עבור לתוכן

ייעוץ בקניית מצלמה חדשה

Featured Replies

פורסם

טוב החלטתי לקנות מצלמה חדשה.

אני מחפש משהו בין מצלמה קומפקטית לבין מצלמה ספור-קומפקטית. לשם ההבנה ה- powershot G7 גדולה מדי .

אין הגבלת תקציב כרגע. אני אתאים את התקציב ברגע שאדע בדיוק מה אני רוצה. מקווה לא לעבור את ה 2000 ש"ח.

דברים שחשוב לי : אוטומט מלא, מייצב תמונה, חיי סוללה ארוכים (כלומר צריכת חשמל חכמה), צילום טוב בתנאי תאורה קשים, איכות תמונה, חיישן גדול, אפשרות לצילום ווידאו ארוך ואיכותי (פחות או יותר).

דברים שאשמח אם יהיו: אפשרות לידני מלא, פוקוס ידני, מהירות תגובה טובה, אפשרות להגדיר שיופיע תאריך על התמונות שאני מצלם, נוחות וקלות תיפעול.

דברים שלא צריך: זום דיגיטלי (זה פשוט דפוק).

יש לי רשימה של מצלמות שאני חושב עליהן וארצה את דעתכם על איזו מהן כדאי לקנות. אם אתם מכירים משהו אחר שלא ציינתי ששווה לקנות אז תגידו.

הנה הרשימה, שימו לב שיש שם 5 מצלמות , אז גללו ימינה כדי להמשיך ולראות את העמודות:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a710is%2ccanon_sd850is%2ccanon_s80%2cfuji_finepixf31fd%2csony_dsct100&camuser=canon_sd850is&show=all

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דברים שחשוב לי : אוטומט מלא, מייצב תמונה, חיי סוללה ארוכים (כלומר צריכת חשמל חכמה), צילום טוב בתנאי תאורה קשים, איכות תמונה, חיישן גדול, אפשרות לצילום ווידאו ארוך ואיכותי (פחות או יותר).

אף אחת מהמצלמות שציינת לא מציעה שילוב של מייצב וחיישן גדול מהממוצע. היחידה שנמכרת בארץ ועונה להגדרה הזו היא הפנסוניק LX2, והאיכות שלה בתנאי תאורה קשים די גרועה. תצטרך להתפשר על אחת מהתכונות האלה (או על שתיהן).

וסתם לידע כללי, ה-S80 לא מיוצרת כבר די הרבה זמן ולכן לא ניתן להשיג אותה חדשה.

- איזה טווח אורכי מוקד חשוב לך?

- מה הגבול העליון שלך מבחינת משקל ומימדים?

- האם היית שוקל להזמין מחו"ל דגם שלא נמכר בארץ?

פורסם

boren, עד כמה אפקטיבי שימוש בחיישן גדול כשהאופטיקה על הפנים?

פורסם

מה דעתך על ריקו R6?

קניתי אותה (לא התעמקתי עדיין בחוברת הסברים) והיא ממש טובה

פורסם

boren, עד כמה אפקטיבי שימוש בחיישן גדול כשהאופטיקה על הפנים?

לאיזו מצלמה אתה מתכוון?[br]פורסם בתאריך: 11.06.2007 בשעה 22:16:23

מה דעתך על ריקו R6?

קניתי אותה (לא התעמקתי עדיין בחוברת הסברים) והיא ממש טובה

רוצים לראות צילומים! :jump:

פורסם

טוב החלטתי לקנות מצלמה חדשה.

אני מחפש משהו בין מצלמה קומפקטית לבין מצלמה ספור-קומפקטית. לשם ההבנה ה- powershot G7 גדולה מדי .

אין הגבלת תקציב כרגע. אני אתאים את התקציב ברגע שאדע בדיוק מה אני רוצה. מקווה לא לעבור את ה 2000 ש"ח.

דברים שאשמח אם יהיו: אפשרות לידני מלא, פוקוס ידני, מהירות תגובה טובה, אפשרות להגדיר שיופיע תאריך על התמונות שאני מצלם, נוחות וקלות תיפעול.

דברים שלא צריך: זום דיגיטלי (זה פשוט דפוק).

יש לי רשימה של מצלמות שאני חושב עליהן וארצה את דעתכם על איזו מהן כדאי לקנות. אם אתם מכירים משהו אחר שלא ציינתי ששווה לקנות אז תגידו.

הנה הרשימה, שימו לב שיש שם 5 מצלמות , אז גללו ימינה כדי להמשיך ולראות את העמודות:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a710is%2ccanon_sd850is%2ccanon_s80%2cfuji_finepixf31fd%2csony_dsct100&camuser=canon_sd850is&show=all

אני הייתי מציע לך ללכת על FUJI F31 שעונה על הדרישות הנ'ל שציינת: צילום טוב בתנאי תאורה קשים, איכות תמונה, אפשרות לצילום ווידאו ארוך ואיכותי (פחות או יותר) חיי סוללה ארוכים - אם החיישן גדול לא בטוח תבדוק את זה

פורסם

לאיזו מצלמה אתה מתכוון?[br]פורסם בתאריך: 11.06.2007 בשעה 22:16:23

:jump:

boren, אנסח מחדש:

אם נתמקד לרגע באיכות העדשה בלבד, האם לדעתך המצלמות הקומפקטיות שהוצעו ע"י פותח ה-thread קוראות תיגר על כל מצלמה סבירה מתחום הדמויות-SLR (למשל Canon S3, Fuji s5600 ואני אפילו לא מזכיר את Panasonic)?

הטענה שלי שההשקעה בגודל החיישן צריכה לבוא בד בבד עם שיפור האופטיקה המוצעת.

וזה מכיוון שבמצלמה "קומפקטית" האופטיקה תחסום את הבשורה שחיישן גדול (יחסית) (1/1.8") עשוי היה להביא.

פורסם

אם נתמקד לרגע באיכות העדשה בלבד, האם לדעתך המצלמות הקומפקטיות שהוצעו ע"י פותח ה-thread קוראות תיגר על כל מצלמה סבירה מתחום הדמויות-SLR (למשל Canon S3, Fuji s5600 ואני אפילו לא מזכיר את Panasonic)?

בהחלט כן. אף אחת מהן אינה עדשה מושלמת, אבל גם אלה של ה-S3 ו-S5600 לא חפות מחסרונות. ככל שטווח הזום גדול יותר קשה יותר ליצרן להגיע לאיכות אופטית טובה. זה לא מקרי שעדשות פריים (עם אורך מוקד בודד) הן עדשות איכותיות יותר מעדשות זום.

הטענה שלי שההשקעה בגודל החיישן צריכה לבוא בד בבד עם שיפור האופטיקה המוצעת.

הטענה הזו נכונה באופן חלקי. גודל החיישן הוא לא המדד היחידי לאיכות החיישן. יש המון השפעה לכמות הפיקסלים ולטכנולוגיה שבה משתמשים.

וזה מכיוון שבמצלמה "קומפקטית" האופטיקה תחסום את הבשורה שחיישן גדול (יחסית) (1/1.8") עשוי היה להביא.

לא הייתי פוסל קנייה של מצלמה עם חיישן קטן יותר מ-1/1.8. מצלמה לא צריך לקנות לפי גודל החיישן או כמות הפיקסלים שלו, אלא לפי ההתאמה שלה לצרכים, דבר שתלוי באיכות תמונה, טווח עדשה, ביצועים, נוחות, מחיר, תכונות, איכות בניה ועוד.

פורסם
  • מחבר

- איזה טווח אורכי מוקד חשוב לך?

- מה הגבול העליון שלך מבחינת משקל ומימדים?

- האם היית שוקל להזמין מחו"ל דגם שלא נמכר בארץ?

טוב, עשיתי עוד בירורים ועכשיו יש לי רשימה חדשה של מצלמות. בנוסף אנסח מחדש את מה אני מחפש.

שמעו - אני יודע שאני מנסה לנגוס מכל צידי העוגה, אבל ככה זה שקונים מצלמה חדשה.

רוחק מוקד - 28mm . כי אני יודע שזה מאוד טוב.

גבול עליון מבחינת משקל - 220 גרם. למימדים אין חשיבות במשקל הזה (שהרי פחות או יותר כולן אותו דבר).

חיישן גדול - 1/1.8 ומטה. זה מה שאני מעדיף , שוב - בגלל שאני יודע שזה טוב.

ISO rating - שמגיעה ל 1600 ואפילו 3200 .

מייצב תמונה

Max shutter - 1/2000 ואפילו יותר מהיר.

אפשרות לווידאו ברמה סבירה.

צריכה חשמל חכמה

מהירות תגובה - דבר מאוד חשוב בשבילי. מהירות הדלקה, מהירות צילום בין תמונה לתמונה, מהירות התפקסות, מהירות כתיבה על הזיכרון.

והכי הכי הכי חשוב - איכות תמונה !!! זה מה שקובע בסוף. אני לא רוצה מצלמה שמוציאה תמונות מגורענות, תמונות עם רעשים, תמונות עם סגול בצדדים בשל ניגוד הצבעים בדברים שאני מצלם. אני לא מתכוון לצלם במועדונים חשוכים, אבל אני מצפה שהמצלמה תצליח להתמודד עם מצבים חשוכים ותנאי תאורה משתנים ושלא תבייש גם כשאני מצלם מסיבת יום הולדת באיזה פאב או מועדון.

רוב השימוש יהיה במצב אוטומטי ולכן חשוב שתדע לפקס עצמה בצורה טובה ולצלם באיכות ללא פשרות. ובשביל האיכות הזו אני מוכן לשלם.

מוכן להזמין מצלמה מחו"ל (גם אם אין משלוחים לארץ. אני אסתדר).

הנה רשימה חדשה של מצלמות. הרשימה נבחרה על-פי הנתונים היבשים. כלומר אני לא יודע עד כמה כל אחת מהמצלמות האלו תענה לדרישות שלי ברמה הפרקטית.

בכל אופן , אשמח לשמוע את דעתכם על המצלמות הבאות אבל מתוך דברים ששמעתם או שאתם יודעים על המצלמות, כי על פי הנתונים היבשים כל אחת מהמצלמות האלו היא פצצה לא נורמלית. שימו לב גם הפעם לגלול ימינה ולראות את כל המצלמות שמופיעות שם (6 מצלמות):

רשימת המצלמות המעודכנת

תודה רבה

פורסם

רוחק מוקד - 28mm . כי אני יודע שזה מאוד טוב.

הדרישה הזו מורידה את ה-F31, ה-T100 וה-W200. נשארת עם ה-LX2, ה-R6 וה-SD800.

חיישן גדול - 1/1.8 ומטה. זה מה שאני מעדיף , שוב - בגלל שאני יודע שזה טוב.

הדרישה הזו מורידה את ה-R6 וה-SD800. נשארת עם ה-LX2.‏

ISO rating - שמגיעה ל 1600 ואפילו 3200 .

קרא את המאמר הזה לפני שאתה כולל דרישה כזו ממצלמה קומפקטית. הדף הרביעי של המאמר כולל השוואה שתעניין אותך מאוד...

מהירות תגובה - דבר מאוד חשוב בשבילי. מהירות הדלקה, מהירות צילום בין תמונה לתמונה, מהירות התפקסות, מהירות כתיבה על הזיכרון.

עם Full-press lag של 0.75 שניה וזמן מהדלקה לצילום של 3.6 שניה, ה-LX2 היא לא המצלמה הכי מהירה שיש.

והכי הכי הכי חשוב - איכות תמונה !!! זה מה שקובע בסוף. אני לא רוצה מצלמה שמוציאה תמונות מגורענות, תמונות עם רעשים

זה מוריד את כל המצלמות שאינן פוג'י מהרשימה.

תמונות עם סגול בצדדים בשל ניגוד הצבעים בדברים שאני מצלם.

ועכשיו גם הפוג'י ירדה. הבעיה הזו (Purple Fringing) הכי בולטת במצלמות מסדרה F של פוג'י.

אני לא מתכוון לצלם במועדונים חשוכים, אבל אני מצפה שהמצלמה תצליח להתמודד עם מצבים חשוכים ותנאי תאורה משתנים ושלא תבייש גם כשאני מצלם מסיבת יום הולדת באיזה פאב או מועדון.

רוב השימוש יהיה במצב אוטומטי ולכן חשוב שתדע לפקס עצמה בצורה טובה ולצלם באיכות ללא פשרות. ובשביל האיכות הזו אני מוכן לשלם.

בקיצור, אין מצלמה כזו. הדרך היחידה שתוכל לקבל משהו שקרוב למה שאתה מחפש זה לקנות שתי מצלמות כיס, למשל פוג'י F20 וריקו R6. ממצלמה בודדת לא תוכל לקבל את כל מה שאתה רוצה, אפילו לא קרוב.

אפשרות נוספת היא לעבד את התמונות לאחר הצילום. רעש אפשר לסדר עם תוכנה כמו Noiseware, ו-PF אפשר לפתור עם תוכנה כמו PSP-XI. אם אתה לא מתנגד לרעיון של עיבוד, אז תוכל להתסדר לא רע עם מצלמה בודדת כגון R6, ‏LX2 או ריקו GX100 (מצלמת קומפקטית כמעט מושלמת, אבל יקרה למדי, ולא נמכרת בארץ).

פורסם
  • מחבר

בקיצור, אין מצלמה כזו. הדרך היחידה שתוכל לקבל משהו שקרוב למה שאתה מחפש זה לקנות שתי מצלמות כיס, למשל פוג'י F20 וריקו R6. ממצלמה בודדת לא תוכל לקבל את כל מה שאתה רוצה, אפילו לא קרוב.

יוו הרגת אותי , אבל אתה צודק בדברים שאמרת. שרשמתי שם את הדרישות שלי , זה היה בכלליות. כלומר כיוונתי לטוב ביותר, אבל היה ברור לי שהבאתי מצלמות ברשימה שם שלא עונות על כל הדרישות האלו.

שמע, בוא נעשה את זה פשוט. אני לא הולך להתעסק עם עיבוד תמונות במחשב אחרי שצילמתי וכל הדברים אלו. אני מוציא, שם על אוטומט מצלם ומעביר למחשב. זה הכל.

אז עכשיו הכי הכי פשוט. בסוף יום מה שאני רוצה הוא:

1) איכות תמונה + איכות תמונה + איכות תמונה זה הכי חשוב בסופו של דבר

2) מהירות עבודה טובה. כמו שכבר אמרתי, מתפקסת מהר, מצלמת מהר, כותבת לזיכרון מהר וכו'. לא מחפש מהירויות שיא, אבל שלא יהיה מתחת לממוצע.

3) צריכת חשמל טובה. כלומר חיי בטריה ארוכים.

עכשיו שיש לך את 3 הפרמטרים האלו, בלי יותר מדי תוספות, על אילו מהמצלמות שהבאתי היית הולך (כולל ה R6 של ריקו) ?

(אגב ה LX2 נראת עם הכי הרבה פוטנציאל מבחינת החומרה שלה. גם קיבלה ציונים טובים בביקורת ב Dpreview למרות שהF31 קיבלה באיכות תמונה ציון של 9 לעומת 7.5 של ה LX2 )

פורסם

אם אלה הפרמטרים אז ה-F31 היא הבחירה המתבקשת, אבל אני לא מסכים שאיכות תמונה מקסימלית היא הדבר הכי חשוב (הסבר כאן). באופן אישי הייתי הולך על אחד הדגמים עם עדשת 28 מ"מ, ככל הנראה ה-R6 או ה-LX2.

פורסם

אם אלה הפרמטרים אז ה-F31 היא הבחירה המתבקשת, אבל אני לא מסכים שאיכות תמונה מקסימלית היא הדבר הכי חשוב (הסבר כאן). באופן אישי הייתי הולך על אחד הדגמים עם עדשת 28 מ"מ, ככל הנראה ה-R6 או ה-LX2.

למה בעצם גודל העדשה כלכך חשוב.. האם מדובר שוב ברוחב העדשה שבעצם יכולה לתפוס יותר אובייקטים בתוך התמונה? (אבל גם לגרום לשאר הדברים להראות קטן יותר)

אני חושב שאולי כדאי לערער כאן ולשקול עד כמה חשובה גודל העדשה, כי פוג'י טובה לא רק באיכות התמונה אלא גם בתנאים קשים ואם לא חשוב לך זום ארוך

אז אני במקומך הייתי הולך עליה.

פורסם
  • מחבר

זהו, עשיתי כמה החלטות והגעתי למסקנה שאני רוצה סופר קומפקטית.

אז עכשיו אנחנו במצב ראש בראש:

Ricoh Caplio R6 אל מול Sony DSC-T100

חוץ מה 28mm שתיהן בעלות אותן מאפיינים פחות או יותר (ועם כל הכבוד, ויש כבוד, אני חושב שאחיה גם עם מצלמה של 35mm).

הבעיה היא שאין להן עדיין סקירה ב Dpreview :-[

מה אתם אומרים ? איזו מהן כדאי לקנות? שוב על פי הפרמטרים של:

איכות תמונה - מהירות עבודה - צריכת חשמל.

הנה שתי המצלמות.

הוספתי שם גם את ה S30 שיש לי היום סתם שתדעו עם מה צילמתי עד עכשיו ואת היכולות שלה לעומת החדשה שאני רוצה

פורסם

העדשה הרחבה היא יתרון משמעותי בעיני. לא הייתי קונה מצלמה שאמורה לשמש לצילומים כלליים שלא כוללת עדשת 28 מ"מ, בטח לא כמצלמה בלעדית.

מעבר לכך, יש בסוני דברים אחרים שבאופן אישי היו מפריעים לי - זמן החשיפה המינימלי לא מספיק לצילומי לילה (צילומים כאלה שצילמתי עם הריקו R5 לא ניתן לצלם עם הסוני), אין WB ידני, אין שליטה על רמת החידוד, המצלמה משתמשת בכרטיסי ממורי-סיטק (רק מצלמות של סוני משתמשות בהם), המקרו שלה במצב טלה פחות טוב משל הריקו. היתרון היחידי שאני מוצא בסוני הוא היבוא הסדיר שלה לארץ.

ב-photographyblog.com התפרסמו לאחרונה ביקורות על שתי המצלמות, אולי תמצא שם משהו מעניין.

http://www.photographyblog.com/reviews_ricoh_caplio_r6_6.php

http://www.photographyblog.com/reviews_son..._dsc_t100_6.php

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים