עבור לתוכן

קיבלתי מנילה, מה לבחור ולמה?

Featured Replies

פורסם

אני כבר אחרי שרות צבאי

אני הייתי מנסה ללכת להיות מתכנת , אם לא מצליח , הולך למג"ב , חותם קבע שנתיים , חוסך כסף , השכלה גבוהה .

תאמת , לא הייתי יוצא משערי הבאקום (גם במחיר מעצר ) עד שיבטיחו לי מג"ב.

• תגובות 55
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל תספר מה אתה מעוניין לעשות בצבא, אחר כך יגידו לך בהתאם מה לעשות בצבא.

אני באופן אישי, לא להוט על קרבי, אבל אני יודע שאם לא תיהיה לי ברירה (פרופיל 97) אני רוצה הנדסה קרבית (זה כרגע מה שאני מיועד).

וזה שהציע לא להתפנות - עשית את זה פעם? זה לא כזה קל מבחינה פסיכולוגית, אני מכיר אנשים שרצו\ניסו, רובם בסוף התפנו.

פורסם

שמע אם אתה חוצה חי"ר (חיל רגלי), תדרג גבעתי נחל וגולני גבוה (5), ווהשאר נמוך (2 או 1)

אם אתה לא רוצה לרוץ כל כך, תבחר שיריון גובה.

כפיר, אל תיגע תבחר נמוך. הם פשוט טוחנים בגבולות

תותחנים שירות מעניין, אבל אף פעם לא בשטח הפעולה עלה כמה קילומטרים טובים ממנו

פורסם

אתה צריך קצת להסביר מה אתה רוצה אם אתה בקטע של לתרום ושרות מעניין לך על החי'ר גולני,נח''ל,גבעתי,צנחנים,כפיר (כפיר תופסים את הגדה, יש להם הכי הרבה מעצרים ופעילות), אם אתה רוצה קרבי לייט, תותחנים\נ''מ\מוד''ש

יש מלכודות מנילה שאם אתה מסמן אותם בגלל שאין להם ביקוש ישר דוחפים אותך לשם, והם שריון,תותחנים,נ''מ,מג''ב

אז אם למשל אתה רוצה גבעתי

אתה מסמן

גבעתי

נח''ל

גולני

וכנראה תקבל גבעתי או ת2 האחרות

אבל אם תסמן

גבעתי

נח''ל

שריון

אתה תלך לשריון

הבנתוס?

פורסם

לך לעוקץ (אני חושב שהייתה אפשרות)!

אחי הגדול היה בהתחלה בצנחנים, עבר לעוקץ (מסלול כלבי תקיפה) והרבה יותר כיף לשרת עם כלב. אבל (אבל מאוד גדול), צריך פרופיל מאוד גבוהה, המלצות, תחקיר ביטחוני ועוד מלא דברים (/פרוטקציות :lol:) כדי להתקבל לעוקץ ולא לכולם יש כוח להתעסק עם זה.

פורסם

לך לעוקץ (אני חושב שהייתה אפשרות)!

אחי הגדול היה בהתחלה בצנחנים, עבר לעוקץ (מסלול כלבי תקיפה) והרבה יותר כיף לשרת עם כלב. אבל (אבל מאוד גדול), צריך פרופיל מאוד גבוהה, המלצות, תחקיר ביטחוני ועוד מלא דברים (/פרוטקציות :lol:) כדי להתקבל לעוקץ ולא לכולם יש כוח להתעסק עם זה.

פרוטקציות? בעוקץ לא יעזרו לך יותר מדי. בתור מישהו שראה מספיק גיבושים שלהם, הם באמת לוקחים את הטובים.

פורסם
  • מחבר

היום חשבתי קצת ורציתי לשאול האם יש אפשרות להשלים בגרויות מהצבא?

פשוט עשיתי חצי מהבגרויות אבל עזבתי בסוף שנה בגלל המצב הכספי בבית אפשר להגיד, עם מי אני מדבר לגבי זה?

פורסם

פרוטקציות? בעוקץ לא יעזרו לך יותר מדי. בתור מישהו שראה מספיק גיבושים שלהם, הם באמת לוקחים את הטובים.

אחי לא היה שם בגיבוש. אחרי קורס מ"כים (או קצינים לא יודע) נמאס לו מהמפקד המחורבן שהיה לו והוא החליט ללכת לעוקץ. הוא לא עשה גיבוש אבל עשו לו תחקירים ביטחוניים והביאו אנשים שימליצו עליו וכו'...

מה שכן, אני יודע שביחידה שלו היו אחלה חברה ואחלה כלבים.

פורסם

היום חשבתי קצת ורציתי לשאול האם יש אפשרות להשלים בגרויות מהצבא?

פשוט עשיתי חצי מהבגרויות אבל עזבתי בסוף שנה בגלל המצב הכספי בבית אפשר להגיד, עם מי אני מדבר לגבי זה?

כן,אבל אם אני לא טועה זה רק במתמטיקה ואנגלית.

פורסם

אחי לא היה שם בגיבוש. אחרי קורס מ"כים (או קצינים לא יודע) נמאס לו מהמפקד המחורבן שהיה לו והוא החליט ללכת לעוקץ. הוא לא עשה גיבוש אבל עשו לו תחקירים ביטחוניים והביאו אנשים שימליצו עליו וכו'...

מה שכן, אני יודע שביחידה שלו היו אחלה חברה ואחלה כלבים.

אח שלך היה בצנחנים קודם, זה משהו. מכל חטיבה אחרת לא היו עוברים ככה בקלות.

פורסם
  • מחבר

כן,אבל אם אני לא טועה זה רק במתמטיקה ואנגלית.

מה זאת אומרת?

יש לי אנגלית ומתמטיקה, אני רוצה להשלים את כול השאר [בערך 10-12 יחידות].

אולי אפילו להמשיך לעתודה עם זה מה שצריך בישביל בגרות.

פורסם

חיפשתי משהו על השלמת בגרויות בצבא ,זה בחצי שנה האחרונה של השירות שלך,ואתה יכול להשלים בגרויות רק באנגלית ומתמטיקה.

וגם זה 3 יחידות בלבד.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

אני בטוח ב 110 אחוז שאתה טועה, מישהו שאמא שלי מכירה יש לו בן שהוא השלים בגרות שלמה על חשבון הצבא, רק צריך לייצור איתו קשר איך שהוא ואני יחזיר פה תשובה.

פורסם

אני לא זוכר את הפרטים אבל אני חושב שאפשר להשלים בכל המקצועות. בכל מקרה, אחרי שתתגייס תפנה למש"קית חינוך שלך והיא תוכל לספק לך את כל הפרטים. בקשר למה לבחור במנילה זה יהיה סתמי להמליץ לך על על X או Y בלי שתגיד מה הכיוון שלך, מה מעניין אותך וכו'. לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו ואת האנשים שמרוצים או לא מרוצים ממנו.

אני יכול להמליץ לך בחום לדרג כ"לא מעוניין" את שיריון ותותחנים עלפי נסיון של חברים שלי יש להם חרא של יציאות יחסית לשאר יחידות הקרביים וזה יחסית טחינה חושמוטה

לא יודע בקשר ליציאות של תותחנים, אבל בשריון היציאות (במסלול) השתפרו בתקופה האחרונה (בשנה וחצי האחרונות בערך) יחסית למה שהיה בעבר. אחת המטרות של השיפור הזה היא לשנות את הסטיגמה על יציאות גרועות בשריון ובכך להגביר את המוטיבציה הנמוכה יחסית להתגייס לשריון. בכל אופן, לשריון מגיעים דווקא אחוז גדול יותר של אנשים עם נתונים גבוהים מכיוון שצריך הרבה מפקדים (כרבע מהאנשים - בכל טנק 3 חיילים ומפקד).

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על זה?

dsfdsfdsdsf.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים