עבור לתוכן

מסבתך עם מערכת 5.1 - שני רמקולים לא עובדים

Featured Replies

פורסם

יש לי מערכת 5.1 של לוגיטק z640 ניראה לי...

בכל מקרה פעם היא הייתה מחוברת למחשב כולה- בכיאלו כל חמשת הרמקולים. בשנה האחרונה שני הרמקולים האחרוים לא היו מחוברים ומאז המחשב עבר הרבה, ניראה לי אפילו כמה פירמוטים.

בכל מקרה, חיברתי כרגיל את שני הרמוקלים האחרוים לסאב כרגיל, וששמתי מוזיקה הם לא עבדו. הלכתי להגדרות הסאונד שבמחשב והגדרתי שיהיה על 5.1, גם לא עזר. [יש לי שני כרטיסי קול, אחד sound blaster live 24 bit, ו- realtek). החיבור של הרמקול האמצעי הולך לסאונד בלאסטר]

הורדתי את eax של creative וגם שם זה כבר היה מוגדר על 5.1.... שעשיתי בדיקת רמקולים רק השתי הקדמים עבדו.

האחורי ימני עבד בתור הסאב, האחורי שמאלי עבד בתור האמצעי, והאמעי והסאב לא עבדו בכלל. (אבל שאני שומע מוזיקה רק הקדמיים, האמצעי והסאב עובדים)

בכל מקרה גם הורדתי דרייברים של realtek כדי שאולי יעבוד, ולא עזר...... אמרו לי יש תוכנה של realtek שבה מגדירים את הכניסות מחדש ואז הכל אמור לעבוד. אבל אני לוחץ על האייקון של התוכנה וכלום לא קורה פשוט. וגם בכל מקרה אני לא משתמש בכרטיס קול הזה בכלל. אז גם ניסתי למחוק את הדרייברים שלו כי אולי הם עולים או משהו בהגדרות על סאונד בלאסטר. אבל זה גם לא עזר. ובכל המחשב הוא מוגדר על sound blaster.

קיצר חפרתי, והסבתכתי לגמרה....

אני אשמח לקצת עזרה

תודה רבה

פורסם

ראשית תנטרל את הרילטק ותישאר רק עם הקריאייטיב,בתוכנה אמורה להיות לך אופציית בדיקה שזהו איזה אשף שבודק ומזהה שהכל תקין ומבצע גם בדיקת קול לרמקולים,אם בבדיקה לא נשמע קול מכל חמשת הרמקולים התוכנה אמורה לרמוז לכל הפחות על הבעיה,סיבות יכולות להיות כל מיני,קודם תבדוק שכל החיבורים נכונים,אח"כ יכולה להיות בעיית דרייברים,דבר נוסף הוא שאולי אתה צריך להתקין מחדש הכרטיס קול תבדוק שהמערכת מזהה אותו כראוי.

פורסם
  • מחבר

ואיך מנטרלים את הרילטק? איך עושים את זה?

פורסם

אם הרילטק הוא מובנה,אז ניטרולו צריך להתבצע דרך הביוס של הלוח אם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים