עבור לתוכן

[עזרה] בעיית תפקוד במחשב

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מחשב חדש (אתמול) ונוצרה בעיה של התחממות, המחשב אחרי מספר ספור של דקות מתחמם באזור הצ'יפסט. החום מגיע למצב כזה שקיבלתי כוויה, המוניטור מראה שהטמפ' 35 מעלות בערך והמעבד על 40 מעלות מערך.

לאחר מספר דקות שהמחשב רותח מופיעה הודעת שגיעה בצבע כחול בדוס.

חשוב לציין שכל הרכיבים חדשים ובאו בכופסתם המקורית.

מפרט המחשב לצורך פרטים שאולי איך שהוא יעזרו:

מעבד אניטל E6420

לוח אם GIGABYTE GA-N650SLI-DS4

זכרון G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ

דיסק קשיח:Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS

כרטיס מסך: BFG GeForce 8600 GT OC 256mb PCI-E

ספק כוח: JSP-TECH PS-05 420WATT PFC SUPER SILENT + 120MM BLUE LED FAN

נ.ב. האם יש למשהו לוח זה והוא יכול להעיד עליו פרטים מסויימים. (בנוסף אם משהו יכול להגיד האם לוח ASUS P5N-E SLI אותה הבעיה הלוח מתחממם בצורה קיצונית)

פורסם

35 מעלות לצ'יפסט זה ממש לא קריטי

פורסם

אתה לא אמור להרגיש חום ב-35 מעלות, ככה שאם אתה מרגיש טמפ' גבוהה עם האצבע אז או שלא נגעת בצ'יפסט או שהחיישן מזייף.

בכל אופן, ברוב המקרים שיש מסך כחול נוצר גם MINIDUMP עם הסבר קצר בנוגע לגורם הבעיה, תעלה לפה את הקבצים האחרונים (סדר לפי תאריך יצירה אם יש לך הרבה קבצים) שממוקמים ב C:\WINDOWS\MINIDUMP.

פורסם
  • מחבר

נכון ש 35 מעלות זה לא הרבה זה אפילו מצויין הבעיה העיקרית היא בכך שהטמפ' הרבה יותר גבוהה כיוון שהאזור שסביב לגשר הצפוני של הצ'יפסט חם מאוד הצלאות קירור רותחות, דופן המארז שליד הלוח אם חמה מאוד, הדיסק קשיח ניהיה חם מאוד גם והאוויר שפולט המארז (מארז מאוד איכותי RAIDMAX SAGITTA + WINDOW BLACK 2X 120MM LED).

בעיה נוספת זה שהדיסק קשיח החדש הוא SATA ואין עליו מערכת הפעלה וגם לא ניתן להתקין כיוון שכאשר המחשב מגיעה לשלב של עמצה ההתקנה קופץ חלון כחול עם איזשזהי שגיעה (ERROR) של נפילת מערכת.ועל הדיסק מסוג IDE הישן אני בצעתי כבר פורמט, ועכשיו אני יתקין עליו מחדש את הווינדוס. אין דבר אחרת להגיעה לספריה C:\WINDOWS\MINIDUMP כיוון שאין לי כרגה ווינדוס כלל. (הדיסק עם מערכת הההפעלה תקין ונבדק במחשב אחר) :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים