עבור לתוכן

Intel Core 2 Duo E4300 Vs AMD Athlon 64 3800+X2 DC

Featured Replies

פורסם

תלוי מה אתה מחפש ?

זול ?

או מחשב לטווח ארוך ?

אל תטעה לרגע ההבדל בין אינטל ל AMD הוא לא כזה גדול בביצועים .

ההבדל הוא באמינות , תאימויות למינהם תקלות וכו' .

קח את הקונרו בשקט למרות ש PD לדעתי זה מעבד שהוא מעל ומעבר P:

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אמרתי את זה מתוך חשיבה על לוחות האם:

תקנו אותי אם אני טועה (לא מבין גדול - כך הבנתי),

הדור הבא במעבדים של אינטל יכול לשבת על לוחות האם שמותאמים לקונרו למיניהם.

מצד שני, הדור הבא של AMD שנועד לתת פייט לאינטל מבוסס ערכת שבבית אחרת.

מה שאומר שלוחות האם של ה-AM2 יהיו בבחינת "מיותרים" בעוד שנה בערך.

פורסם

אמרתי את זה מתוך חשיבה על לוחות האם:

תקנו אותי אם אני טועה (לא מבין גדול - כך הבנתי),

הדור הבא במעבדים של אינטל יכול לשבת על לוחות האם שמותאמים לקונרו למיניהם.

מצד שני, הדור הבא של AMD שנועד לתת פייט לאינטל מבוסס ערכת שבבית אחרת.

מה שאומר שלוחות האם של ה-AM2 יהיו בבחינת "מיותרים" בעוד שנה בערך.

AMD הודיעו במפורש שיהיה ניתן לעשות עדכון BIOS פשוט שיהפוך לוח AM2 ל-AM2+. אבל AM2+ לא יתמוך במעבדי AM2 הרגילים.

פורסם

אם אתה לא רוצה להתעסק עם עדכוני ביוס וכו', אתה יכול לקחת E4300 + לוח P35 שתומך גם במעבדי ה45 ננומטר (פנרין) של אינטל, יש גם לוח P35 עם חריצי DDR2 וכמו כן חריצי DDR3 ככה תוכל בעתיד כזכרונות הDDR3 יהיו יותר זמינים ובמחירים הגיוניים להחליף אליהם.

פורסם

תקראו את זה - http://hwzone.co.il/news/1182524593/76947/

וטייס בחיל האדמה מדבר שטויות.

דניס, קראתי.

אז מה זה בעצם אומר? שיהיו מעבדים שיוצרו ע"י חברות שונות מבוססי טכנולוגיה AMD ובגלל זה לוחות האם הנוכחיים יהיו מיותרים?

וpain_killer12, אני מעוניין בעצם לדעת אם אפשר לעשות את אותו המהלך רק עם פלטפורמת AMD (בעצם מקודם אמרתי שאני הבנתי שאי אפשר).

פורסם

אם אתה לא רוצה להתעסק עם עדכוני ביוס וכו', אתה יכול לקחת E4300 + לוח P35 שתומך גם במעבדי ה45 ננומטר (פנרין) של אינטל, יש גם לוח P35 עם חריצי DDR2 וכמו כן חריצי DDR3 ככה תוכל בעתיד כזכרונות הDDR3 יהיו יותר זמינים ובמחירים הגיוניים להחליף אליהם.

יש לך אולי המלצות ללוחות אם כאלו?

פורסם

GIGABYTE GA-P35C-DS3R

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3284

:xyxthumbs:

אקווינוקס, לפי מה שהבנתי עדיין אין צ'יפסטים של AMD שתומכים בDDR3, בעזרת עדכון ביוס אתה תוכל לשים את אחד המעבדים החדשים שתוכננו לסוקט AM2+ (או משהו כזה) על סוקט AM2 רגיל, ככה הבנתי אנא תקנו אם אני טועה.

פורסם

בגדול לא משנה אם AMD יותר טובה או אינטל יותר טובה

ממה שהבנתי מבעלי חנויות ומעבדות שבאמינות מעבדים לוחות וכו' אינטל הכי טובה .

גם בתקופה של הפרסקוט הרוב קנו אינטל אולי פחות ביצועים אבל מחשב לטווח ארוך .

המעבדים של אינטל יכולים לעבוד בלי גוף קירור לכמה שניות לא יקרה להם כלום במקרה הגרוע יכבה המחשב

מעבד של AMD כמה שניות בלי גוף קירור הוא נשרף .

אני אישית עשיתי בדיקה על מעבדים שלא הייתי צריך :)

טוב מהתחלה אני בא להבהיר שזה לא במטרה ליצור וויכוח כי ממש אין לי כוח לזה פשוט בא לדבר מהניסיון (הרחב והעשיר, ולא משתחצן פשוט זה המצב) שיש לי.

אם כבר דיברת על אמינות בלוחות של אינטל לעומת AMD אז תדע שאתה ממש טועה אני מתעסק אם זה יום יום ולא עבר יום (וזה ממש המצב) שלא החלפתי לוח של אינטל (במיוחד 478) שהתקלקל מסיבה כזאת או אחרת...

כמעט לכל לוח (גם רוב הישנים) שמזהים שאין מאוורר הם משביתים את הפעולה של המחשב או מתריעים על הבעיה בצורה כזאת או אחרת, לא יודע איך הגעת לזה שמעבד של AMD שעובד מה שניות בלי גוף קירור נשרף אבל זה חדש בשבילי, אם יש לך משהו חדש ללמד אותי אני ישמח...

בקשר לאמינות מעבדים נדירים אבל נדירים אבל ממש נדירים המקרים שמעבדים מתקלקלים (אלא אם כן נכנסו בהם בOC מטורף) ואם יש מקרה כזה רוב הזמן הם מגיעים ככה ישר מהמפעל ובהרכבה ראשונית זה מזוהה, בכללי יצא לי להיתקל בכמות שווה פחות או יותר של מעבדים שהתקלקלו מאינטל ומAMD.

מקרה שנתקלתי בו השבוע, הגעתי לבית עם מחשב תקול בדיקה של כמה דקות והחלטתי שזה בעיה פנימית וצריך לקחת לחנות, שם פתחתי ראיתי שהמאוורר של המעבד (AMD דרך אגב) הפסיק לעבוד לפי מה שאומר הלקוח הבעיה נמשכת לפחות חודשיים (ריסטים וכו מסך כחול ואובדן קבצי מערכת שגרמו לווינדוס להיעלם), אז הנה הוכחה שכמה שניות בלי מאוורר לא ישרפו את המעבד....

פורסם

עם 965G DS3 הצלחתי להגיע ל 2.88 GHZ

אם תשים כרטיס מסך נפרד אז אולי הטמפ, של הלוח תירד

ואז תקבל מעבד מהיר יותר מ X6800

[attachment deleted by admin]

פורסם

ידוע שכאשר יש כרטיס מסך מובנה על הלוח אם, אז הלוח אם מגביל OC בטירוף. אם תיקח את 965P לא תהיה לך בעיה עם זה.

פורסם

OK תודה

אבל משום מה, אני עדיין חושש קצת להתפשר על ה-E4300, במקום להוסיף עוד 300 שקל בערך ל-E6320..

האם החשש שלי מוצדק?

האם יש הבדל גדול בביצועים?

אם נחזור לנושא, אז לא. למטרות שלך E4300 מספיק ואפילו הייתי חוסך עוד 100 ש"ח ולוקח E2160 כפי שכתבו לפני. במחיר שלו הוא יקר רק ב-100 ש"ח בערך מה-AMD 3600x2 ויתן לך אפשרויות OC בסיסיות עם כל לוח פשוט כמו Gigabyte GA-945P-S3 שיעלו אותו הרבה מעבר ל-AMD. ניתן להעלות אותו ב-20% לפחות עם הקירור הבסיסי שמגיע עם המעבד, ואם יש לך חשק אתה יכול לקנות קירור טוב יותר ולהמהיר אותו יותר, הרבה מעבר למה ש-AMD מאפשר.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לקנות AMD 3600x2 במחיר כזה היא רק שדרוג או יצירת מחשב מולטימדיה HTPC עם לוח Asus M2A-VM HDMI, חבילה שעם מעבד אינטל תעלה הרבה יותר.

פורסם

שלום,

אני בונה מחשב חדש, לא יקר, לצרכים כלליים, סרטים, אינטרנט וקצת משחקים.

יש לי התלבטות בין המעבד של אינטל: Core 2 Duo E4300

לבין המעבד של AMD: Athlon 64 3800+X2 DC

רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בביצועים בין שני מעבדים אלו (שראוי לציין שטווח המחירים בינהם הוא כ-200 שקל יותר לאינטל),

ואיזה מעבד יותר משתלם.

תודה רבה מראש.

למה לא לבדוק את מה שקורה במציאות היום, כי אם תחליט לפי בנצ'מרקים בתנאי מעבדה,

לא תדע איך המעבדים האלו מתפקדים בשטח.

http://www.silentpcreview.com/article735-page1.html

קטע מעניין, מתברר שמחשבים בנויים על AMD יותר חסכוניים בצריכת חשמל מאינטל! זה לא היה אמור להיות הפוך? ::)

"Most interesting are the power assessments. There's little doubt that the AMD-based system, with its much lower idle power, has a substantial energy efficiency advantage over the Intel-based one. The very low <50W idle power achieved is impressive. So impressive, that out of curiosity, we swapped out the stock Bestec power supply for a new 350W Seasonic model that's been in the lab for testing. The substitution caused the AC power to drop a further 3W, to 44W. This Seasonic, on the test bench, is about 70% efficient with that level of AC input. It means that the motherboard, CPU, memory and hard drive are pulling around 31W DC at idle. Using this data, we can calculate that the stock PSU is about 66% efficient at this low power load. This system has the lowest idle power demand we've seen from any system using a desktop processor thus far."

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים