עבור לתוכן

זקוק לעזרה בבחירת עדשה 18-200 (שתקבע את מערכת הצילום הסופית)

Featured Replies

פורסם

לאחר מחשבות רבות ושאלות בפורום זה, החלטתי לבחור במצלמת DSLR של Nikon - D80 (המועמדת השניה היתה Canon 400D). החלטתי ללכת על עדשה אחת בלבד לצורך נוחות הצילום שלי (וקצת המשפחה) ובחרתי בעדשה 18-200 שתיתן את מלוא התחום שבדרך כלל מצלמים (בעתיד אולי יצטרפו עוד עדשות). לאחר בדיקות באינטרנט ראיתי כי אם אני לוקח את המערכת: Canon 30D עם עדשה SIGMA 18-200 F3.5-6.3 DC היא יוצאת לי יותר זולה ב 1500 ש"ח מהמערכת: NIKON D80 עם עדשה NIKON DX VR 18-200 F3.5-5.6G.

עד כמה שידוע לי, מצלמת Canon 30D עדיפה (אם יש כסף כי היא יקרה יותר) על ה Nikon D80, אך אם לצרף את העדשות המחיר הסופי הופך את המערכת של Canon לזולה יותר. האם איכות העדשה (או איכות הסופית של התמונות המצולמות) במקרה זה היא משמעותית ? האם עדיף ללכת על מערכת ה Canon או של Nikon ?

תודה על ההתייחסויות.

יגאל

פורסם

אפשרות נוספת: פנטקס K10D + טמרון 18-250.

הפנטקס טובה יותר גם מה-D80 וגם מה-30D. היא בנויה כמו מצלמה מקצועית (עם איטומי אבק ולחות), יש לה מייצב מובנה בגוף שמבטיח לך שכל עדשה שתקנה תהיה מיוצבת (וללא תוספת תשלום), יש לה הגנה נגד אבק שהופכת ניקוי פשוט עם מפוח ליעיל יותר, העינית שלה הרבה יותר טובה מזו של הקנון, יש לה פלאש אלחוטי ללא צורך בקונטרולר. רשימת יתרונות חלקית.

האיכות האופטית של הטמרון 18-250 תחרותית לזו של הניקון 18-200, והעדשה נותנת טווח גדול ב-50 מ"מ בצד הארוך. את הייצוב מקבלים בגוף.

לא רק שהשילוב הזה עדיף לדעתי על השניים האחרים, אלא שהוא גם זול יותר מהם. בעודף שנשאר אפשר לקנות אביזר כגון גריפ או פלאש חיצוני, או פשוט לחסוך קצת כסף :)

פורסם

אפשרות נוספת: פנטקס K10D + טמרון 18-250.

הפנטקס טובה יותר גם מה-D80 וגם מה-30D. היא בנויה כמו מצלמה מקצועית (עם איטומי אבק ולחות), יש לה מייצב מובנה בגוף שמבטיח לך שכל עדשה שתקנה תהיה מיוצבת (וללא תוספת תשלום), יש לה הגנה נגד אבק שהופכת ניקוי פשוט עם מפוח ליעיל יותר, העינית שלה הרבה יותר טובה מזו של הקנון, יש לה פלאש אלחוטי ללא צורך בקונטרולר. רשימת יתרונות חלקית.

האיכות האופטית של הטמרון 18-250 תחרותית לזו של הניקון 18-200, והעדשה נותנת טווח גדול ב-50 מ"מ בצד הארוך. את הייצוב מקבלים בגוף.

לא רק שהשילוב הזה עדיף לדעתי על השניים האחרים, אלא שהוא גם זול יותר מהם. בעודף שנשאר אפשר לקנות אביזר כגון גריפ או פלאש חיצוני, או פשוט לחסוך קצת כסף :)

או תצטרף לקומבינציה שאני עשיתי

K100 D

פלוס סיגמה )18-200 )

(הרבה יותר זול ) כמו כן DPREVIEW יותר אהבו את זו על פני K10 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים