פורסם 2007 ביוני 2018 שנים אני כבר אחרי שרות צבאי אני הייתי מנסה ללכת להיות מתכנת , אם לא מצליח , הולך למג"ב , חותם קבע שנתיים , חוסך כסף , השכלה גבוהה .תאמת , לא הייתי יוצא משערי הבאקום (גם במחיר מעצר ) עד שיבטיחו לי מג"ב.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים קודם כל תספר מה אתה מעוניין לעשות בצבא, אחר כך יגידו לך בהתאם מה לעשות בצבא.אני באופן אישי, לא להוט על קרבי, אבל אני יודע שאם לא תיהיה לי ברירה (פרופיל 97) אני רוצה הנדסה קרבית (זה כרגע מה שאני מיועד).וזה שהציע לא להתפנות - עשית את זה פעם? זה לא כזה קל מבחינה פסיכולוגית, אני מכיר אנשים שרצו\ניסו, רובם בסוף התפנו.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים שמע אם אתה חוצה חי"ר (חיל רגלי), תדרג גבעתי נחל וגולני גבוה (5), ווהשאר נמוך (2 או 1)אם אתה לא רוצה לרוץ כל כך, תבחר שיריון גובה.כפיר, אל תיגע תבחר נמוך. הם פשוט טוחנים בגבולותתותחנים שירות מעניין, אבל אף פעם לא בשטח הפעולה עלה כמה קילומטרים טובים ממנו
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים אתה צריך קצת להסביר מה אתה רוצה אם אתה בקטע של לתרום ושרות מעניין לך על החי'ר גולני,נח''ל,גבעתי,צנחנים,כפיר (כפיר תופסים את הגדה, יש להם הכי הרבה מעצרים ופעילות), אם אתה רוצה קרבי לייט, תותחנים\נ''מ\מוד''שיש מלכודות מנילה שאם אתה מסמן אותם בגלל שאין להם ביקוש ישר דוחפים אותך לשם, והם שריון,תותחנים,נ''מ,מג''באז אם למשל אתה רוצה גבעתיאתה מסמןגבעתי נח''לגולניוכנראה תקבל גבעתי או ת2 האחרותאבל אם תסמןגבעתי נח''לשריוןאתה תלך לשריוןהבנתוס?
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים לך לעוקץ (אני חושב שהייתה אפשרות)! אחי הגדול היה בהתחלה בצנחנים, עבר לעוקץ (מסלול כלבי תקיפה) והרבה יותר כיף לשרת עם כלב. אבל (אבל מאוד גדול), צריך פרופיל מאוד גבוהה, המלצות, תחקיר ביטחוני ועוד מלא דברים (/פרוטקציות ) כדי להתקבל לעוקץ ולא לכולם יש כוח להתעסק עם זה.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים לך לעוקץ (אני חושב שהייתה אפשרות)! אחי הגדול היה בהתחלה בצנחנים, עבר לעוקץ (מסלול כלבי תקיפה) והרבה יותר כיף לשרת עם כלב. אבל (אבל מאוד גדול), צריך פרופיל מאוד גבוהה, המלצות, תחקיר ביטחוני ועוד מלא דברים (/פרוטקציות ) כדי להתקבל לעוקץ ולא לכולם יש כוח להתעסק עם זה. פרוטקציות? בעוקץ לא יעזרו לך יותר מדי. בתור מישהו שראה מספיק גיבושים שלהם, הם באמת לוקחים את הטובים.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים מחבר היום חשבתי קצת ורציתי לשאול האם יש אפשרות להשלים בגרויות מהצבא?פשוט עשיתי חצי מהבגרויות אבל עזבתי בסוף שנה בגלל המצב הכספי בבית אפשר להגיד, עם מי אני מדבר לגבי זה?
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים פרוטקציות? בעוקץ לא יעזרו לך יותר מדי. בתור מישהו שראה מספיק גיבושים שלהם, הם באמת לוקחים את הטובים.אחי לא היה שם בגיבוש. אחרי קורס מ"כים (או קצינים לא יודע) נמאס לו מהמפקד המחורבן שהיה לו והוא החליט ללכת לעוקץ. הוא לא עשה גיבוש אבל עשו לו תחקירים ביטחוניים והביאו אנשים שימליצו עליו וכו'...מה שכן, אני יודע שביחידה שלו היו אחלה חברה ואחלה כלבים.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים היום חשבתי קצת ורציתי לשאול האם יש אפשרות להשלים בגרויות מהצבא?פשוט עשיתי חצי מהבגרויות אבל עזבתי בסוף שנה בגלל המצב הכספי בבית אפשר להגיד, עם מי אני מדבר לגבי זה?כן,אבל אם אני לא טועה זה רק במתמטיקה ואנגלית.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים אחי לא היה שם בגיבוש. אחרי קורס מ"כים (או קצינים לא יודע) נמאס לו מהמפקד המחורבן שהיה לו והוא החליט ללכת לעוקץ. הוא לא עשה גיבוש אבל עשו לו תחקירים ביטחוניים והביאו אנשים שימליצו עליו וכו'...מה שכן, אני יודע שביחידה שלו היו אחלה חברה ואחלה כלבים.אח שלך היה בצנחנים קודם, זה משהו. מכל חטיבה אחרת לא היו עוברים ככה בקלות.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים מחבר כן,אבל אם אני לא טועה זה רק במתמטיקה ואנגלית.מה זאת אומרת?יש לי אנגלית ומתמטיקה, אני רוצה להשלים את כול השאר [בערך 10-12 יחידות].אולי אפילו להמשיך לעתודה עם זה מה שצריך בישביל בגרות.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים חיפשתי משהו על השלמת בגרויות בצבא ,זה בחצי שנה האחרונה של השירות שלך,ואתה יכול להשלים בגרויות רק באנגלית ומתמטיקה.וגם זה 3 יחידות בלבד.תקנו אותי אם אני טועה.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים מחבר אני בטוח ב 110 אחוז שאתה טועה, מישהו שאמא שלי מכירה יש לו בן שהוא השלים בגרות שלמה על חשבון הצבא, רק צריך לייצור איתו קשר איך שהוא ואני יחזיר פה תשובה.
פורסם 2007 ביוני 2118 שנים אני לא זוכר את הפרטים אבל אני חושב שאפשר להשלים בכל המקצועות. בכל מקרה, אחרי שתתגייס תפנה למש"קית חינוך שלך והיא תוכל לספק לך את כל הפרטים. בקשר למה לבחור במנילה זה יהיה סתמי להמליץ לך על על X או Y בלי שתגיד מה הכיוון שלך, מה מעניין אותך וכו'. לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו ואת האנשים שמרוצים או לא מרוצים ממנו.אני יכול להמליץ לך בחום לדרג כ"לא מעוניין" את שיריון ותותחנים עלפי נסיון של חברים שלי יש להם חרא של יציאות יחסית לשאר יחידות הקרביים וזה יחסית טחינה חושמוטהלא יודע בקשר ליציאות של תותחנים, אבל בשריון היציאות (במסלול) השתפרו בתקופה האחרונה (בשנה וחצי האחרונות בערך) יחסית למה שהיה בעבר. אחת המטרות של השיפור הזה היא לשנות את הסטיגמה על יציאות גרועות בשריון ובכך להגביר את המוטיבציה הנמוכה יחסית להתגייס לשריון. בכל אופן, לשריון מגיעים דווקא אחוז גדול יותר של אנשים עם נתונים גבוהים מכיוון שצריך הרבה מפקדים (כרבע מהאנשים - בכל טנק 3 חיילים ומפקד).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.