עבור לתוכן

איזה לוח אם עדיף? GIGABYTE GA-P35-S3 או GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3

Featured Replies

פורסם

כעיקרון, התקציב שלי ללוח אם הוא 600-650 ש"ח.

הP35 עולה כ730 ש"ח.

וה P965 עולה כ640 ש"ח.

עד כמה שווה החריגה לטובת הP35?

המחשב הוא E6600, 8800GTS, המחשב הוא מחשב לתקופה ארוכה, ויש סיכוי לOC קטן..

מה היתרונות/חסרונות של כל לוח, ואם יש המלצה ללוח אחר אשמח לשמוע,

תודה ;)

פורסם

היתרון הגדול של ערכות השבבים P35 זה , מצויינים ל-OC ותמיכה במעבדים הבאים של אינטל

פורסם

תמיד טוב שיש את האפשרות לשדרג את המעבד לדגם טוב יותר בעתיד, אבל אתה צריך לחשוב האם אתה מתכוון לשדרג את המעבד שלך בשלב כלשהו בחיי המחשב שלך. אם לא שידרגת רק את המעבד בכל המחשבים שהיו לך עד עכשו, סביר להניח שגם את ה E6600 לא תשדרג בלי החלפה כוללת של לוח וזיכרון (כלומר - מחשב חדש). אם זה אכן המצב אצלך, אני לא רואה כרגע סיבה ללכת על ה P35 היותר יקר, כאשר ה 965P-DS3 הוא לוח מעולה ועולה כ 100 ש"ח פחות.

כמובן שאם התקציב הוא לא שיקול, עדיף ללכת על הלוח המתקדם יותר מבחינה טכנולוגית, כלומר ה P35...

פורסם
  • מחבר

תמיד טוב שיש את האפשרות לשדרג את המעבד לדגם טוב יותר בעתיד, אבל אתה צריך לחשוב האם אתה מתכוון לשדרג את המעבד שלך בשלב כלשהו בחיי המחשב שלך. אם לא שידרגת רק את המעבד בכל המחשבים שהיו לך עד עכשו, סביר להניח שגם את ה E6600 לא תשדרג בלי החלפה כוללת של לוח וזיכרון (כלומר - מחשב חדש). אם זה אכן המצב אצלך, אני לא רואה כרגע סיבה ללכת על ה P35 היותר יקר, כאשר ה 965P-DS3 הוא לוח מעולה ועולה כ 100 ש"ח פחות.

כמובן שאם התקציב הוא לא שיקול, עדיף ללכת על הלוח המתקדם יותר מבחינה טכנולוגית, כלומר ה P35...

לגבי מה שאמרת בקשר למעבד, לדעתי אתה צודק.. אם כבר אני אחליף מעבד זה יבוא עם שדרוג מלא למחשב..( עוד איזה 9 שנים :-\ )

האם הלוח הזה תומך בDDR3? זה יכול להוות שיקול משמעותי לא? במידה ועוד שנתיים ארצה להוסיף עוד זיכרון, יהיה ממש בעיה להשיג DDR2 / או שזה יהיה יקר מדי לא?

האם הזכרון הנוכחי שאקנה (DDR2) יוכל לעבוד יחד עם הDDR3 או שזה או זה או זה..

מה דעתך?

פורסם

הלוחות עם ערכות השבבים P35 באים או עם זכרונות DDR3 או DDR2

בכל מקרה אין שום טעם לקנות היום לוח עם זכרונות DDR3 , זה יקר מאוד ולא ממש משפר את הביצועים

פורסם

^^^ יש לוחות (מעטים) שמגיעים גם וגם...

אבל בכל אופן לא משתלם לקנות היום שום דבר שקשור לDDR3...

פורסם
  • מחבר

^^^ יש לוחות (מעטים) שמגיעים גם וגם...

אבל בכל אופן לא משתלם לקנות היום שום דבר שקשור לDDR3...

ז לפי מה שאתה אומר הלוח המדובר של הג'יגה בייט תומך רק בDDR3 או בDDR2 ככה שהחשיבה שלי לקנות היום את הלוח הזה כדי בעתיד (כמה שנים) להוסיף לשני סטיקים של הDDR2 עוד סטיקים של DDR3 היא מוטעית?

פורסם

ללוח המדובר של ג'יגהבייט אין תמיכה בDDR3 בכל מקרה, הלוחות שלהם עם התמיכה בDDR3 הם בדגמים היותר יקרים כרגע

והם נקראים P35T-DQ6 P35T-DS4

חוץ מהם יש לוח אחד שעולה בערך 950 ש"ח והוא מציע תמיכה ב4 סלוטים של DDR2 ובעוד 2 של DDR3

בכל מקרה כמות הDDR3 שניתן להתקין עליו מוגבלת ל2GB (כרגע).

הלוח נקרא: P35C-DS3R וחוץ מההבדלים שציינתי המפרט שלו זהה לזה של הDS3

אם אתה לא מתכוון להחליף מעבד בלבד (וגם אז, הREV 3.3 תומך במעבדי 1333)

וכשתחליף סביר להניח שהDDR3 כבר ייכנס בגדול ואז לא זה ולא השני יעזרו לך.

עדיף לדעתי ללכת על הDS3 REV3.3 (בגלל המחיר ובגלל הULTRADURABLE).

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא מתכוון להחליף מעבד בלבד (וגם אז, הREV 3.3 תומך במעבדי 1333)

וכשתחליף סביר להניח שהDDR3 כבר ייכנס בגדול ואז לא זה ולא השני יעזרו לך.

עדיף לדעתי ללכת על הDS3 REV3.3 (בגלל המחיר ובגלל הULTRADURABLE).

אז היתרון היחיד של הP35 (של הלוח המדובר של ג'יגה בייט), הוא אפשרות לשדרוג מעבד עתידי?

הוא לא יותר מהיר? אין לו אפשרות OC טובה יותר? פיצ'רים שונים? ואני מבין שהוא לא תומך גם בDDR3.

פורסם

אז היתרון היחיד של הP35 (של הלוח המדובר של ג'יגה בייט), הוא אפשרות לשדרוג מעבד עתידי?

הוא לא יותר מהיר? אין לו אפשרות OC טובה יותר? פיצ'רים שונים? ואני מבין שהוא לא תומך גם בDDR3.

מה לא מובן ? , ערכת השבבים P35 תומכת בזכרונות DDR2 ו-DDR3 , אבל הלוחות תומכים או ב-DDR2 או ב-DDR3 או בשניהם

תחליט מה אתה מעדיף לקנות

היתרנות של P35 זה יכולות יותר טובות ב-OC ואפשרות לשדרוג למעבד עתידי

פורסם

שים לב שהP35 שאתה רוצה לקחת הוא לא DS3 אלא S3 שזה אומר קבלים רגילים ופחות דברים בלוח אם

וה965 מאד מאד יקר, לקחתי את שלי ב100 שקל פחות (640~)

פורסם
  • מחבר

ללוח המדובר של ג'יגהבייט אין תמיכה בDDR3 בכל מקרה, הלוחות שלהם עם התמיכה בDDR3 הם בדגמים היותר יקרים כרגע

והם נקראים P35T-DQ6 P35T-DS4

מה לא מובן ? , ערכת השבבים P35 תומכת בזכרונות DDR2 ו-DDR3 , אבל הלוחות תומכים או ב-DDR2 או ב-DDR3 או בשניהם

תחליט מה אתה מעדיף לקנות

היתרנות של P35 זה יכולות יותר טובות ב-OC ואפשרות לשדרוג למעבד עתידי

:kopfpatsch: אז לא כל הP35 תומכים בDDR3 וכך גם זה של הג'יגה בייט?

שים לב שהP35 שאתה רוצה לקחת הוא לא DS3 אלא S3 שזה אומר קבלים רגילים ופחות דברים בלוח אם

וה965 מאד מאד יקר, לקחתי את שלי ב100 שקל פחות (640~)

הP35 עולה 730

הP965 עולה 640 כמו שציינתי בתחילת ההודעה :)

פורסם

הייתי בטוח שראיתי שה35 עולה 800 וה965 עולה 740 :-X

בכל מקרה, שים לב להבדל של הDS לS לבד

פורסם

מהרגע שג'יגהבייט הוציאו את REV 3.3 הם בעצם האריכו את חיי השוק של לוחות הP965 שלהם בתקופה די ארוכה.

סביר להניח שיצרניות אחרות עשויות ללכת בדרכה של גי'גהבייט ובכך לנצל ניצול מלא את המלאי הקיים של הצ'יפסטים.

מה שאומר בעצם, שהP35 וה965 REV3.3 ימשיכו לרוץ במקביל תקופה לא קצרה בהפרש מחירים של כ20-30 אחוז.

כל עוד לא יוכח סופית שה965 לא יוכל לתמוך במעבדי 45nm שחלקם בכלל יגיעו בבאס 1066 סביר להניח שהלוחות האלה ימשיכו,

השאלה היא אם שאר החברות יעשו את אותו הדבר או יזנחו את ה965 לטובת הP35 (לפי מה שהבנתי בפורומים של ABIT לפחות

הם לא הולכים להוציא עדכון בסגנון הזה ללוחות 965). באמת מעניין מה תעשה ASUS עם העניין הזה. (אני חושב שהם ילכו בעקבות GB ויעדכנו

לפחות את התמיכה ב1333 לתמיכה רשמית דרך עדכון ביוס וימשיכו לשווק את הלוחות הקיימים והבשלים, ויש להם מבחר ענק של לוחות שמן הסתם הם לא ירצו לחתוך רק מהסיבה הזאת מה גם שהשיפורים בין הצ'יפסטים לא ממש גדולים ובטח שלא לחלק הגדול של השוק).

כך שבראש צלול ושקט, אם מישהו לא מתכנן לקפוץ על הפנרינים הראשונים שיצאו, והולך לרכוש C2D חזק בקרוב, יכול בשקט ללכת על אופציית ה965 REV3.3

ואת ההפרש לנצל על השקעה בספק איכותי יותר.

הDDR3 לא רלוונטי בכל מקרה (בטח לא בתזמונים הגבוהים שמתחילים לצאת עכשיו)

וכשנגיע למצב שכל הלוחות יתמכו בו והפנרין ומה שיבוא אחריו כבר ישלטו בשוק, השמות P35 ו965P יהיו כבר היסטוריה.

בכל מקרה DDR3 כברירת מחדל יהיה רלוונטי רק כשיצאו הדורות הבאים של מעבדים עם באס הרבה יותר גבוה ה1333

(ההגיון אומר שכל עוד זכרונות DDR2 בתזמון נמוך מסוגלים לעבוד בבאס הנמוך של המעבד (200,266,333) המעבד לא יצטרך "לחכות" לזכרונות

(אין שום בעיה אם הזכרון יותר מהיר מהמעבד למרות שהמצב הזה נהיה יותר ויותר נדיר).

כרגע המצב הוא שגם זכרונות 667 CL5 הם מספיק מהירים בשביל רוב המשתמשים, ובמחירים של היום 800 CL4 שני ג'יגה באוברקלוק

ייתנו ביצועים שווים אם לא טובים יותר משני ג'יגה DDR3 1333 CL6 או CL7 (וגם נתקלתי בהשוואה שעשו בOCZ בין לוח P5K3 לP5K DELUXE

ומיותר לציין שעלות של 1GB DDR3 תהיה בערך כמו העלות של 4GB DDR2 800 CL3

נראה לי שזה די ממצה את העניין.

פורסם

ההבדל במחירים בין ערכות השבבים 965 ו-P35 הם קטנים ושווים את התוספת במחיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים