עבור לתוכן

Intel Core 2 Duo E4300 Vs AMD Athlon 64 3800+X2 DC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

OK תודה

אבל משום מה, אני עדיין חושש קצת להתפשר על ה-E4300, במקום להוסיף עוד 300 שקל בערך ל-E6320..

האם החשש שלי מוצדק?

האם יש הבדל גדול בביצועים?

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ולא.

פורסם

כמו שאמרתי, יש לו צ'יפסט גרוע של VIA, יש לו רק שני חריצי זיכרון DDR2, אפיק ה - PCI-E שלו מוגבל ל - X4 (לא הכי משמעותי אבל עדיין חיסרון).

והוא אוברקלוקר גרוע ביותר כמו כל לוח של ASROCK.

קודם כל עשיתי איתו OC של 900MHZ והוא יציב כמו סלע.... החיסרון שלו זה שאי אפשר לשנות מתחים.

שני חריצי DDR2 , אז מה ? שני GB זיכרון יפתרו את העיה או שהוא יכול לקחת את אחד מהדגמים שיש להם 4 חריצים של DDR2.

הPCI-E ממש אבל ממש לא מוגבל ל4X -הוא פועל על 16X , אני העדות לכך...

בסה"כ זהו לוח לאנשים שלא צריכים יותר מדי...

פורסם

הוא אכן מוגבל ל - X4 וזה גם רשום במפרט של הלוח.

ותקרא את זה - http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=1998&cid=6&pg=9

והנה עד כמה הוא טוב ב - OC, לינק - http://www.legitreviews.com/article/377/14/ :lol:

מה אני אגיד לך, הוא תומך לX16 לפי האוורסט ועוד כמה תוכנות אומרות כך.

הOC שלהם ממש אבל ממש לא נכון, אולי בקונרו זה כך אבל אני עשיתי OC של 900MHZ עם הלוח הזה ועם מעבד פנטיום D

בוא נראה, יש אתר (אחד!!! ) ש"טוען" זהוא מגיע רק ל200MHZ בOC , לעומת זאת יש אדם שמגיע ל900MHZ בOC, למי תאמין ? והבאתי כבר תמונות של הCPU-Z למקרה שאתה לא מאמין....

רגע, על מה הויכוח בכלל? הבן אדם רוצה לוח ומעבד במינימום עלות וזה מה שהלוח מספק...

פורסם

הלוח הזה לא משתלם למי שיש תקציב ללוח טוב יותר, ממש אין צורך להיסתפק בו.

פורסם

בגדול לא משנה אם AMD יותר טובה או אינטל יותר טובה

ממה שהבנתי מבעלי חנויות ומעבדות שבאמינות מעבדים לוחות וכו' אינטל הכי טובה .

גם בתקופה של הפרסקוט הרוב קנו אינטל אולי פחות ביצועים אבל מחשב לטווח ארוך .

המעבדים של אינטל יכולים לעבוד בלי גוף קירור לכמה שניות לא יקרה להם כלום במקרה הגרוע יכבה המחשב

מעבד של AMD כמה שניות בלי גוף קירור הוא נשרף .

אני אישית עשיתי בדיקה על מעבדים שלא הייתי צריך :)

פורסם

בגדול לא משנה אם AMD יותר טובה או אינטל יותר טובה

ממה שהבנתי מבעלי חנויות ומעבדות שבאמינות מעבדים לוחות וכו' אינטל הכי טובה .

גם בתקופה של הפרסקוט הרוב קנו אינטל אולי פחות ביצועים אבל מחשב לטווח ארוך .

המעבדים של אינטל יכולים לעבוד בלי גוף קירור לכמה שניות לא יקרה להם כלום במקרה הגרוע יכבה המחשב

מעבד של AMD כמה שניות בלי גוף קירור הוא נשרף .

אני אישית עשיתי בדיקה על מעבדים שלא הייתי צריך :)

חסר לך שurib ישמע אותך.

פורסם

מי זה אורי ? מנהל פה ?

תכלס לא סתם רוב המעבדות מוכרות אינטל "אולי" עם הדגש אולי פחות ביצועים מ AMD

פחות תקלות וצרות .

לדעתי AMD קצת מיותרת בשוק הישראלי לפחות .

אני גר בראשון ושם בכל מעבדה ויש הרבה אינטל מככב כבר המון שנים גם בתקופה הרעה של הפרסקוט מכרו רק אינטל

פורסם

אינטל לא יותר אמינה מAMD, גם לא הלוחות שלה (שאגב הם ממש על הפנים, הלוח לא הציפסט), בקיצור המעבדים של AMD

כרגע בתווך ה400-1000 ש"ח עדיפים על כל מעבד אינטל באותו מחיר אלא אם כן מבצעים OC, שזה בערך אחוז (אולי הרבה פחות)

מכלל המשתמשים במחשבים בעולם...

בעלי חנויות/טכנאי מחשבים הם בעלי ידע מוגבל ובעלי אינרטסים כלכליים מסויימים, אף פעם אל תקשיב להם, של נדבר על זה

שהפתרון שלהם לוירוס במחשב זה לפרמט (במקום פשוט להחליף תוכנה...), בקיצור אנחנו סביר להניח יודעים הרבה יותר מהם.

ותראה למשל אנשים שמביאים מפרט שהטכנאי שלהם הביא להם (שמים 1950XTX ב2000 ש"ח בתור כרטיס מסך, וPD מעבד ב500ש"ח...)

אם שAMD לא הייתה בשוק הישראלי המחירים היו עולים לגמרי, שלא נדבר שגם ככה מאוד יקר הרכיבים למחשב בארץ, בקיצר, אל תקשיב

לבלעי חנויות או לבעלי אינטרסים אחרים, אינטל היא דפוקה לא פחות מAMD, ולא יותר אמינה מהם.

בקיצור אם תרצה תשובה מנומקת הייטב למה AMD/אינטל עדיפה במקרים מסויים, נכתוב לך תשובה מנומקת הייטב (אם באמת יהיה לנו

כוח), הכוללת מבחני ביצועים, ידע כללי וכו'. הטכנאים הם אנשים שעברו סך הכל הסמכה של 3 חודשים (כשחושבים על זה נראה לי רק

מלמדים איך לפרמט, ואיך למצוא תקלות בחומרה...), כנ"ל בעלי החנויות, באיחוד חנויות שכנותיות שכותבות על מפרט ששווה 1300 ש"ח

"במחיר מציאה, רק 3500 ש"ח במקום 6999.99 ש"ח....

פורסם

אחח ביום שאורי יהיה מנהל...

All hell breaks loose...

פורסם

אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה אני עובד גם אם אינטל וגם עם AMD אינטל זה לא מעבד מציאה גדולה

אבל סוס עבודה זה כן סוג של קלצניקוב :)

והתכוונתי ללוחות אינטל הכוונה ללוחות שמבוססים תושבת / תאימות למעבד אינטל .

478 775 וכו' של כל החברות .

הלוחות האלה פשוט יותר יציבים וזה בדוק (:

פורסם

ההבדל ביניהם זה סך הכל החיבור של המעבד, מה בדוק...

פורסם

נחזור לדיון, Shall We?

אם מסתכלים קדימה - עדיף לקנות כאן את ה E4300 או את הAMD?

כי הבנתי שלוח האם של הAM2 עומד לההפך ללא רלוונטי בעתיד הקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים