עבור לתוכן

השוואת כרטיסי מסך - ה8500 מול ה8800

Featured Replies

פורסם

השאלה פשוטה.

ביחס לביצועים, מה עדיף לי.

חיבור כפול של כרטיס המסך הבא, כלומר, אני קונה שניים מהכרטיס הזה ומחבר את שנייהם למחשב אחד

Gigabyte nVIDIA GeForce 8500GT 256MB PCIe

או לחילופין, לקנות ולחבר יחידה אחת של הכרטיס מסך הבא:

Gigabyte nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe

בבקשה להגיב ביותר מ"כן" ו"לא".

תודה מראש =)

פורסם

אבל...אבל... מה הקשר בין השאלה שלך לבין "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" :s05:

בכל מקרה, 8800GTS 320MB אמור להיות יותר חזק מ-SLI של 8500GT, אלא אם אתה מעוניין לצפות בתכני HD כשהמחשב הוא המקור.

פורסם

היית צריך לפתוח את הדיון בפורום תצוגה וגרפיקה ולא בפורום הזה.

ולא!

פורסם
  • מחבר

צודקים לגמרי, הייתי בטוח שראיתי שמדובר בפורום גם עם כרטיסי מסך, סליחה.

תעבירו בכיף.

HD?

אין לי מושג מה זה אומר, אבל מדובר על מחשב גיימינג שאני מתכוון לחבר למסך LCD רגיל.

פורסם

כלומר, ה-8800GTS 320MB יתאים לך יותר, רק מהי הרזולוציה הטבעית שלו?

ו-HD הכוונה היא ל-HighDefinition, צפיה בתכנים בהבחנה גבוהה.

פורסם

8800GTS עדיף על SLI של 8600GTS אז זה ברור שSLI של 8500 לא יעמוד בגרוש, ה8800GTS עדיף ובהרבה.

פורסם
  • מחבר

רזולוצייה טבעית?

לאט לאט אני מאבד אתכם יותר ויותר.

בכל אופן, העלתי את התהייה הזאת בגלל שה8500 עולה רבע מהמחיר של ה8800, וממילא אנחנו בתחילת עידן הdirectX 10 וכבר עדיף לחכות מעט לזמן שבו הכל יהיה מבוסס על directX 10 והכרטיסי מסך יעלו פחות ויתנו יותר תמורה.

כל זה נאמר לי בהמלצה על ידי בחור שמבין בנושא.

בכל אופן, בגלל המחיר הנמוך יחסית של ה8500, אפשר לקנות זוג ממנו וזה בכל זאת יעלה פחות מה8800, ורציתי לבדוק אם זה משתלם.

אגב, ההבדלים בביצועים בין זוג 8500 ליחיד 8800 הוא משמעותי, או יחסית זניח?

פורסם

משמעותי מאוד, ורזולוציה טבעית היא הרזולוציה שבא מסכי LCD הכי חדים, זה חשוב, כי אם היא גבוהה, אתה צריך כרטיס מסך שיכול לעמוד בא.

פורסם

משמעותי מאוד, ורזולוציה טבעית היא הרזולוציה שבא מסכי LCD הכי חדים, זה חשוב, כי אם היא גבוהה, אתה צריך כרטיס מסך שיכול לעמוד בא.

אכן כן, וזה בעצם אחד החסרונות הגדולים של הLCD לעומת הCRT שיכול לעבד תמונה מצויינת בכל רזולוצייה שהיא, לLCD יש רק רזולוצייה אחת שהיא הטבעית שבה הוא הוסב לעבוד.

עכשיו ההבדל בין 8500 ל8800GTS זה הבדל עצום מאוד מאוד מאוד מאוד, ה8500 לא מיועד למשחקים או למשחקים מאוד מאוד קלים וה8800GTS מיועד לכל משחק באשר יהיה, זה כמו הבדל בין ילד בן 6 לעומת אחד בן 21.

פורסם

ברור שעדיף 8800GTS אחד.

גם ככה,SLI זה תמיד לא שווה,כרטיס אחד עובד במלוא הכח וכרטיס שני פועל רק בחצי,זה כיאילו שיש לך כרטיס וחצי ברוב המקרים...

פורסם

אם אני לא טועה, שני הכרטיסים פועלים במלוא המרץ, אבל גם צריכת ההספק מהם כפולה, וגם "בדרך" אתה מאבד קצת ביצועים, כלומר, במקום ביצועים כפולים, אתה תקבל משהו כמו 1.8X, כמובן גם בתנאי ששאר המערכת לא תגביל אותך, בדרך כלל אבל זה קצת פחות מ-1.8, בקיצור, עדיף כרטיס אחד חזק, או אם אתה ממש מטורף משחקים, אז שניים חזקים, מערך SLI של MIDRANGE זה בדרך כלל לא משתלם.

פורסם

העלו כאן נקודה מעניינת

בהנחה וכרטיס 8500/8600 בודד מוריד עומס ניכר מהמעבד כאשר מפעילים סרט באבחנה גבוהה, מה אפשר לצפות משניים כאלה בתצורת SLI? (כאשר המחשב לא מיועד למשחקים, כמובן)

פורסם

אני לא חושב שאפילו התוכנות של NVIDIA ל-HD תומכות במערך SLI של שני פורסי HD...

פורסם

SLI ו CROSSFIRE ממש לא מביאות כוח עיבוד של שני כרטיסים יחדיו, זה לא שווה את הכסף ולא חשוב באיזה כרטיס מדובר, עדיף 1 חזק מאשר שני חלשים\בינוניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים