עבור לתוכן

שאלות באלקטרוניקה על הפרויקט בנית מארז שאני מתחיל

Featured Replies

פורסם

שלום,

למנהלים באמת לא ידעתי איזה כותרת לשים כי זה שאלות לא קשורות זו לזו

1. אני רוצה לעשות בקדמת המארז שקעים usb וגם שקעי אוזניות ומיקרופון ולשקע אוזניות אני רוצה ווליום . השאלה שלי זה כמה ohm צריך להיות הנגד משתנה

ואיפה אני יכול לקנות נגד משתנה גם גלילה הצידה כמו של ווליום של ווקמן ולא גלילה בצורה מעגלית.יש באריהב?

2.יש מאווררים למחשב שהם 12 v ויש 7v ואיך בונים פאן שיתאים לשני הסוגים?או שפשוט המאוורר שואב כמה וולטים שהוא צריך מהחיבור 4 pin?

3.אני רוצה לעשות שהלדים במאווררים יהיה ניתן לכבות אותם ולהדליק ע"י כפתור וראיתי שאין להם חוט שם אלא מין הלחמה כזאת,איך אני בכל זאת עושה כפתור כזה.

4.שמעתי מאנשים שנשרף להם לוחות אם בעת חיבור שגוי כנראה בגלל שלא פרקו חשמל סטטי האם יש דרך לפרוק חשמל סטטי כל הזמן או לנטרל את הופעתו או למנוע אותו לכתחילה?

5.במארז שלי יש מין טיימר כזה שהמשתמש קובע שהוא מזכיר לו לנקות את הפילטרים במארז השאלה שלי האם צריך את זה בכלל?תגידו לי אם אתם חושבים שזה נחוץ סתם בתור פונקציה נוספת.

בתודה מראש

עידו

פורסם

1.לגבי הערך , אני ממש לא בטוח אבל נדמה לי 47K (חבר'ה, תקנו אותי אם אני טועה)

יהיה קשה למצוא מה שאתה מתאר (סוג של טרימר), אבל אני חושב שסליידרים באים בערכים האלה (אולי באמת תנסה לפרק מווקמן ישן)

2.לא נתקלתי במאווררי 7V, אם יש לך מאוורר שכזה הייתי מוותר עליו (אלא אם כן הוא ממש שקט - נכון כמעט לגבי כל מאוורר שתחבר אותו ל7 ולא ל12 V)

אם אתה רוצה מעגלים בבניה עצמית - תעיף מבט במדריכים \ תריץ חיפוש - הנושא נחרש

3.קודם כל צריך לבודד את המעגל של התאורה מהמאוורר עצמו, כדי שיהיה עצמאי, ברגע שיש לך 2 חוטים לחבר למקור מתח , אתה יכול לשחק איתו איך שאתה רוצה

(אולי אני יראה איך עשיתי את זה בפרוייקט הגדול שלי - SGI)

4.לא יצא לי להתקל בתופעה, אבל יש אומרים שצריך לגעת בשלד המארז :nixweiss:

5. איזה מארז זה? פונקצייה חמודה לדעתי.. הייתי משאיר אותה ;)

פורסם

1.לגבי הערך , אני ממש לא בטוח אבל נדמה לי 47K (חבר'ה, תקנו אותי אם אני טועה)

יהיה קשה למצוא מה שאתה מתאר (סוג של טרימר), אבל אני חושב שסליידרים באים בערכים האלה (אולי באמת תנסה לפרק מווקמן ישן)

2.לא נתקלתי במאווררי 7V, אם יש לך מאוורר שכזה הייתי מוותר עליו (אלא אם כן הוא ממש שקט - נכון כמעט לגבי כל מאוורר שתחבר אותו ל7 ולא ל12 V)

אם אתה רוצה מעגלים בבניה עצמית - תעיף מבט במדריכים \ תריץ חיפוש - הנושא נחרש

3.קודם כל צריך לבודד את המעגל של התאורה מהמאוורר עצמו, כדי שיהיה עצמאי, ברגע שיש לך 2 חוטים לחבר למקור מתח , אתה יכול לשחק איתו איך שאתה רוצה

(אולי אני יראה איך עשיתי את זה בפרוייקט הגדול שלי - SGI)

4.לא יצא לי להתקל בתופעה, אבל יש אומרים שצריך לגעת בשלד המארז :nixweiss:

5. איזה מארז זה? פונקצייה חמודה לדעתי.. הייתי משאיר אותה ;)

1. תקנה נגד משתנה רגיל ותשים עליו גלגל שיניים למעלה.

2. יש את אלה של ANTEC. יש חנות אחת בארץ שמוכרת אותם. אתה יכול להחליט (ע"י מאין מתג קטן) אם אתה רוצה 12, 7 או 5...

4. אני חושב שזה רק אם לא מנתקים את החשמל. אבל קנה מטליות אנטי סטטיות ותגע רק איתם בלוח אם (אם אתה כ"כ מפחד מזה...).

5. באמת, איזה מארז זה?

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות :xyxthumbs:

לגבי המארז שיש לו את התזכורת לניקוי פילטרים , שאמרתי המארז שלי התכוונתי המארז שתכננתי הוא עדיין לא קיין דרך אגב הפרויקט שלי זה לבנות מארז מ 0 אז כנראה אני יצתרך הרבה עזרה מפה.

2. אני לא רוצה לקנות אני רוצה להכין פאן ואני רוצה שיזהה אוטומטי אם זה 7 וולט או 12

3.כן אבל זה ממש מוטמע את המאוורר ואני לא יודע איך לפרק את זה הנה תמונה להמחיש

poseidon_fan.jpg

4.כל הנושא של הפרויקט זה המארז המושלם ושוב אני יכול לכתוב למשתמש לגעת עם שקית אנטי סטטית אבל שוב אני רוצה שימנע את זה אוטומטית (אה לא הזכרתי המארז גם יהיה מארז שיווקי כנראה אז צריך לחשוב שווקי גם בקשר לתזכורת של ניקוי הפילטרים)

5.המארז הוא צריך להיות שיווקי ומכאן השאלה שלי..

פורסם

מאוורר 7V ? בחיים שלי לא שמעתי על זה .. מוד ל 7V אולי, אבל מאוורר ?

זתומרת שאתה רוצה להכין תזכורת לניקום פילטרים .. או שיש לך כבר כאזת ?

בקשר ללדים במאוורר ... הרבה עבודה .. צריך להוריד את הכנפיים מה מאוורר .. עבודת הלחמה מסובכת ( צריכה להיות מאוד מדויקת ) והרבה אילתור (כל מאוורר והמבנה שלו)

פורסם
  • מחבר

טוב אז אולי התבלבלתי בין מאוורר למוד אבל האם גם למוד יש 7 וולט ו 12 וולט ??

ויש לי עוד שאלה , האם אפשר עם חיבור 4 pin לעשות מפצל כלומר לקחת חיבור 4 pin ולפצל אותו ל 6?? ואם כן אני אודה למישהו אם הוא יסרטט לי תרשים או יסביר לי איך עושים?

אני רוצה להכין דבר כזה של תזכורת של ניקוי פילטרים שזה מגיע עם הגדרת מפעל של כל שבוע מזכיר לך ואתה יכול לשנות את זה עד "כל שנה" נראה לי נחמד כי אני מכיר אנשים שלא מנקים אף פעם את המאוורר וזה פוגע בסופו של דבר בבצועי המחשב, וגם עשיתי שליפה מהירה לפילטרים כך שלא צריך להבין כלום במחשבים כדי לנקות.

מישהו מוכן להגיד לי איזה פנציומטר אני צריך בשביל השקע אוזניות מקדימה זה חשוב כי אני רוצה לקנות.

פורסם

המאוורר מיוצר בגרמניה נכון?

poseidon_fan.jpg

תראו את המבנה של מה שמחזיק את הלדים

פורסם
  • מחבר

מאיפה לי לדעת איפה הוא מיוצר

ואיך אתה יודע שלפי מה שמחזיק את הלדים הוא מגרמניה?

פורסם

למי שלא הבין..

[attachment deleted by admin]

פורסם

מישהו מוכן להגיד לי איזה פנציומטר אני צריך בשביל השקע אוזניות מקדימה זה חשוב כי אני רוצה לקנות.

ממליץ לשאול בפורום אודיו.

אגב, גם פוטנציומטר של ווקמן הוא אותו דבר כמו כל פוטנציומטר trim...פשוט שמו עליו גלגל שיניים בשביל נוחות הסיבוב..

ולחכם שחושב שהנאצים יצרו את המאוורר הזה - לא מצחיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים