עבור לתוכן

המעבד שלי מת?!

Featured Replies

פורסם

בשמחה ובדמעות אושר אני שמח לבשר על מותו של מעבד הפנטיום 2 של המחשב הישן שלי :o !! או לפחות ככה אני חושב. היום לאחר שהתקנתי ספק חדש למחשב הישן לאחר שהקודם נשרף ולא הסכים לפעול יותר לעולמים, חיברתי היום ספק חדש ולאחר מתיחת איברים והוצאת שקדים (כן, לפעמים מוצאים גם דברים כאלה במארז?!) חיברתי את כל החיבורים למחשב והנה הנורה של המחשב נדלקת וכך גם הנורות של הכוננים ואז דממה, לא ביפים, לא דפיקות מאוורר לא כלום, שקט כמו בנילוס. הדלקתי את המסך לראות אולי פתאום המחשב שלי החליט להיות שקט אבל שום דבר לא הופיע על המסך אלא רק הודעה לבדוק את החיבורים, כמובן ששוב בדקתי את כל החיבורים, גם החיצונים וגם הפנימים אבל כלום. פתחתי לרגע את המארז והפעלתי את המחשב ואז הבנתי פחות או יותר מה הבעיה, המאוורר של המעבד לא זז, הוא פשוט נתקע. הוצאתי את המעבד וראיתי שמאוד מאוד קשה לסובב את המאוורר והוא נתקע כל כמה סיבובים וכששיחררתי אותו קצת וניקיתי אותו והוא התחיל להסתובב רגיל אבל נראה לי שהמעבד הלך כי אם זה לא הסתובב מאז הפעם האחרונה שפתחתי את המארז כנראה שהוא סבל מאוד מאוד במיוחד אחרי שאני מריץ אותו באוברקלוק די רציני של חמישים אחוז!!. האמת היא שהוא הראה מדי פעם סימני חולשה כמו ריסטרטים חסרי משמעות ותקיעות למשך זמן קצר אבל לא חשבתי שהמאוורר יכול להיות הבעיה. אומנם יכול להיות שגם הלוח קיבל כמות זרם לא קטנה בהפסקת חשמל שבעיקבותה נשרף לי הספק אבל לא נראה לי שיש לו בעיה כי הכנסתי לחשמל את הלוח כשהגאמפר מכוון על ניקוי ה CMOS והוא באמת לא עלה (שככה זה אמור לא לעלות) ולכן לא נראה לי שיש לו בעיה בכלל הוא נראה במצב טוב. השאלה מה אני יכול לעשות עם המעבד הזה, אומנם יש לי אליו אחריות לכל החיים אבל הוא נראה קצת פגום (קצת חריטות על גוף קירור אבל לא נורא) וחוץ מזה האם הם באמת יחליפו לי הרי לא נראה לי שיש להם עוד מעבדים כאלו ספאר ואם הם ישאלו אותי מה אני אומר? שנתקע המאוורר בגלל עודף אבק (האמת נשמע הגיוני)...

מה אתם אומרים, לפי סיפור המקרה נראה לכם שהמעבד שלי הלך (ובאמת שאני ניסיתי כל דבר ואני דיי מבין)? או שאולי הלוח? או שאולי שניהם?

מה אתם אומרים לעשות עם המעבד? לנסות להחליף? או לזרוק?

יש דרך לראות אם הלוח שלי חיי (אין אליו נורה!!)?

תודה

newz

פורסם

טוב תראה, אם אתה רוצה שהמעבד ימות- תפסיק לקרוא פה ולך לבקש מאמא מחשב חדש

אם לא- נסה להוציא את הסוללה הקטנה הזאת שיש לך בלוח אם(מה שעושה ריסט לביוס) להחזיר אותה ואח"כ לנסות להדליק את המחשב...

פורסם

תנסה את הפעולות הבאות:

1.תבדוק את הכרטיס מסך שהוא יושב טוב על הסלוט

2.תבדוק שחיברת את כבל הספק ללוח

3.בעיית זכרונות מראה אותה תופעות שתארת

4.יש ציפצופים כל שהם מהרמקול של המחשב (פנימי)(אם לא תבדוק שהוא בכל זאת מחובר שאיתן לך אותות לאיתור)

5.חיברת כבל חשמל כל שהוא מהספק אל רכיב במחשב הפוך,שווה לבדוק..

כמה נקודות לחשיבה בקשר למעבד

אני לא מאמין שקיימים כאלו מעבדים ספייר,אני לא מאמין שהמעבד נשרף כי גם מעבדים כאלו

יכולים לעבוד ללא מאוורר פועל, ואפילו ללא גוף קירור (מניסיון שלי שלא היה לי גוף קירור על הP1,P2 שהיו לי)

כי מעבדים אלו לא עובדים בתדרי מהירות גבוהים קח שהם לא מפיקים הרבה חום.

חבר שלי ניתק את המאוורר שלו מהP3 450 כי הוא היה רועש והוא גם בOC ל600

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים