עבור לתוכן

למה כל כך מסובך להרשיע את מי שהתקשורת מכנה "משפחות הפשע"

Featured Replies

פורסם

א. סטטיסטית רוב התאונות (לא רק דרכים) נגרמות מטעויות אנוש. קרוב ל-90%, למען הדיוק.

ב. אני נוסע בכביש הערבה כל ראשון וחמישי. כל נסיעה אני רואה נהגים ישראלים (לא בדואים, לשם שינוי) עוקפים בפס הפרדה רציף, טסים על 130 קמ"ש, עוקפים במצבים מאד מסוכנים והרשימה ממשיכה. אם הנהג הישראלי המצוי היה טורח לציית לחוק אני מבטיח לך שמספר התאונות בארץ היה יורד ב-70%.

ג. מצב התשתיות בארץ לא רע בכלל. חלאס עם כיסוח העצמי הזה שמאפיין את הציבור הישראלי. אתה חי במדינה לא רעה בכלל. אולי יום אחד תבין את זה. בינתיים אתה יכול להצטרף לבחורה הזאת במועדון אפסים ממורמרים שלא השיגו שום דבר בחייהם ובוכים על כל דבר קטן.

מספר אחד ילד, אני מהנדס שמסיים תואר שני בטכניון.

אני לא חיילצ'יק בשירות חובה כבר כמה שנים טובות (לחיוב או שלילה),

וזה הסוף להעלבות אישיות וטונים אישיים, זו לא הכוונה. :hi:

אם אתה לא רוצה להפנים, זב"ש. אבל אתה גם מסרב או לא יודע לקרא?

אמרתי שהמנטליות היא דבר חשוב, אבל גם ציינתי שהאפשרות שהיא תזוז למקום חיובי ע"י הסברה מתיפייפת או פרסומות מעפנות היא אפסית. הפתרון היחידי הוא שיפור התשתיות כך שימנעו מצבים של פגיעה קטלנית. כמו במונחים של צבא, שלוש פעולות: מחסנית הכנס -> נשק דרוך -> נצרה פתח, נפץ -> מאיץ -> חנ"ם עיקרי צריך עוד דוגמאות?

תצליח לפגוע באחד מהשלבים ותעצור את השרשרת הקטלנית.

א. זה אולי נכון, אבל עדיין לא רלוונטי. ניתן לתכנן מערכת שמגבילה (לא מחסלת) את הנזק שטעויות אנוש גורמות. דרך אגב לחוקרי משטרה יש רק סעיף אחד בו הם רושמים את סיבת התאונה, יכולה להיות יותר מסיבה אחת לתאונה. תמיד עדיף למשטרה להצמיד את האשמה למשהוא שהם רואים בעיניים, קרי נהג, ולא לגורם מערכתי שאין להם שליטה עליו.

ב. פיזיקלית יש הבנה שתאונת חזית-חזית היא הקטלנית ביותר בין שני כלי רכב (עניין פשוט של כוחות), גדר הפרדה היא הפתרון. אתה מתלונן על נהגים פרועים, אבל מתעלם מהעובדה שהמדינה שלנו לא מנסה להציל אותך מהם.

אני מסכים אתך שאם הנהגים היו מפעילים יותר שיקול דעת, לא בהכרך במסגרת החוק, מספר התאונות היה יורד אפילו ב-90%. זה לא המצב ולא יהיה המצב עד שתשתיל לבני אדם שבב שליטה קיברנטי.

ג. מצב התשתיות בארץ גרוע וזו עובדה קבל אותה או לא זב"ש. זה לא כיסוח עצמי ולא מועדון פשוט תנסה לחשוב בעצמך קצת.

אני מקווה שאחרי שתשתחרר מהשירות הצבאי שלך, ותתן לתאי המוח שלך להשתקם. תוכל גם לראות קצת מעבר למה שמנסים להאכיל את כולנו. בשבילי זה עבד. :xyxthumbs:

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין שעברת התעללות בילדותך, אבל באמת, נמאס. יש גבול.

"אני מבינה שנאנסת ע"י דוד שלך כשהיית קטן". מי אתה בכלל?!

מה קשור עכשיו? למה אתה נטפל לעבר שלי בדיון שעוסק לא בי, אלא בפשע המאורגן שמשתולל בארץ?!

אתה צרייך 2 סטירות ולחזור למציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים