עבור לתוכן

האם ה OC שלי מסוכן למחשב?

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי (9500PRO) והגעתי למהירות ליבה 1MHZ מתחת ל 9700 פרו ומהירות זיכרון 15 מעל.

אחרי זה עשיתי OC למעבד P3 700 ל 784. הוספתי מ 1.65 ל 1.7.

הכל טוב ויפה, האצתי את המעבד, הוספתי עוד 600 נקודות ב 3DMARK.

יש לציין שעשיתי את זה בלי היטסינק מסויים ובלי מאווררים נוספים (האצתי את המערכתכמו שהיא).

עכשיו, לאור התוצאות האם יש איזה שהיא סכנה למעבד, זיכרונות או כרטיס מסך (האצתי אותו ממש הרבה כי 2 MHZ מעל הוא מתחיל "לבלוע" טסקסטורות)?

האם כדאי לי להמשיך עם זה או להחזיר למצב הקודם? האם כדאי להאיץ את המעבד עוד קצת?

תעזרו לי כי אני ממש לא רוצה לשרוף משהו!

(וסליחה אם ראיתם את ההודעה הזאת בפורומים אחרים כי אני ממש מפחד על המחשב שלי- מה לעשות שאני CC)

פורסם

בקשר לכרטיס מסך אתה יכול לבדוק את זה פשוט מאוד, עם יש לך כל מיני מריחות צבע ועיוותים וריצודים בתמונה אז כנראה שהכרטיס

מסך לא ממש עומד ב-OC ודרך יותר בטוחה היא להריץ כמה שעות טובות את ה-3DMARK ולראות שהכרטיס לא קורס.

בקשר למעבד, מה הטמפרטורות שלו?, תוריד את התוכנה WCPUID ממדור ההורדות כאן באתר {כמה מאוד קילובייטים},

ותעשה צילום מסך שנראה יותר פרטים.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך להעלות תמונות מהמסך...

אין לי מושג מה ה טמפ של המעבד (אבל אני אבדוק עם ASUS PC DOCTOR).

על המעבד לא ממש חבל לי כי סה"כ הוא חרא של דבר.

השאלה שלי היא האם הכרטיס מסך שלי לא יהרס עם הזמן, אני רוצה שהוא יחזיק בערך שנתים.

פורסם

לפי מה שנראה לי עשית OC קצת רציני מידי לכרטיס מסך, אבל אני לא מומחה בתחום אלא חובבן אז צריך לשאול מישהו

שממש מבין כמו Maphisto או Shibby

פורסם
  • מחבר

ה OC יתן לי בכלל שיפור רציני? כי אם לא אז למה לי?

פורסם

אני מקווה בשבילך שלא עשית כבר איזו טעות חמורה שתצטער עליה, מקסימום עם הכרטיס ימות תגיד שהוא מת לבד ויחליפו לך אותו,

בקשר למעבד, זה לא מסוכן בכלל, לדעתי אתה יכול הרבה יותר ולא הבנתי למה העלאת בכלל את המתח? סך הכל OC של 80MHZ

אז בשביל מה התוספת מתח? תוריד.

פורסם
  • מחבר

אולי אם אני כבר העלתי את המתח אז אולי אני אוסיף עוד למעבד?

פורסם

עם העלאת מתח אולי כדאי גם להוסיף עוד קצת Mhz, אבל תבדוק לפניכן את הטמפרטורה של המעבד,

זה נמצא בביוס {איפו שאתה מעלה את ה-FSB וה-VoltAge}.

פורסם
  • מחבר

אבל זה שווה בכלל את כל הטירחה?

זה יתן לי שיפורים משמעותיים?

פורסם

זה בכלל טירחה? אתה יושב בכיסא ועשה ריסט למחשב ולוחץ DEL, נכנס לביוס בודק טמפרטורה וזהו, אתה עד כדי-כך עצלן?

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי! האם כדאי בכלל לעשות OC? זה יתן לי שיפור ביצועים משמעותי?

פורסם

OC תמיד נותן עוד ביצועים, אבל לפי דעתי תוריד קצת מהכרטיס מסך, עשית לו OC שנראה לי קצת יותר מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים