עבור לתוכן

מה עשו במחשבים הישנים כשלא היו כרטיסי מסך?

Featured Replies

פורסם

. :s05:

פורסם

היו כרטיסי מסך O\B? :silly:

פורסם

ניחשו..., וברצינות-

תמיד היו כ.מסך עוד מהימים של ה-XT הישן והאהוב שלי, בעוד כאמור תמיד היו כ.מסך לאורך השנים התיפקוד שלהם השתנה.

עד P2 הם לא היו יותר מממירים שהמירו את ה-ISA ל-D-SUB או ל-D9 בכרטיסים ישנים (בדומה ל כ.רשת לדוגמה) אח"כ יצאו מאיצי מסך שבאו בנפרד מכ.המסך (בדומה לכ.הפיזיקה של ימינו) ורק אח"כ שולבו השניים לכרטיס אחד.

וכ.מסך OB הופיעו לראשונה רק בלוחות ל-P2.

פורסם

כמה ישנים?? גם בXT שלי היה כ. מסך (מונוכרומי, HERCULES עם 256K זיכרון). בזמנו לא היה צורך בשום דבר כי הטכנולוגיה לא היתה זמינה....

אם עוד 15 שנה תסתכל על היום אתה תקרע מצחוק מהמחשבים ש"היו" לנו.

פורסם

אין לי מושג מה היה לי במחשב הראשון בשנת 1995 אבל במחשב השני שקניתי אחרי שנתיים בשנת 1997 היה לי מעבד 500Mhz, 64MB , ו-Ati rage 4MB

ממה שאני זוכר ההיתי משחק במשחקים עם שתי צבעים וג'אז הארנב ככה שזה לא נראה לי כל כך משנה אם היה לי OB או לו...

פורסם

כמה ישנים?? גם בXT שלי היה כ. מסך (מונוכרומי, HERCULES עם 256K זיכרון). בזמנו לא היה צורך בשום דבר כי הטכנולוגיה לא היתה זמינה....

דוגרי זו מחשבה מפחידה

פורסם

עוד לפני זה

כרטיסי המסך היו על המסך ...והיה כבל מטורף שמחבר בין המחשב למסך ....לכן חלק גדול מהמחשבים אז זה היה מחשב+מסך מחובר ולא היו שני חלקים נפרדים

פורסם

מה פתאום, היחידים שיצרו מחשב ומסך כיחידה אחת היו IBM בסדרת ה-PS1 וה-PS2 שלהם.

פורסם

יש סיכוי שלא.

אל תשכח שיש דבר שנקרא 'גבול' והזמן לא פורץ אותם.

יש סיכוי שלא יהיו מחשבים - זה כן, אבל יש גם סיכוי שהטכנולוגיה תעצר ותתקע.

כמובן שיהיו שיפורים, אני לא אומר שלא - אבל אני אומר לך - יש סיכוי שלא יהיו מחשבים.

'עוד תראה עוד 5 שנים איך יצחקו על המגהסון שלנו עם הקלטות ויהיה להם מגהסון משופר' - המגהסון הוכחד, טכנולוגיה חדשה פרצה - המחשב האישי.

אתה יודע מה הדבר הכי מבאס? אתה לא תזכה לראות את הטכנולוגיה עוד 200-300 שנה ולא תזכה לגור על הירח \ לגור בעולם שבו זה לא רק כדור-הארץ, אלא ממש מושבות על כל הכוכבים ופשוט גלקסיה מאוכלסת או אפילו יותר.

:'( :'( :'(

פורסם

יש סיכוי שלא.

כמובן שיהיו שיפורים, אני לא אומר שלא - אבל אני אומר לך - יש סיכוי שלא יהיו מחשבים.

'עוד תראה עוד 5 שנים איך יצחקו על המגהסון שלנו עם הקלטות ויהיה להם מגהסון משופר' - המגהסון הוכחד, טכנולוגיה חדשה פרצה - המחשב האישי.

אתה יודע מה הדבר הכי מבאס? אתה לא תזכה לראות את הטכנולוגיה עוד 200-300 שנה ולא תזכה לגור על הירח \ לגור בעולם שבו זה לא רק כדור-הארץ, אלא ממש מושבות על כל הכוכבים ופשוט גלקסיה מאוכלסת או אפילו יותר.

מה קרה מיקי? מתגעגע לFOM?

השורה האחרונה מסגירה את הרצונות שלך.

פורסם

אם אני לא טועה, כרטיסי מסך אלו "מאיצים גרפיים" שבאים לעזור לCPU בחישובים גרפיים. המשחקים הישנים הם משחקים שלCPU היה קל להתמודד איתם ובגלל זה לא היה צורך ביחידת עיבוד גרפית של ממש. כשמכניסים תלת-מימד למשוואה, היע"מים כבר לא כל כך חזקים וצריכים עזרה של יע"גים (חח נשמע מצחיק אבל זה בתכלס יחידת עיבוד גרפית- יעג!!). אז בקיצור - לפני שהיה תלת מימד ליעמים לא היה צורך בכרטיס/יחידת עיבוד שתיקח עומס ממנו ותעזור לו בחישובים.

פורסם
  • מחבר

אז לאן היו מחברים את המסך?

פורסם

לספק......

ועוד חרא כזה שהיה אז בזמנו כמו חבור של כזה דומה לVGA......

פורסם

יש סיכוי שלא.

קודם כל, את המגסון ודומיו (קונסולות ב2.5 שקל) אפילו האטרי לקח מבחינת כיף. שנית, שום מחשב לא החליף את המגסון, יצאו קונסולות חדשות יותר וטובות יותר.... למען האמת המגאסון לא נחשב לדעתי לקונסולה, זה היה סתם חיקוי זול ומעאפן אש. לא פלא שהמחשב עדיף.

בכל כרטיס מסך שיוצא אני נדהם מחדש מהיכולות שלו לעומת הקודם. לפני 15 שנה אני הייתי עם 386DX40 אם אני זוכר נכון... לא... הייתי בכיתה י' וכבר היה לי 486DX2 66 ותאמין לי שלא דמיינתי בחלומות הכי פרועים שלי שהמחשבים היום יהיו כ"כ חזקים. ראעבק, SCORTCHED EARTH וMORTAL COMBAT 2 היו השיא. לך תדע איפה נהיה עוד 15 שנה...בכל אופן אתה תצחק על היום. את TOY STORY שיצא ב1995 עשו בPIXAR עם חוות שרתים עצומות בשביל כל פריים והיום מחשב בחזית הטכנולוגיה מרנדר את זה בREAL TIME בלי להתבלבל...

לספק......

ועוד חרא כזה שהיה אז בזמנו כמו חבור של כזה דומה לVGA......

החיבור לספק היה רק בשביל המתח ואתה יכול לעשות את זה גם היום עם ספקים שיש להם יציאת מתח. בזמן המחשבים האישיים (אזור 1984) שבאמת נכנסו לבתים כ. המסך היה נפרד ופשוט להחריד ... המסכים שהיו אז היו מסכי מונו 12" ירוקים לרוב. לא היתה לנו שום בעיה עם Digger, Montezumah`s revenge, tetris, Airborne ranger, eagle`s nest וכד' . היה אפילו כפתור טורבו למחשב (שאת הXT - 8086 שלי העלה מ6 ל12MHZ .. כן, MHZ ) שחולל פלאים. לא כל המשחקים היו ניתנים למשחק עם טורבו פועל.

פורסם

אין מחשב אחד עדיין שיכול לרנדר משהו שמתקרב לToy Story בזמן אמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים