עבור לתוכן

Nikon D50 להתחלת האימונים, טוב.?

Featured Replies

פורסם

עד לא מזמן הייתה לי F20, היא נשברה והלכה לעולמה (זבי אני יוציא 450 שקל על תיקון), חשבתי לקפוץ מדרגה ולקחת מצלמה הרבה יותר טובה, ולהתחיל לצלם ברמה קצת יותר מתקדמת..

האם D50 תהיה לי טובה.?

עוד מצלמות מומלצות?

Aviko

פורסם

יש את ה400D של קנון, הK100D של פנטקס ואת הD50 של ניקון.

כולן באותה רמה בערך כשלפנטקס יש אולי עדיפות,אחריה הניקון ולבסוף הקנון.

אגב, הD50 כבר לא בייצור אז ספק אם תמצא אותה בחנות כלשהי במלאי..

פורסם
  • מחבר

אגב, הD50 כבר לא בייצור אז ספק אם תמצא אותה בחנות כלשהי במלאי..

כבר מצאתי!

אפשר פירוט על הפנטקס, לא נשמעת חברה מוכרת... :nixweiss::nono:

פורסם

פנטקס? לא מוכרת?? :lol: :lol: :lol:

פורסם

קודם כל, את 400D של Canon אי אפשר להשוות בכלל ל D50 של Nikon . הCanon פשוט עוקפת אותה בכל פרמטר אפשרי.

תלוי באיזה תקציב אתה רוצה את המצלמה לאימונים שלך ועד כמה אתה חושב שאתה רציני לגבי זה ואם אתה חושב שעתיד אתה תרצה לקנות מצלמות וכו.

הצעה שלי... אם יש קצת תקציב.... או D80 או K10D. שתי מצלמות שלא תתחרט עליהן.

ואל תשאל מי יותר טובה כי כל אחד פה משוחד - תבוא לחנות תרגיש את מה שאתה רוצה לקנות ולפי זה תקנה...

כל אחד פה מצלם עם המצלמה לשו ולכל אחד נוח מה שיש לו. אני בכלל מצלם עם Canon S2 ואני ממש ממליץ עליה ( ;D ... סתם בצחוק)

בקיצור בהצלחה בקניה

פורסם

קנון זה ג'יפה.

קנה ניקון או פנטקס.

אני לא משוחד במיל. :cool2:

פורסם

כבר מצאתי!

אפשר פירוט על הפנטקס, לא נשמעת חברה מוכרת... :nixweiss::nono:

אהאהאאה :)

שאל את אבא שלך מה זה פנטקס,

הוא יסביר לך :)

פנטקס (פעם) שלטו בשוק .

לדעתי (מעט משוחד) פנטקס מציעה יותר מהקנון 400 . (בטח מבחינת תכונות ובטח מבחינת איכות בניה.)

היום פנטקס חוזרים, בגדול, עם מבחר מצלמות DSLR ותכונות שאין לאף אחד במחיר תחרותי .

פורסם

כמה נושאים למטה דיברנו קצת על הפנטקס K10 ביחס לD80 וה-D30 חפש את הנושא: "קניית מצלמה מאיביי?? מישהו?"

אבל השאלה אם בכלל יש לך את התקציב הזה

פורסם

כבר מצאתי!

אם ראית חנות שמופיעה באתר של ה- D50 למכירה, זה לא אומר שהיא אכן נמצאית במלאי...

פורסם

כרגיל מישהו שואל שאלה ורק עושים לו יותר בלאגן בראש...

קצת סדר:

1) ניקון D50 אמנם כבר לא מיוצרת אך עדיין ניתן למצוא אותה פה בכמה חנויות בארץ...גם כחדשה - קל וחומר כיד שניה/מחודשת לא תהיה בעיה למצוא אותה

2) הניקון D50 מצלמה מעולה למתחילים יש שיגידו שהיא אפילו עדיפה על המחליפה שלה ה D40 אך הדעות חלוקות בעניין זה...

3) בעיקרון אם אתה מעוניין במצלמה ברמת הכניסה יש לך כמה אופציות

Nikon D40/x

Nikon D50

Canon 350D

Pentax K100D

בגדול לכל כיוון שלא תפנה אתה תמצא גם יתרונות וגם חסרונות, לכל חברה ולכל מצלמה יש את הפלוסים והמינוסים שלה, לכל אחת נקודות חזקות וחלשות...

בתור חובבן שרק נכנס לעולם ה DSLR אני מאמין שאין לך פה הרבה מקום לטעות כי כל המצלמות טובות...

המלצה שלי...עוד לפני שאתה הולך לחנות ובודק את כל אחת מהמצלמות הנ"ל - כנס ל-DPreview וקבל מושג לגבי כל אחת ואחת...

ד.א: מתוך הרשימה שנתתי הפנטאקס מחזיקה בתג מחיר הגבוה מכולן - אם תברר אתה גם תבין למה, היא קצת מ"עבר" למצלמת כניסה...

בכל מקרה...תגשש, תגבש, ואז תחליט!

בהצלחה!

פורסם

Nikon D50 נהדרת - ארגונומיה מבריקה ונוחות, עם כל הפיצ'רים שצריך וקצת מעבר.

Canon מצועצעת ולא נוחה בכף יד (אם כי שווה לבדוק אותה פיסית לפני שמקשיבים לדיעה של עוד סתם דגנרט בפורום). רוצה להרים מערכת קנון? עדיף יהיה ללכת עם 20D יד שניה ולשלם קצת יותר - גוף מעולה.

Pentax ואולימפוס - צר לי, אבל זה לא זה וכנראה שגם לעולם לא יהיה. הפינטקס מאוד מבטיחה, אבל לך תשבור ת'ראש עם מציאת אופטיקה טובה ושירות - לא חושב שאתה רוצה את זה. יש סיבה שרוב השוק הוא קנוניקון.

כמובן של boren יהיה מה לומר בנושא, וזה נכון שלהעדיף את היוצא דופן זה נחמד - זה מעניין ואולי אפילו מרתק בחלק מהמקרים, אבל לפעמים עדיף להרים ידיים וללכת עם הזרם - יש לכך סיבות טובות. בשוק המצלמות, בניגוד לשוק המחשבים - אין טעם להעדיף את השונה (AMD).

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol:

גדול אתה.

וחייב להסכים, הD50 מצלמה נהדרת. על אף החסרונות שלה.

פורסם

יצאה לא מזמן מצלמת הכניסה של ניקון ה D40X.

החסרון המשמעותי: אין מנגנון פיקוס בגוף המצלמה מה שאומר שע"מ לקבל פוקוס אוטומאטי תצטרך לקנות עדשות בעלות מנע שכזה בעדשה עצמה וזה קצת יקר.

היתרון המשמעותי: שיפור אסטרונומי של הפחתת הרעשים בISO גבוה, חדות וחיות טובה יותר של התמונה, איזון הלובן שופר משמעותית, תפריט משתמש חדש ונח מאוד (לפי ביקורות שקראתי).

ברמת המקצועיות המצלמה נחשבת יחסית לפחות מקצועית מחברותיה, אך בתור חובב צילום אני לא רואה שום סיבה למה אתה צריך יותר מזה.

אני מצרף כתבות ולדעתי למרות שהD50 ידועה בתור מצלמה מעולה, היא מיושנת קצת ולאו דווקא מפיקה איכות תמונה טובה יותר מה D40X.

לביקורת באתר DPREVIEW

פורסם

כל העניין של איכות התמונה זה תירוץ מטופש של מי שמפחד לעבוד 15 שניות נוספות על הפריים.

פורסם

Pentax ואולימפוס - צר לי, אבל זה לא זה וכנראה שגם לעולם לא יהיה. הפינטקס מאוד מבטיחה, אבל לך תשבור ת'ראש עם מציאת אופטיקה טובה ושירות - לא חושב שאתה רוצה את זה. יש סיבה שרוב השוק הוא קנוניקון.

בטח שיש סיבה. הכי קל ללכת עם העדר. מכיר את האמרה שאת אף אחד עדיין לא פיטרו בגלל שקנה IBM (או סיסקו, או אינטל)? כך על אף אחד לא צחקו בגלל שקנה קנון או ניקון. הסיכון יותר קטן כשקונים את מה שכולם קונים, אבל גם הרווח לעיתים קרובות יותר קטן :cool2:

כמובן של boren יהיה מה לומר בנושא,

כמובן ;D

וזה נכון שלהעדיף את היוצא דופן זה נחמד - זה מעניין ואולי אפילו מרתק בחלק מהמקרים, אבל לפעמים עדיף להרים ידיים וללכת עם הזרם - יש לכך סיבות טובות. בשוק המצלמות, בניגוד לשוק המחשבים - אין טעם להעדיף את השונה (AMD).

לשלם פחות ולקבל יותר זאת סיבה מאוד טובה בעיני. ברגע זה ה-K10D וה-E510 מקרקסות מבחינת עלות/תועלת כל מצלמה מקבילה של קנון וניקון שתעמיד מולן. השינוי היחידי שאני צופה הוא שסוני תשחרר בקרוב מצלמה משלה שתכנס לאותה פוזיציה. מקנון וניקון אני לא מצפה להרבה. הן לא צריכות להתאמץ כדי למכור.

אם הייתי הולך בזמנו על D70 במקום על 7D הייתי מפסיד מצלמה הרבה יותר טובה - ממשק משתמש לאין ערוך יותר טוב, מייצב מובנה, עינית ברמה אחרת לגמרי, איכות בניה טובה יותר. במקרה שלי היו לי לא מעט עדשות עם באיונט של מינולטה, מה שעשה את הבחירה לקלה יותר, אבל גם אם לא היו לי עדשות כאלה עדיין לא הייתה לי שום בעייה להשיג עדשות מתאימות. ברגע שבודקים מקרוב את הסיפור הזה של עדשות מגלים שמדובר בלוקש אחד גדול שמשתמשי קנון וניקון מוכרים אחד לשני. במקרה הכי גרוע צריך להזמין עדשה שלא נמצאת במלאי ולחכות איזה חודש. ביג דיל. למי שלא מתכוון להתפרנס מצילום זאת מגבלה זניחה בהשוואה לכל היתרונות שיש בללכת על מוצר שבו משלמים על היכולות ולא על המדבקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים