עבור לתוכן

ייעוץ בקניית מצלמה חדשה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אולי תוכלו להסביר לי את זה.

תראו את התמונה הזו של הריקו R6 שימו לב לשמים ולבנין:

לחצו כאן

ואת התמונה הזו של הסוני ושימו לב לצבע של המכונית ולעץ:

לחצו כאן

או התמונה הזו

אתם רואים שהתמונות לא חלקות ? אפשר לראות את הנקודות שמרכיבות את התמונה. זה מגעיל. זה כאילו לקחו מצלמת אינטרנט וצילמו איתה ברזולוציה ממש גבוהה. וזה מאפיין את 2 המצלמות האלו. למה זה? אני לא חושב שזה קשור לרזולוציה שבה מצלמים. כלומר זה לא ככה בגלל שהתמונה גדולה.

לעומתן אני רוצה שתראו שתי תמונות שצילמתי עם ה S30 הישנה שלי באירופה. תראו איזה יופי של איכות. כאילו לקחו נייר זכוכית, שייפו את התמונה ואז מרחו עליה לק כדי להפוך אותן למבריקות. הצבעים ממש חיים והבניינים + השמיים ברורים וחלקים ממש. גם הפרצופים של אנשים לא מעוותים. אז למה זה ?

הנה התמונות:

תמונה ראשונה

תמונה שניה

מי שירצה לבחון את התמונות בגודל יותר גדול אשמח לשלוח לו ישירות למייל.

בכל אופן , התמונות לא עברו שום עריכה, צילמתי על אוטומט וישר למחשב.

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מדובר ברעש דיגיטלי. באופן כללי ככל שיש יותר פיקסלים על גודל חיישן נתון, כך התמונה בהגדלה של 100% יותר רועשת. לא צריך להתרגש מזה, כי מה שקובע זה איכות ההדפסה, לא האיכות ב-100%.

מה שכן, חבל שהחברות ממשיכות עם מירוץ המגה-פיקסל המיותר הזה. 4 עד 6 מ"פ היה האופטימום עבור חיישנים בגודל הזה.

פורסם

אבל גם אצלך בתמונה שפירסמת יש נקודות של פיקסלים בצד שמאל למעלה בשמיים. לגבי הפיקסלים במצלמות SONY וR6 מה שחשוב

זה איך נראת כל התמונה על המסך ולא ה CROP שלה. אני מאמין שלפוג'י F31 יש פחות רעש כזה, למרות שכבר הוצאת אותה מהרשימה

פורסם
  • מחבר

לא צריך להתרגש מזה, כי מה שקובע זה איכות ההדפסה, לא האיכות ב-100%.

מה שכן, חבל שהחברות ממשיכות עם מירוץ המגה-פיקסל המיותר הזה. 4 עד 6 מ"פ היה האופטימום עבור חיישנים בגודל הזה.

לי לא חשובה איכות ההדפסה, כי אני לא מדפיס תמונות. יש לי אלבומים דיגיטלים.

ואתה אומר שאם למשל היו מצלמים ברזולוציות היותר נמוכות שלהן לא היה רעש דיגיטלי ?

אני מאמין שלפוג'י F31 יש פחות רעש כזה, למרות שכבר הוצאת אותה מהרשימה

ומה דעתכם על ההצהרה הזו ? שמעו , אם יש הבדלים רציניים באיכות , אני אשקול להחזיר את הפוג'י.

קיבינימט !!! אני שונא לקנות מצלמות. אפשר למות :)

פורסם

מסכים איתך. צריך הרבה סבלנות ושיערות לבנות.. אבל בוא נחכה ונראה מה אורן יגיד.

בתאכלס, אתה צריך לחשוב על איזה דברים אתה מוכן קצת להתפשר ועל איזה לא. כי אין מצלמה מושלמת שמתאימה לכל הדרישות שלך

פורסם

לי לא חשובה איכות ההדפסה, כי אני לא מדפיס תמונות. יש לי אלבומים דיגיטלים.

אז בכלל אין בעיה. בגודל של אלבום רשת כמעט כל דיגיטלית מודרנית תספק לך איכות טובה מאוד (להוציא ב-ISO גבוה). לא ברור לי מה גרם לך קודם לשים כל כך הרבה דגש על איכות תמונה.

ואתה אומר שאם למשל היו מצלמים ברזולוציות היותר נמוכות שלהן לא היה רעש דיגיטלי ?

ברזולוציה נמוכה יותר יש פחות רעש, אבל עדיף לצלם ברזולוציה מקסימלית ולבצע את ההקטנה ו/או הסרת רעש בבאטצ' במחשב, לא במצלמה.

ומה דעתכם על ההצהרה הזו ? שמעו , אם יש הבדלים רציניים באיכות , אני אשקול להחזיר את הפוג'י.

אם אין לך כוונה להדפיס, היתרון של הפוג'י הרבה פחות משמעותי בשבילך.

הדבר הכי חשוב זה המיומנות והעין שלך, לא המצלמה. קנה את זו שהכי מתאימה לצרכים שלך ותתמקד במה שחשוב - לצלם.

פורסם
  • מחבר

אז בכלל אין בעיה. בגודל של אלבום רשת כמעט כל דיגיטלית מודרנית תספק לך איכות טובה מאוד (להוציא ב-ISO גבוה). לא ברור לי מה גרם לך קודם לשים כל כך הרבה דגש על איכות תמונה.

נו אבל נתתי לך לינקים לתמונות שלה ריקו ושל הסוני שהן נראות לא משהו בכלל. לעומת תמונות של המצלמה שלי שנראות הרבה הרבה יותר טוב.

בוא נראה, קח את אחת התמונת שנתתי מקודם , תקטין ותוריד רעשים, האם יצאו תמונות חלקות ואיכותיות כמו שאני צילמתי ?

פורסם

שלח לי במייל את התמונות הרלוונטיות (בגודל מקורי) ואני אבדוק אותן.

פורסם

נו באמת, אתה שם לב שהתמונה של ה- R6 היא בגודל מלא ואילו התמונות שאתה צילמת הן בגודל 1024?

פורסם

ואיך זה קשור?

אמנם מה שאני יודע חל על מצלמות DSLR, אבל אני מניח שהעיקרון דומה.

כשמצלמים ברזולוציה נמוכה יותר, זה לא שמשתמשים בכל גודל החיישן ובצפיפות נמוכה יותר, פשוט חלק מהחיישן "מוסתר" ולכן יחס הפיקסלים לגודל חיישן נשאר זהה.

ב S30 יש 3.2 מגה פיקסל על חיישן שהוא אם אני לא טועה כמעט כפול בגודלו ממצלמות עם7 מגה פיקסל.

אני חושב שה ריקו היא הפשרה הטובה ביותר כשמסתכלים על ה"תמונה הגדולה" (ולא, לא מילולית...)

פורסם

ואיך זה קשור?

אמנם מה שאני יודע חל על מצלמות DSLR, אבל אני מניח שהעיקרון דומה.

כשמצלמים ברזולוציה נמוכה יותר, זה לא שמשתמשים בכל גודל החיישן ובצפיפות נמוכה יותר, פשוט חלק מהחיישן "מוסתר" ולכן יחס הפיקסלים לגודל חיישן נשאר זהה.

ב S30 יש 3.2 מגה פיקסל על חיישן שהוא אם אני לא טועה כמעט כפול בגודלו ממצלמות עם7 מגה פיקסל.

אני חושב שה ריקו היא הפשרה הטובה ביותר כשמסתכלים על ה"תמונה הגדולה" (ולא, לא מילולית...)

אין דבר כזה!

המצלמה תמיד מצלמת ברזולוציה מלאה.

אתה בוחר מה היא תעשה בעיבוד.

אם בחרת רזולוציה נמוכה יותר, פשוט התמונה תעבור תהליך הקטנה.

פורסם

אכן, רזולוציה נמוכה יותר ממומשת ע"י הקטנה. לריקו ולפנסוניק יש מצלמות שמאפשרות קרופ בזמן אמת במקום זום דיגיטלי (במילים אחרות, מבצעות קרופ ללא האינטרפולציה המיותרת של הזום הדיגיטלי), אבל המטרה היא לא להקטין את הרזולוציה לקבל טלה ארוך יותר. ב-R6 למשל אפשר לקבל אורך מוקד מקסימלי שמקביל ל-500 מ"מ כשמצלמים ב-1 מ"פ.

פורסם

זה מה שאני יודע מקורס צילום, לגבי D70.

בכל מקרה, לפי מה שאתם אומרים ה CCD תמיד קולט ב רזולוציה המאקסימאלית ולאחר מכן מתבצע עיבוד לרזולוציה הנבחרת.

כלומר, בחרתי1 MP במצלמה של 8, צולמה תמונה ב 8 עם כל הארטיפקטים שראינו בתמונה של הבניין, המצלמה "זרקה" חלק נכבד מהפיקסלים (התהליך ההפוך מזום דיגיטלי).

העיבוד "מוריד" מהאיכות כי הוא מבצע תהליך דיגיטלי במקום לקלוט את הפריים כמו שהוא.

אכן?

פורסם

אכן, מלבד דבר אחד - המצלמה לא "זרקה" פיקסלים, היא משתמשת בכולם בתהליך ההקטנה.

פורסם

את זה אני לא מבין.

בואו נניח שפיקסל הוא ס"מ על ס"מ. כלומר אם יש לי 4 פיקסלים יש לי ריבוע בגודל 2*2. נגיד ואני רוצה ריבוע בגודל 1*1, ממה שאני מבין, כל פיקסל יקטין את עצמו ב4 ועדיין יהיה לי 4 או שרק פיקסל אחד יעבוד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים