עבור לתוכן

בתלבטות בין שני לוחות אם

Featured Replies

פורסם

ה-p5b הוא הוא לוח מצויין ואיכותי.

אבל הצ'יפסט שלו ישן, והמחיר שלו חסר פרופורציות.

אם אתה מגיע לתקציב של 750 שקל, אין שום סיבה לא לקחת p35.

מצד שני אם אתה רוצה לחסוך, יש לך את הלוח הזה:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3794

שהוא מבוסס 965p.

עקרונית ההבדלים בין p965 ל-p35 לא כאלה קריטיים. הקטע זה ה-fsb, התמיכה ב-penryn ותמיכה עקרונית ב-ddr3.

אם יש לך מעבד core 2 dou, אני לא רואה סיבה לשדרג ל-penryn, עדיף להשקיע בדברים אחרים.

ddr3 יקר ולא מציג שיפור בביצועים, מה גם שאין לוח תומך ddr2 ו-ddr3 במחיר שפוי היום, לכן אתה מספק בלוח שממילא תומך רק ב-ddr2.

fsb 1333 ישמש לשדרוג למעבדים החדשים של אינטל שיצאו בקיץ, ולא יציגו שיפור משמעותי, לכן אין שום סיבה לעבור גם אליהם. מה גם שלוחות כמו ה-p5b תומכים ב-fsb1333 ע"י עדכון ביוס.

אין שיפור בביצועים!

ואם אתה מתעקש להיכנס להבדלים קטנים, ב-p35 תקבל 12 יציאות usb לעומת 8 ב-965p...

:o

כמו שאמרתי, אם אתה מגיע לתקציב של 750 שקל, קח בכיף p35.

אבל מצד שני תוכל לחסוך כסף עם p965 ולהשקיע בשאר המחשב, בלי התפשרות גדולה.

• תגובות 30
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש עוד הבדלים שלא ציינת, תקראו בלינקים שהבאתי.

יש גם לוח P35 זול של אביט שקישרתי אליו.

הלוח הזה - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7797

או שאם אתה רוצה לוח טוב יותר ל - OC אז זה - http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=6123

הנה עוד מקור - http://www.intel.com/products/chipsets/P35/index.htm

פורסם
  • מחבר

ה-p5b הוא הוא לוח מצויין ואיכותי.

אבל הצ'יפסט שלו ישן, והמחיר שלו חסר פרופורציות.

אם אתה מגיע לתקציב של 750 שקל, אין שום סיבה לא לקחת p35.

מצד שני אם אתה רוצה לחסוך, יש לך את הלוח הזה:

שהוא מבוסס 965p.

עקרונית ההבדלים בין p965 ל-p35 לא כאלה קריטיים. הקטע זה ה-fsb, התמיכה ב-penryn ותמיכה עקרונית ב-ddr3.

אם יש לך מעבד core 2 dou, אני לא רואה סיבה לשדרג ל-penryn, עדיף להשקיע בדברים אחרים.

ddr3 יקר ולא מציג שיפור בביצועים, מה גם שאין לוח תומך ddr2 ו-ddr3 במחיר שפוי היום, לכן אתה מספק בלוח שממילא תומך רק ב-ddr2.

fsb 1333 ישמש לשדרוג למעבדים החדשים של אינטל שיצאו בקיץ, ולא יציגו שיפור משמעותי, לכן אין שום סיבה לעבור גם אליהם. מה גם שלוחות כמו ה-p5b תומכים ב-fsb1333 ע"י עדכון ביוס.

אין שיפור בביצועים!

ואם אתה מתעקש להיכנס להבדלים קטנים, ב-p35 תקבל 12 יציאות usb לעומת 8 ב-965p...

:o

כמו שאמרתי, אם אתה מגיע לתקציב של 750 שקל, קח בכיף p35.

אבל מצד שני תוכל לחסוך כסף עם p965 ולהשקיע בשאר המחשב, בלי התפשרות גדולה.

מה שאני חושב זה שאם ההבדל של ה-200 שקל האלו יהיו משמעותיים ויספקו אותי למשך השנתיים (ואולי אפילו שנתיים+) אז לא אכפת לי להשקיע היום את ה-200 האלו מאשר להצטער אחרי כמה זמן ולבזבז עוד 500 שקל על לוח אחר.

אבל מצד שני מה שאתה אומר זה שאין הבדל משמעותי בין הטכנולוגיות של המעבדים וה-DDR3 ל-DDR2 ולכן אני יכול להסתדר בללי החידושים האלו (לפי מה שאני הבנתי) אז עכשיו אני באמת בדילמה.... אתה אומר לי שעדיף לי לקנות את לוח האם של ה-965p על פני ה-P35 בגלל שאין הבדל משמעותי ביניהם שמצדיק את ה-200 שקל ?

ושוב, תודה רבה מראש על העזרה !

פורסם

מה שאני חושב זה שאם ההבדל של ה-200 שקל האלו יהיו משמעותיים ויספקו אותי למשך השנתיים (ואולי אפילו שנתיים+) אז לא אכפת לי להשקיע היום את ה-200 האלו מאשר להצטער אחרי כמה זמן ולבזבז עוד 500 שקל על לוח אחר.

אבל מצד שני מה שאתה אומר זה שאין הבדל משמעותי בין הטכנולוגיות של המעבדים וה-DDR3 ל-DDR2 ולכן אני יכול להסתדר בללי החידושים האלו (לפי מה שאני הבנתי) אז עכשיו אני באמת בדילמה.... אתה אומר לי שעדיף לי לקנות את לוח האם של ה-965p על פני ה-P35 בגלל שאין הבדל משמעותי ביניהם שמצדיק את ה-200 שקל ?

ושוב, תודה רבה מראש על העזרה !

אם יש לך מעבד core 2 dou, יש אלף ואחד דברים יותר כדאיים מאשר לשדרג ל-penryn.

ב-ddr3 לא תוכל להשתמש כי הלוח לא תומך, ואם תקנה רק לוח של ddr3 לא תוכל להשתמש ב-ddr2, ותאלץ לקנות זכרון ddr3 עם תזמון איום בפי שמונה מה שתמצא היום ddr2. או שתקנה לוח "מיקס" בהרבה יותר כסף, ממש לא משתלם.

מעבדי fsp 1333 שיצאו עוד חודש גם לא רלוונטים, כי אם לא משדרגים ל-penryn, אז בטח שלא צריך אותם.

אם אתה לא צריך אוברקלוק, יהיו לך את אותם ביצועים.

אבל מצד שני אתה יכול לקנות לוח של abit ב-100 שקל יותר מאשר לוח p965.

אני הייתי הולך על זה כדי להיות "בראש שקט", אבל אל תצפה לשימוש אמיתי ביתרונות של p35/שיפור בביצועים.

פורסם

ישנו גם כרטיס קול טוב יותר בלוחות ה - P35.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך מעבד core 2 dou, יש אלף ואחד דברים יותר כדאיים מאשר לשדרג ל-penryn.

ב-ddr3 לא תוכל להשתמש כי הלוח לא תומך, ואם תקנה רק לוח של ddr3 לא תוכל להשתמש ב-ddr2, ותאלץ לקנות זכרון ddr3 עם תזמון איום בפי שמונה מה שתמצא היום ddr2. או שתקנה לוח "מיקס" בהרבה יותר כסף, ממש לא משתלם.

מעבדי fsp 1333 שיצאו עוד חודש גם לא רלוונטים, כי אם לא משדרגים ל-penryn, אז בטח שלא צריך אותם.

אם אתה לא צריך אוברקלוק, יהיו לך את אותם ביצועים.

אבל מצד שני אתה יכול לקנות לוח של abit ב-100 שקל יותר מאשר לוח p965.

אני הייתי הולך על זה כדי להיות "בראש שקט", אבל אל תצפה לשימוש אמיתי ביתרונות של p35/שיפור בביצועים.

אז אתה ממליץ לי לכחת פשוט משהו שתומך בטכנולוגיות החדשות רק בשביל להיות בראש שקט ? כי לא הבנתי בדדיוק למה אתה ממליץ בפסקה הראשונה....

ואם כך אז מה הלוח שאתה ממליץ עליו ?

בקשר לכרטיס קול אני לא ממש מתעסק (או מבין) מה שחשוב לי הוא שיהיה בוא מספיק ערוצים לסטריו.... ואיכות שמע טובה (לא הכייייי טובה) בקיצור כרטיס קול הוא לא ממש פקטור עיקרי פה.

פורסם

קח את ה-ABIT IP35-E.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7797

במחיר שלו הוא מציאה.

אתה יכול לחסוך 100 שקל ולקחת ה-abit ib9.

אבל לא הייתי ממליץ.

שוב, קח p35 כדי להיות "בראש שקט", ותוספת 100 שקל בשביל זה נראית לי הגיונית.

כי לוח לא מחליפים, נתקעים איתו עד המחשב הבא...

למשל: אתה לא יכול לדעת אם יילך לך המעבד עוד שנה ותרצה להחליף ל-penryn...

ובכל אני שוב אסביר לך שוב שכל עוד אתה לא משדרג כלום (אלא אם יילך לך משהו עוד שנה, ואני מדבר כמעט רק על המעבד, שלא נוטה ללכת תוך שנה...) לא תרגיש שום הבדל.

אה, סליחה, יש הבדל גדול!

-עיצוב מודרני בהוראות של הלוח!

- ואולי תמיכה של הבולשיטים שמצרפים על דיסק בוויסטה (וממילא אני אני לא מאמין ש-abit יכולים להרשות לעצמם לצרף דברים במחירי רצפה של הלוחות שלהם...)! :o

פורסם

שוב, קח p35 כדי להיות "בראש שקט", ותוספת 100 שקל בשביל זה נראית לי הגיונית.

כי לוח לא מחליפים, נתקעים איתו עד המחשב הבא...

למשל: אתה לא יכול לדעת אם יילך לך המעבד עוד שנה ותרצה להחליף ל-penryn...

ובכל אני שוב אסביר לך שוב שכל עוד אתה לא משדרג כלום (אלא אם יילך לך משהו עוד שנה, ואני מדבר כמעט רק על המעבד, שלא נוטה ללכת תוך שנה...) לא תרגיש שום הבדל.

1. ה P35 הוא אולי מתקדם יותר טכנולוגית, אבל נכון לרגע זה, אין יותר מדיי מה לעשות איתו (מעבדי ה 45nm של אינטל עדיין לא בשוק), ואם אתה לא עושה OC קיצוני, אז גם ה 965P אמור להספיק.

2. כמו שלוח לא מחליפים, אלא קונים חדש עם המחשב הבא, כך גם עם המעבד - בד"כ נשארים איתו עד שקונים מחשב חדש (רוב האנשים לא משדרגים מעבד).

3. אם כבר להשקיע במשהו, אז כבר עדיף במעבד באריזת BOX, מה שייתן לך לכל הפחות אחריות ל 3 שנים (אם היבואן הוא איסטרוניקס, אז האחריות היא "לכל החיים"), ואז גם אם המעבד מתקלקל אחרי שנה, תמיד תוכל לקבל מעבד חלופי ולא תצטרך לקנות חדש.

בעיקרון, אם יש לך כסף, תשקיע בלוח חדיש יותר מבחינה טכנולוגית - עדיף להיות מוכנים למצב עתידי כלשהו מאשר להיתקע במצב "לא נעים" שבו תצטרך להחליף את כל הלוח. אבל, אם כסף הוא נושא בעייתי, ואם אתה יודע שאתה לא הולך לעשות OC קיצוני, ולא הולך לשדרג מעבד במהלך חייו של המחשב, אין סיבה לא לקנות לוח שמבוסס על ה 965P.

הערה אישית - אני קניתי את ה 965P-DS3 לא מזמן, ובדיוק לאחר הקנייה התחילו להוציא את הלוחות המבוססים על ערכות השבבים החדשות יותר (P35 וכד'). אני לא מצטער שקניתי את הלוח הנ"ל, מכיוון שאני יודע שאני לא הולך לשדרג את המעבד שלי בקרוב (או בכלל), ולא לעשות לו OC קיצוני. אם היתה לי אפשרות לקנות לוח המבוסס על ה P35, הייתי עושה את זה רק אם הוא היה באותו מחיר של ה 965P-DS3, מכיוון שמבחינתי האישית אין ממש הבדל בינהם.

פורסם
  • מחבר

1. ה P35 הוא אולי מתקדם יותר טכנולוגית, אבל נכון לרגע זה, אין יותר מדיי מה לעשות איתו (מעבדי ה 45nm של אינטל עדיין לא בשוק), ואם אתה לא עושה OC קיצוני, אז גם ה 965P אמור להספיק.

2. כמו שלוח לא מחליפים, אלא קונים חדש עם המחשב הבא, כך גם עם המעבד - בד"כ נשארים איתו עד שקונים מחשב חדש (רוב האנשים לא משדרגים מעבד).

3. אם כבר להשקיע במשהו, אז כבר עדיף במעבד באריזת BOX, מה שייתן לך לכל הפחות אחריות ל 3 שנים (אם היבואן הוא איסטרוניקס, אז האחריות היא "לכל החיים"), ואז גם אם המעבד מתקלקל אחרי שנה, תמיד תוכל לקבל מעבד חלופי ולא תצטרך לקנות חדש.

בעיקרון, אם יש לך כסף, תשקיע בלוח חדיש יותר מבחינה טכנולוגית - עדיף להיות מוכנים למצב עתידי כלשהו מאשר להיתקע במצב "לא נעים" שבו תצטרך להחליף את כל הלוח. אבל, אם כסף הוא נושא בעייתי, ואם אתה יודע שאתה לא הולך לעשות OC קיצוני, ולא הולך לשדרג מעבד במהלך חייו של המחשב, אין סיבה לא לקנות לוח שמבוסס על ה 965P.

הערה אישית - אני קניתי את ה 965P-DS3 לא מזמן, ובדיוק לאחר הקנייה התחילו להוציא את הלוחות המבוססים על ערכות השבבים החדשות יותר (P35 וכד'). אני לא מצטער שקניתי את הלוח הנ"ל, מכיוון שאני יודע שאני לא הולך לשדרג את המעבד שלי בקרוב (או בכלל), ולא לעשות לו OC קיצוני. אם היתה לי אפשרות לקנות לוח המבוסס על ה P35, הייתי עושה את זה רק אם הוא היה באותו מחיר של ה 965P-DS3, מכיוון שמבחינתי האישית אין ממש הבדל בינהם.

עכשיו אני באמת חושב יותר לקנות את ה 965P-DS3 אבל אתה והזה שלפניך אמרתם שזה יספק אותי אם אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בעתיד הקרוב אבל אני דווקא כן רוצה לשדרג, לא את המעבד אבל דברים כמו כרטיס מסך ו-RAM ואולי כם סתם כונן אני במאה אחוז רוצה לשדרג. ואני לא רוצה להגיע למצב שיגידו לי "הלוח אם שלך לא תומך בזה".... מבינים ? כי אני מתכנן שהמחשב שלי יוכל לעמוד במשחקים העתידיים כמו קרייסיס אלן וויק אנריל 3 וכל שאר המחשחקים של "הדור הבא" ובגלל זה כשהם יצאו או כמה זמן אחרי זה אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי לטכנולוגיה שתוכל להריץ את זה על HIGH אם לא על ULTRA HIGH (נראה לי כותבים את זה ככה) בלי בעיות של אי תאימות עם הלוח אם. בגלל זה אני כל כך רוצה מצד אחד לוח שלא עולה הרבה רק בגלל אפשרות ה-OC שלו אבל מצד שני שלא תהיה לי בעיה לשים עליו בעתיד כרטיסי מסך חזקים ועוד זכרוננות RAM.

אם מה שאמרתי עכשיו מתאים ל 965P DS3 אז אני קופץ על הלוח אם הזה כל עוד אני יכול אבל אם לא אז אני מעדיף לשלם עוד קצת בשביל לוח שכן יעשה את העבודה.

*אני יודע שעדיין אי אפשר להגיד מה יריץ טוב את כל אחד המשחקים שכתבתי פה אבל אם אפשר לעשות "בערך" או אפילו לכחת מדרגה אחת יותר רק בשביל להיות בטוחים אז אני אשמח לעוד המלצות.

פורסם

אם כך אז כל ההבדל הוא שבP35 יש תמיכה בזכרון במהירות 1066 [בP965 זה עד 800] ועוד 2 USB נוספים.

פורסם
  • מחבר

אם כך אז כל ההבדל הוא שבP35 יש תמיכה בזכרון במהירות 1066 [בP965 זה עד 800] ועוד 2 USB נוספים.

התמיכה בזיכרון יכולה להשפיע איך שהו ?

פורסם

כן, אם תרצה בעתיד לשדרג לזיכרון 1066 לא תוכל, רק ל800.

אבל ממילא אם אתה ממלא עכשיו שני סלוטים בזיכרון 800 אז בעתיד כל זיכרון שתוסיף יעבוד במהירות 800 כיוון שתמיד המערכת עובדת במהירות של הזיכרון הכי איטי, כך שנראה שזה לא משנה.

פורסם

אין שום סיבה לקחת את ה - GB כשבאותו מחיר יש את האביט P35 החדש יותר, לא תרוויח מזה כלום.

פורסם

יציאות לכוננים וחריץ PCI-E לכרטיס מסך יש גם בלוחות מלפני שנתיים.

אני גם יכול להמליץ לך על 945p ענתיקה אם אלה הדרישות...

DDR3 זה הבעיה העיקרית, אבל היא בכל מקרה לא רלוונטית כרגע כי רוב לוחות ה-p35 תומכים ddr2 ובאלה שתומכים בשלוש תצתרך להוציא כמו מחשב שלם רק על הזכרונות... ולוחות משולבים ddr2 ל-ddr3 עולים 1000 ש"ח+ לכן כל העסק הזה לא רלוונטי...

למעשה כל לוח שתקנה היום (אולי חוץ מלוחות asrock בחצי שקל...) יענה על כל הדרישות שלך, כולל שדרוגים.

לכן אין מניעה מלקחת לוח 965p, אבל עם אתה מקבל לוח p35 בסיסי באותו מחיר אז למה לא?

קח בחשבון שה-GIGABYTE 965P-DS3 הוא לוח טיפה יותר מבסיסי ולא תמצא לוח p35 כזה במחיר כזה.

אבל מצד שני אין לך שום דרישות מיוחדות, לכן אין שום בעיה עם זה שה-abit ip35-e הוא לוח בסיסי מאוד.

לאור הדרישות שלך והפרשי המחירים בין ערכות השבבים (100 שקל יותר p35 בסיסי, לעומת לוח p965 בסיסי, שלא מאוד מומלץ), כדאי שתקח את ה-ip35-e.

פורסם
  • מחבר

יציאות לכוננים וחריץ PCI-E לכרטיס מסך יש גם בלוחות מלפני שנתיים.

אני גם יכול להמליץ לך על 945p ענתיקה אם אלה הדרישות...

DDR3 זה הבעיה העיקרית, אבל היא בכל מקרה לא רלוונטית כרגע כי רוב לוחות ה-p35 תומכים ddr2 ובאלה שתומכים בשלוש תצתרך להוציא כמו מחשב שלם רק על הזכרונות... ולוחות משולבים ddr2 ל-ddr3 עולים 1000 ש"ח+ לכן כל העסק הזה לא רלוונטי...

למעשה כל לוח שתקנה היום (אולי חוץ מלוחות asrock בחצי שקל...) יענה על כל הדרישות שלך, כולל שדרוגים.

לכן אין מניעה מלקחת לוח 965p, אבל עם אתה מקבל לוח p35 בסיסי באותו מחיר אז למה לא?

קח בחשבון שה-GIGABYTE 965P-DS3 הוא לוח טיפה יותר מבסיסי ולא תמצא לוח p35 כזה במחיר כזה.

אבל מצד שני אין לך שום דרישות מיוחדות, לכן אין שום בעיה עם זה שה-abit ip35-e הוא לוח בסיסי מאוד.

לאור הדרישות שלך והפרשי המחירים בין ערכות השבבים (100 שקל יותר p35 בסיסי, לעומת לוח p965 בסיסי, שלא מאוד מומלץ), כדאי שתקח את ה-ip35-e.

אני לא אמרתי שאני רוצה לשדרג "רק" את כ. המסך או זיכרון.... זאת היתה דוגמה ! ברור שבעתיד (אולי הרחוק) אני ארצה למספר ליבות יותר גדול (אם משחקים ידרשו את זה) כי אני בעיקרון משדרג את המחשב שלי בהתאם למשחקים החדשים של אותה תקופה (ואולי אפילו קצת מעבר בשביל להיות בטוח גם לשנים הבאות) ברור לי שבעתיד משחקים ידרשו מעבדים יותר חדשים ושני ג'יגה RAM ואולי כרטיס פיזיקה נפרד..... ואני פשוט לא רוצה להגיע למצב שאין לי את האפשרות להתקדם יחד עם הטכנולוגיה רק בגלל שחסר לי חיבור או שנים.... אני כבר הבהתי ש-DDR3 עולה הרבה ולא ממש מצדיק את המחיר שלו ושאפשר להסתדר עם DDR2 עד למחשב הבא.... כי אני רוצה שתבינו, אני לא הולך להחליף את הלוח אם הזה עד שאני אקנה מחשב חדש... ומחשב חדש אני לא רואה את עצמי קונה עוד יותר משנתיים+ (ולכן אני תמיד מדגיש את זה).

אני לא רוצה "להתפשר" על לוח אם שעולה במאה שקל פחות ממה שהיה יכול לספק אותי...

מקווה שמישהו לפחות הבין משהו, תודה רבה מראש על העזרה תיתנו ותודה למי שעזר עד עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים