עבור לתוכן

בוחרים נשיא! (עידכון: שמעון פרס הוא הנשיא הבא של מדינת ישראל)

Featured Replies

פורסם

IG, נכון שאפשר לבקר את פרס שהוא פוליטקאי, וגם אני די נגעלתי ששמעתי לפני שבוע איך פרס מתחנף לדתיים ושקדימה העבירו קצבאות נוספות לישיבות תמורת התמיכה בפרס, אבל העמדה שאתה נוקט לא הוגנת. היא קיצונית מדי ולא נכונה. גם המתנגדים הכי גדולים שלו היו מביעים אליו קצת הערכה, בכל זאת.

• תגובות 108
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש הערכה (בניגוד להרבה פוליטיקאים אחרים הוא אשכרה עשה משהו) אבל ממש לא כמו שמנסים להדביק לו.

הוא עדיין פוליטיקאי שסיבך את המדינה בהרבה ח*א בשביל רווח פוליטי.

ומה שהייה עם ש"ס- חשבתי שיהייה לו חור בלשון או עוד אחד בת*ת של הרב עובדייה מרוב ליקוק...

פורסם

:kopfpatsch:

ש"ס!?!? מזה לא!!!!!!!!!

הדתיים האלה לא עושים שום דבר טוב למדינה, רק חיים על חשבוננו...

ש"ס צפויים ובלי הרבה כסף, לגאידמייקא יש הרבה כסף - ביחד עם שלטון זה ממש לא טוב...

מה שלא קונים בכח קונים בכסף, מה שלא קונים בכסף קונים בכח - מבין?

פורסם

אני חושב שלשים את גיידמק בשלטון זה כמו ששמו את שוורצנגר בשלטון בקליפורניה...

אצלנו הרבה אנשים בממשלה מסובבים דברים כדי להכניס לכיס כמה שיותר!! בנאדם עם כיס נפוח, כבר לא מחפש להגדיל את הכיס שלו, יש לו כמה שהוא רק רוצה... עכשיו הוא רוצה לשנות דברים, להשפיע... ככה עושה שוורצנגר, אתה חושב שהוא גונב כספים בעזרת זה שהוא במעמד גבוה?!? להפך! הוא משקיע מלא!!

אני חושב שעם בנאדם כמו גיידמאק יהיה אותו דבר... :P

פורסם

אתה ממש לא יכול להשוות שחקן לאיש עסקים שמלא בכספי דמים.

פורסם
  • מחבר

דילים בנושא להשיג תפקיד, גם אם זה אומר לדפוק את כל המדינה בדרך.

בנושא שלום הוא עשה שום דבר טוב.

:kopfpatsch:

פורסם

בוא תן דוגמא למשהו שהוא עשה וזה יצא לטובה.

פורסם

הכור הגרעיני בדימונה

פורסם

התכוונתי למשהו שתרם לשלום... הסכמים...

הכור זה הצגת כוח- לא הסכם מול מדינה\ גוף...

פורסם

אין הרבה שעשו למען השלום

הוא הצביע בעד קמפ דייויד הראשון והיה חלק מההסכם עם ירדן

הוא גם גייס עשרות מיליארדים למדינה בתרומות

פורסם

נתחיל?

בשנותיה הראשונות של המדינה הוא היה מאלה שעזרו לחזק את קשרי ישראל עם צרפת, ארה"ב אז בכלל לא היתה בתמונה ואף היתה נגד המדינה. צרפת היתה ספקים הנשק העיקרים של ישראל, מטוסים ועוד.

הקשר הזה גם הוליד את שיתוף הפעולה לבנית הכור הגרעיני בדימונה, רעיון שעלה עם בן-גוריון ופרס היה בעל חשיבות רבה בפרויקט בעקבות היותו מנכ"ל משרד הבטחון.

הוא מינה תפקידים רבים ואף היה יותר מאוחר לשר בטחון. וככזה, גם אישר את מבצע אטנבה (והגה את חלקו).

כראש ממשלה של ממשלת האחדות עם יצחק מודעי כשר אוצר בתקופת האינפלציה המשטוללת עזר לבלום את האינפלציה (אם כי את רוב העבודה עשה מודעי).

כשר אוצר הוא למעשה עזר לחתום על הסכם השלום על ירדן (סוד של המשך מ"הסכם לונדון") .

על אוסלו, בדיעבד זה היה כשלון, אך ההסכם הזה היה חשוב מאין כמוהו, קל לשכוח שבתקופה ההיא היתה אינטפדה, ערפאת בעידודה של צרפת היה מנהיג מוכר בעולם הערבי והעולם בכלל, היו תקוות לשלום, היה רצון אמיתי לפחות מצד ישראל להגיע אליו. אולי אם תנאים קצת אחרים (למשל רצח ראש ממשלה) היינו אפילו משיגים משהו ותמונת האיזור היתה שונה.

אי אפשר לדעת. נכון לאותה עת, נכון היה ללכת לתהליך שלום עם הפלסטינים.

באותה מידי אם היה קורה משהו עם מצרים היו מאשימים את בגין? לא נראה לי, הוא היה סוג של אליל בימין.

פורסם

אין הרבה שעשו למען השלום

הוא הצביע בעד קמפ דייויד הראשון והיה חלק מההסכם עם ירדן

הוא גם גייס עשרות מיליארדים למדינה בתרומות

ובאף אחד מהדברים האלה (חוץ מהתרומות) הוא לא הייה זה שדחף כמו שהוא דחף להסכם אוסלו, לדוגמא...

בזמנו הייה מאוד פופולארי לתמוך בהסכם עם מצריים, ואחר כך גם בהסכם עם ירדן (הוא לא הייה מצביע נגד הממשלה שבה הוא ישב...)- ונעזוב רגע שזה הייה הדבר הנכון לעשות, כי אני זוכר שהיו כמה הצבעות נכונות שהוא הצביע נגד (לא זוכר ביוק על מה, אני רקזוכר שהיו כמה כאלה... אין לי זמן לחשוב עכשו על הפרטים...)

RK, כנ"ל... אני לא מזלזל בתרומה שלו למדינה, אבל בענייני הסכמים עם מדינות ערביות הוא ממש לא הגאון שמנסים לעשות ממנו

אני זוכר איזה ראיון עם מנכ"ל משרד רוה"מ (אאל"ט) בתקופה של רבין (שכחתי את השם), שאמר שרבין לא הייה סובל את הפיגועים שבאו אחרי הסכם אוסלו, ושהוא הייה שורף את עזה אם עראפת הייה מפר ככה את ההסכם... פרס כל הזמן ניסה "לדבר".

פורסם

IG, אתה מתכוון בטח לאיתן הבר, רבין זה עניין אחר (אל תשכח את "נשבור להם את העצמות"...), פרס היה פחות כוחני ומתוקף תפקידו כשר חוץ הדיבור באמת היה בטריטוריה שלו.

פורסם

וזה נורא מועיל לדבר 20 שנה עם חלאות שלא מסוגלים לשמור על הסכם למשך שעתיים... במיוחד כשחיים של ישראלים נמצאים בסכנה...

במקרה של מצריים- הם באו אלינו

במקרה של ירדן- עקרונית אם אף פעם לא היו ממש נגדנו, ונגררו למלחמות בעיקר בגלל הלחץ של הליגה הערבית (מעין הסכמי הגנה כמו לפני WWII...)

פורסם

לגבי מצרים אני לא בטוח, אבל לגבי ירדן ב67 הם חשבו שהסיכוי הטוב ביותר שלהם לשמור על ירושליים בשליטתם היא להצטרף להסכם ההגנה שנחתם עם מצריים וסוריה.

עם חוסיין באמת לא היו יותר מידי התקלויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים