עבור לתוכן

קניית מצלמה מeBay?? מישהו??

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לשדרג בקרוב למצלמת SLR ושמתי לב שבeBay יש דילים זולים בצורה מאד משמעותית ביחס לארץ.

ברור לי שהמחיר שרשום שם הוא לא המחיר הסופי שיעלה לי ואין אחריות...רציתי לשאול אם מישהו יודע איך הולך כל העניין:

צריך לשלם מכס??

מה הסיכונים (יש מצב שהמצלמה בכלל לא תגיע?!)

איך שולחים לארץ?? כמה עולה??

תודה

פורסם

צריך לשלם מכס??

אין מכס, אבל צריך לשלם מע"מ. ובמקרים מסויימים עמלות "הפתעה" של חברת השליחויות.

מה הסיכונים (יש מצב שהמצלמה בכלל לא תגיע?!)

בהחלט יש סיכון, במיוחד אם קונים ממוכר מפוקפק.

איך שולחים לארץ?? כמה עולה??

תלוי במוכר.

אופציה טובה ובטוחה יותר: לקנות מ-B&H.

מה התקציב שלך? איזה ציוד אתה שוקל לרכוש?

פורסם

שים לב, שהרבה פעמים במוצרי חשמל החברות לא מכבדות אחריות ממוצרים שנקנו מeBay ספציפית. (קטע של ייבוא אפור ודברים כאלה)

פורסם
  • מחבר

התקציב שלי הוא 6500 שקל אפשרי לחרוג טיפה למעלה, בעקרון אני עובד בחופש ככה שאני אקנה רק בעוד חודש חודשיים שאלתי עכשיו כי עניין אותי לדעת.

חשבתי על קנון D30\ניקוןD80 אבל עוד לא החלטתי אני צריך קודם לקרוא יותר לעומק ביקורות על שתיהן ואולי אפילו מצלמות אחרות

איך מתבצע המשלוח עם B&H?

shipping בחיפוש מוצא מזוודות :lol:

פורסם

ב-6500 ש"ח אתה יכול לקנות בארץ פנטקס K10D (עם שנתיים אחריות של קרט), מצלמה שעדיפה ברוב הפרמטרים גם על ה-D80 וגם על ה-30D. בתקציב הזה נשאר לך מספיק כסף לעדשה איכותית כמו הסיגמה 17-70/2.8-4.5.

פורסם

ב-6500 ש"ח אתה יכול לקנות בארץ פנטקס K10D (עם שנתיים אחריות של קרט), מצלמה שעדיפה ברוב הפרמטרים גם על ה-D80 וגם על ה-30D. בתקציב הזה נשאר לך מספיק כסף לעדשה איכותית כמו הסיגמה 17-70/2.8-4.5.

אם אני לא טועה גם D80 .. לא ?

פורסם
  • מחבר

אפילו ב4900 שקל עם עדשת קיט ואחריות יבואן

קראתי עכשיו את הביקורת על הפנטקס בdpreview (מזל שאכלתי גזר אתמול אחרת בטח העיניים לא היו מחזיקות מעמד)

אז ככה:

העובדה שהיא אטימה למים ברמה מסויימת זה יתרון ענק אני זוכר המון פעמים שגשם מנע ממני להוציא את המצלמה מהבית. השאלה אם יהיה לי ביצים "לבחון" את האיטום שלה

מה זה Supersonic motor compatible?

אומרים שפנטקס כיוונו אותה להתחרות בקנון D30 ובניקון D200 אבל מצד שני השוו אותה כל הזמן לD80

חסרונות:

אחרי ISO 800 היא הפיקה יותר רעש מהניקון והקנון אבל מצד שני יש פחות הפחתת רעשים ואיבוד פרטים, אני לא יודע כמה אני כבר אצלם בISO 800 אז זה לא רציני

חיסרון שני ומשמעותי - הDynamic Range שלה הרבה יותר קטן משל הקנון ומעט יותר קטן משל הניקון, במיוחד בשחור שיותר חשוב לי שלא תעשה לי בעיות עם צילום בלילה

המנגנון לפיתות RAW במצלמה הוציא תוצאות פחות טובות מהADOBE RAW במחשב ככה שעדיף לא להשתמש בו

ובחלק גדול מהמבחני צילום הניקון והקנון הוציאו תוצאות שניראן יותר טוב

יש לה יתרוות שפיספסתי??

פורסם

עניין האטימות למים הוא די עבודה בעיניים, כי רוב העצמיות לא חסינות ממים...

Supersonic זה סוג של מנוע פיקוס שקט,מהיר ופנימי הקיים בעצמיות (לא בכולן כמובן).

בקשר להשוואה, אני לא מבין מה איכפת לך למה הם כיוונו, כל עוד יש כאן מוצר טוב שהכסף ברשותך יכול להשיג אני לא הייתי מסתכל בכלל על ההשוואה הזו.

המייצב בגוף... זה הפיצ'ר שפנטקס הכי מתגאה בו.

המסך והעינית היחסית גדולים.

וכו' וכו'.

סך הכל מצלמה חמודה מאוד, אם כי אני לא מאלה שילכו לחברות שאינן מרכזיות בשוק ושאין להן מבחר משכנע של עצמיות איכותיות.

ואורן, אפשר להתווכח על עניין איכות העצמיות שלהן עד מחר, אבל לדעתי אין להן את מה שיש לניקון וקנון מבחינת מבחר ואיכות.

פורסם

אני קניתי מבחור בקנדה דרך eBay.

משלמים רק מע"מ (המשלוח היה דרך EMS קנדי והגיע לדואר ישראל תוך שבוע)

780 ש"ח על 4900 ש"ח ערך.

המשלוח + ביטוח עלה 210$.

פורסם
  • מחבר

עוד 1600 שקל למחיר..

נשמע פחות אטרקטיבי...

פורסם

אפילו ב4900 שקל עם עדשת קיט ואחריות יבואן

לינק?

העובדה שהיא אטימה למים ברמה מסויימת זה יתרון ענק אני זוכר המון פעמים שגשם מנע ממני להוציא את המצלמה מהבית. השאלה אם יהיה לי ביצים "לבחון" את האיטום שלה

קח בחשבון שללא עדשה אטומה עדיין יש סיכוי מסויים שלחות תכנס לתוך המצלמה, וכמובן שחבל על העדשה. עם זאת, זה עדיין אומר הרבה לגבי איכות הבניה של הפנטקס בהשוואה למצלמות המתחרות.

מה זה Supersonic motor compatible?

מנועי פוקוס שקטים ומהירים. פנטקס הכריזו על כמה עדשות עם מנועים כאלה, אבל הן עדיין לא הגיעו לשוק.

אומרים שפנטקס כיוונו אותה להתחרות בקנון D30 ובניקון D200 אבל מצד שני השוו אותה כל הזמן לD80

ברור, היא עולה כמו D80.

אחרי ISO 800 היא הפיקה יותר רעש מהניקון והקנון אבל מצד שני יש פחות הפחתת רעשים ואיבוד פרטים, אני לא יודע כמה אני כבר אצלם בISO 800 אז זה לא רציני

אני מעדיף תמונה מפורטת עם קצת רעש על פני תמונה מגוהצת מפרטים ומרעש, אבל זה כנראה עניין של טעם אישי.

חיסרון שני ומשמעותי - הDynamic Range שלה הרבה יותר קטן משל הקנון ומעט יותר קטן משל הניקון, במיוחד בשחור שיותר חשוב לי שלא תעשה לי בעיות עם צילום בלילה

אם תקרא את הניתוח המעמיק בתחתית הדף הזה (באתר imaging-resource.com) תראה שהטווח הדינמי של ה-K10D עדיף על המתחרות, בעיקר במצב RAW.

המנגנון לפיתות RAW במצלמה הוציא תוצאות פחות טובות מהADOBE RAW במחשב ככה שעדיף לא להשתמש בו

ברור שעדיף לא להשתמש בו. RAW מפתחים במחשב מול מסך בגודל נורמלי, לא במצלמה.

ובחלק גדול מהמבחני צילום הניקון והקנון הוציאו תוצאות שניראן יותר טוב

כי הניקון והקנון מוגדרות לחידוד גבוה יותר. ברירת המחדל של ה-K10D מיועדת למי שמתכוון לעבד את התמונה במחשב ולחדד בעצמו. זה כתוב בספר ההוראות של המצלמה, ומשום מה פיל אסקי פספס את זה כשכתב את הביקורת שלו ב-dpreview.com. מי שרוצה תמונות מחודדות כמו במצלמות אחרות יכול לבחור במצב Bright ובחידוד 2+. כמובן שחידוד כזה הוא בלתי הפיך, ולכן ברירת המחדל מאוד הגיונית. דיון בנושא כאן.

יש לה יתרוות שפיספסתי??

כן, הרבה. עינית הרבה יותר גדולה מהקנון; מייצב מובנה שהופך כל עדשה למיוצבת, גם עדשות כמו 50/1.4 שלא קיימות בגירסה מיוצבת בקנון/ניקון; פורמט RAW סטנדרטי (DNG); יותר חיישני פוקוס מוצלבים; ציפוי נגד אבק על החיישן שהופך ניקוי עם מפוח ליותר אפקטיבי; ממשק משתמש נוח יותר עם הרבה טריקים קטנים שעושים את החיים נוחים יותר (למשל הגדרת חשיפה אוטומטית במצב M, שינוי ISO עם הגלגל ועוד); Preview דיגיטלי. רשימה חלקית.

עמית, אילו עדשות שאתה ממש מתכוון לקנות (לא דברים אקזוטיים ואולטרה-יקרים כמו 400/2.8‏) חסרות לך בפנטקס או שאין להן מקבילות עבור פנטקס?

פורסם
  • מחבר

אפילו שסתרת כמעט את כל מה שכתבתי נהנתי לקרוא

תודה

*שמתי לב למייצב התמונה שחכתי לכתוב עליו

כל התחום של מצלמות SLR חדש לי בגלל זה כל הבילבול...

הנה הלינק:

http://www.bsdphoto.co.il/productspec.asp?id=3865&nm=1&pg=1&pp=20&name=מצלמת%20Pentax%20K10D

(שאמרתי יבואן התכוונתי לא קרט)

פורסם

בוא נתחיל מדברים פשוטים: ל70-300VR -איזה תחליף הולם יש מצד פנטקס? ול70-200 2.8 (אומנם קצת מעל התקציב שלי אבל זה בשביל העקרון שאני מנסה להוכיח)?

גם ל18-70 הפשוטה והמוכרת לא ראיתי חלופה של פנטקס עצמה, מקסימום של סיגמה וגם היא לא בדיוק ברמה של ה18-70.

פורסם

בוא נתחיל מדברים פשוטים: ל70-300VR -איזה תחליף הולם יש מצד פנטקס?

טמרון 70-300 Di. עולה פחות מחצי מהניקון ונותנת איכות אופטית כמעט זהה (ואפילו עם פחות CA בנקודה הכי מעניינת - 300/5.6), וכל זה מבלי לוותר על המייצב. הטמרון עולה 1000 ש"ח ב-camera.co.il, הניקון עולה 2640 ש"ח ב-camera4less.co.il. תרשה לי לצטט הודעה אחרת שלי מהיום לגבי ההפרש המחיר בין הטמרון לניקון:

מה אפשר לעשות עם 1640 ש"ח מיותרים? הנה כמה אפשרויות:

פלאש סיגמה EF500 Super (ראש מסתובב לכל הכיוונים, 50 GN) - ‏1447 ש"ח

-או-

פנטקס 50/1.4 - ‏1140 ש"ח

-או-

סיגמה 50/2.8 מקרו EX - ‏1500 ש"ח

הממ... בחירה קשה. עדשת 50/1.4 מיוצבת זה תענוג די ייחודי, אבל אני חושב שבאופן אישי הייתי הולך על הפלאש :cool2:

כמובן שהטמרון לא תעזור למי שעוסק בפולחן מותגים, אבל היא תהיה פתרון מצויין למי שרוצה לצלם.

ול70-200 2.8 (אומנם קצת מעל התקציב שלי אבל זה בשביל העקרון שאני מנסה להוכיח)?

8650 ש"ח לעדשה זה רק "קצת" מעל התקציב שלך? אני חייב להודות שאני מקנא. בכל אופן, מה דעתך על סיגמה 70-200/2.8 ב-5570 ש"ח? חיסכון לא רע של 3080 ש"ח, במיוחד כשלוקחים בחשבון שלא מוותרים על המייצב. בהפרש הזה אפשר לקנות שני פריטים מהרשימה שלמעלה, או לחלופין עדשה נחמדה כמו 18-50/2.8 (עוד על העדשה הזו בהמשך), 90 מקרו או 10-20 אולטרה-רחבה.

גם ל18-70 הפשוטה והמוכרת לא ראיתי חלופה של פנטקס עצמה, מקסימום של סיגמה וגם היא לא בדיוק ברמה של ה18-70.

ה-17-70 קרובה מאוד ברמתה ונופלת מהניקון בעיקר בפינות בצד הרחב, מצד שני היא כוללת שלושה יתרונות משלה - צמצם 2.8 בצד הרחב, מקרו 1:2, ואורך מוקד רחב יותר שמקביל ל-25.5 מ"מ במקום 27 מ"מ. יתרונות שיותר ממפצים על אובדן החדות בפינות בצד הרחב. אם נורא חשוב לך לא להתפשר על זה, אז ה-18-50/2.8 החדשה של סיגמה היא עדשה ממש איכותית. המגזין Popular Photography בדק אותה וכתב את הדברים הבאים:

In all, it's a stellar performer, and significantly better by virtually all optical benchmarks than its predecessor, or, for that matter, competitors such as Nikon's comparable 17-55mm f/2.8 ($1,200, street)

כאמור, זאת העדשה שתוכל לקבל "בחינם" בהפרש בין ה-70-200/2.8 המיוצבת של ניקון לבין זו של סיגמה שמיוצבת בזכות הגוף של הפנטקס. מתנה נחמדה מאוד, לא? 8)

פורסם

אתה בא להגיד לי שעדשה של פנטקס 50 כMM עולה 1000 שח בערך?!

צריך לשקול זאת לציוד שלי.. :o

דרך אגב נחמד לראות איך עוד ועוד אנשים מתעוררים לפנטקס.

(מדהימה חבל על הזמן פשוט כיף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים