עבור לתוכן

להוריד BRIGHTNESS ולהשאר לבן. (2007FP REV03)

Featured Replies

פורסם

אהלן amigos,

בזמנו רכשתי את המסך בעקבות המלצות הפורום, המסך משובח, אין מה לאמר, ואני מרוצה בסה"כ. :xyxthumbs:

שלושה מינוסים שלי אישית מפריעים:

א. רזולוציה 1600x1200 למסך 20" יוצרת פונטים קטנים מידי... (לי אישית) לפעמים אני צריך לאמץ את עיניי יתר על המידה.

ב. מקשי ניווט ושליטה לא נוחים בעליל! (מי המעצב הקומוניסט שחשב על זה?) :kopfpatsch:

ב. הBRIGHTNESS המטורף. אני לא מבין מה הקטע של מסכי LCD היום? מי צריך כזה בהירות!?

כאשר מדובר באור יום שניכנס עוד מילא, אבל רבאק אני מול המסך כמשחשיך עם תאורת חדר. והעיניים שלי מטוגנות מהבהירות הזו! :o

ועכשיו השאלה!

כאשר אני מנסה להוריד את הבהירות דרך התפריט, אני מבחין שהלבן שלי הופך לאפור.

חברים? האם יש דרך להוריד את הבהירות של מפץ אטומי, אך עדיין להישאר עם לבן אמיתי?

עוד שאלה:

למה אין אופציה על שליטת קונטרסט? האם זה עיניין של טכנולוגית הLCD?

כרגע לצערי אני יצרתי 3 profiles של רמות בהירות וגאמה (עם מקשי קיצור) בהגדרות כ.המסך שלי (radeon 9600 Pro)

וכאשר אני קורא מסמכים (עם רקע לבן וכואב) אני מעביר לפרופיל עם בהירות נמוכה ביותר - ככה עיניי לא מתאמצות - אבל כל תמונה מאבדת מפרטיה וכמובן שהצבעים מעוותים וכו.

וכאשר אני צופה בסרט או עורך, אני מקפיץ את ההגדרות למקסימום.

כמובן שזו לא הדרך, אני הייתי רוצה שאוכל להוריד את הבהירות אך בלי לפגוע מהפרטים המוצגים ובלי לפגוע ברמת הלבן ואותנטיות הצבעים.

תודה,

The Dude

פורסם

בסופו של דבר בהירות לבן נמוכה יותר משמעותה לבן אפור וכהה יותר, אין דרך להימנע מכך.

ככל במסכי LCD עדיף לשחק עם בהירות התאורה האחורית בכדי להשמור על הטווח הדינאמי של המסך

ולשמור על יחס ניגודיות גבוה, מצב בו בהירות הלבן יורדת אך איתה יורדת גם בהירות השחור וכך נשמר היחס בינהם.

במקרה של המסכים של דל מומלץ מאוד לא לגעת במכוון הבהירות מכיוון שהוא אינו שולט בבהירות התאורה האחורית בלבד

אלא בנוסף מכיל בתוכו מרכיב של ניגודיות (Contrast) ,בהירות (Brightness) ושינויים של ערכי הגאמא של המסך.

ניגודיות היא שריד של אפנון אותות אנאלוגיים מתקופת ה CRT ורוב הסיכוים שלא תראה אותה ברוב ה-LCD'S בעתיד.

בגלל השיטה שדל בחרה בשביל לשלוט במנורות של המסך לא מתאפשר לנו להוריד את בהירות הלבן ובהירות השחור בלי לאבד

גוונים ולהחשיך את השחור יתר על המידה תוך איבוד גוונים רבים ולכן זו השיטה הכי טובה שמצאתי בכדי להוריד את הבהירות

הלבן לרמות סבירות, קח בחשבון שהמסך מאבד יחס ניגודיות אם כי זמן התגובה משתפר מעט.

בטל את כל השינוים שביצעת ע"י הכרטיס המסך, המטרה היא לקבל אות נקי וללא שינויים.

כעת גש ל OSD ובחר ב PC Custom במקום PC Normal.

כעת יופיע שלושה סרגלים לשלושת צבעי היסוד השונים, הורד אותם באופן שווה לאיזור ה-80/70 ובחן את התצואה,

אם יש צורך המשך להוריד.

כך אתה למעשה יוצר מעין מכוון ניגודיות (אשר שולט רק על בהירות הלבן בלי לשנות את בהירות השחור) אשר יקטין

את בהירות הלבן ולא יפגע בשאר הגוונים ובייחוד בגוונים הכהים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה באגירה!

ניסיתי, אכן השתפר - עכשיו נראה איך זה משפיע על חווית הצפיה שלי בלילה.

עוד דבר, אני מבין שהמסכים האלה לא מגיעים מכוילים.

בכל מקרה כאשר אני מגדיר את הצבעים בPC MODE לNORMAL, אני מרגיש שהלבן שואף יותר לצהוב.

רק כאשר אני מעביר את ההגדרות ל PC BLUE זה נראה לבן אמיתי.

האם יצא למישהו ממכם להרגיש את התופעה הזו גם?

כרגע בכל מקרה אני שיניתי ל:

R:80

G:80

B:83

שוב מאותה הסיבה...

את ב"איזון ללבן" עשיתי בשיטה מאוד לא מדעית:

לקחתי דף לבן הנחתי אותו לצד המסך שהציג רקע לבן, והעליתי את הכחול עד שהם היו זהים.

חשוב לציין שעשיתי פעולה זאת ביום - שזו תאורת DAYLIGHT י (5600 קלווין) - השואפת יותר לכחול.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים