, אני פונה אלייכם במכתב זה על מנת לקבל תשובה סופית ומאושרת מגורם בכיר במשרד התחבורהכדי למנוע אי נעימות לציבור הנוהגים החדשים ולמשרד התחבורה.ולשאלתי, הוצאתי את רישיוני בגיל 17 ב-15 בינואר, 2005, בשבוע הבא יהיה לי וותק של שנתיים רישיון ובכך תקופת הנהג החדש תסתייםכמו כן במועד זה יהיה ימלאו לי 19 שנה, לפי החוק אם הבינותי נכון, שמשבוע הבא לאחר קבלת הרישיון הקבוע החדששאינו כולל "נהג חדש" אלה רק "נוהג חדש ו\או נהג צעיר", אני יהיה רשאי על פי חוק להסיע יותר מ-2 נוסעיםבאוטו כמספר המושבים הכתובים ברשיון הרכב.1. האם נוהג חדש שסיים את תקופת הנהג החדש והינו מתחת לגיל 21 רשאי להסיע אוטו מלא (כמו המקרה שלי אשר מפורט למעלה)?2. אם הנוהג החדש סיים את תקופת הנהג החדש והינו בן 20, אינו יוכל להסיע יותר משני נוסעיםלמרות שתקופת הנהג החדש הסתיימה ויהיה חייב על פי חוק להסיע 2 נוסעים עד הגיעו לגיל 21?אודה לתשובתכם המהירה והמפורטת על שתי שאלותי, ומכתב חתום על ידכםשכך החוק החדש מורה לתיבת הדוא"ל הפרטית שלי אשר פרטיה בתחתית ההודעה.בכבוד רב,תומר----------------------------------------------------תשובת משרד התחבורה היום--------------------------------------------------לכבוד: תומרשלום רבאנו מודים לך על פנייתךמברור שערכתי עם הלשכה המשפטית במשרדנו נמסר ליכי ברגע שתמה תקופת ה"נהג החדש", כלומר חלפו שנתיים מהיום בוניתן רשיון הנהיגה, ניתן להסיע יותר מ- 2 נוסעים ברכבהסתיימה תקופת הנהג החדש, והנהג עדיין לא הגיע לגיל 21, מותר לו להסיע יותר מ- 2 נוסעיםבברכהשרון דודראש ענף דוברות ויחסי ציבורטלפון: 3190 - 666 - 02פקס: 3195 - 666 - 02זאת אומרת, שמבחינה חוקית גם אם אין לכם 21 מותר לכם להסיע יותר מ-2 נוסעים במידה ועברו שנתיים מאז שהוצאתם את הרישיון.אבל, יכול להיות השוטר המניאק הממוצע לא יהיה מוכן לקבל את זה ויתן קנס, יקח את האוטו ומה לא.
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים וישאר עם שטרונגול בפה ברגע שתוציא לו הדפס של החוק או תשלח אותו לברר עם היועץ המשפטיאגב בשביל לגרור את האוטו חייב לבוא שוטר בדרגת קציןהוא נתן קנס? בקשה להישפט, החוק מאוד ברור והשוטר טיפש
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים שום שוטר לא יעשה כזה דבר, סמכו עליי(למרות שתכלס אין לכם שום סיבה לעשות ככה, אבל תסמכו בכל זאת).
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים מחבר שורה תחתונה!!אני נהג חדש (לפני שבוע הוצאתי רשיון) אני בן 17, יש לי מלווה לידי מותר לי להסיע אוטו מלא??
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים כן.כמה פעמים אפשר לראול את אותה השאלה? כן!האיסור חל אך ורק על מי שהוא מתחת לגיל 21 וגם הוא נהג חדש. ברגע שאתה לא נהג חדש, או שאתה מעל 21, אין עליך איסור כזה.חוץ מזה, תעשו חיפוש בפורום. התנהל פה דיון די ארוך על הנושא לפני כמה חודשים (נראה לי שזה היה בנובמבר 2006, כשחידשו את התקנה).dorviper - אל תטעה אנשים אם אתה לא יודע.מלווה הוא אדם שעונה על אחד משני התנאים הבאים:- מעל גיל 24 ויש לו רשיון כבר 5 שנים לפחות, או- מעל גיל 30 ויש לו רשיון כבר 3 שנים לפחות.אני מטעה?אתה מטעה...עד שהוא לא בן 21 הוא לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים לא קשור שנגמר לו הנהג חדש וזה מהלינק שהביאו לCARSFORUM כתוב שם...תקרא
פורסם 2007 ביוני 2518 שנים תקרא את ההודעה שלי.מצוטט בה מקור ממשרד התחבורה שמציין את ההפך ממה שאתה כתבת.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.