עבור לתוכן

למה זיכרון 800MHZ CL4 עולה הרבה יותר מ-CL5? ומה בדיוק ההבדל??

Featured Replies

פורסם

שלום כולם, יש לי שאלה מעצבנת...

אני לא מבין למה בכל מיני חנויות מחשבים זיכרון 800MHZ CL4 עולים לפעמים 70% ויותר מזיכרונות CL5???

ומה בכלל משפיעים התזמונים? תודה.

נ.ב: ואל תגידו לי לעשות חיפוש כי חיפשתי ולא מצאתי משהו מתאים...

פורסם

יש לך בכותרת מדריכים..

הסבר פשוט (יותר מזה אני בעצמי לא מבין):

תחשוב על זה כמו יציע של מגרש כדורגל, יש שורות ויש טורים ויש יציעים..

אז נומר שיש מוכר נקניקיות :screwy: שרוצה להגיע לבן אדם שיושב ביציע 4 שורה 4 טור 4, אז אם הוא איזה אתלט הוא יגיע מהר מאחד לשני וחזרה לדוכן אם הוא לא אז יקח לו יותר זמן....תזמון נמוך (אתלט) תזמון גבוה (פואד בן אליעזר... :smile1:)

בראל.

אהה והם עולים יותר כי זה זכרונות "נישה" רק אנשים ספציפים יקנו אותם, אז השוק לא מוצף בהם כמו כל שאר הזכרונות... (זה נאמר בקיצוניות משהו כדי להמחיש...)

פורסם
  • מחבר

אבל אם CL4 יותר מהיר מ-CL5 מה הקשר בין זה לבן המהירות של הזיכרון?

פורסם

את זה אני לא יודע להסביר, זה מעבר להבנתי....

הנחה שלי היא שזה שני סוגי מהירויות... לא ק הMHZים אלא גם הCL משפיעים על מהירות הזיכרון..

אני גם אשמח לשמוע הערות\הארות בקטע הזה...

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו?[br]פורסם בתאריך: 10.06.2007 בשעה 14:49:24

?
פורסם

יש כל מני פעולות על DDR שצריך לעשות כדי לקרוא ולכתוב ממנו. אחת היא להחלים שורה (ROW) שלא נעשה הרבה והשניה הכי נפוצה היא להחליף עמודה (column ) הcas latancy אומר כמה זמן היא לוקחת. אם המעבד רוצה לקרוא מעמודה מסוימת בשורה פעילה הוא צריך להגיד לזיכרון מאיפה הוא רוצה לקרוא בעמודה ,לחכות את הזמן המוגדר ב CL ואז הוא יכול לקרוא כמה פעמים בהתאם לאורך ה burst המינימאלי והמקסימאלי (לרוב 4 או 8 ) .

ה CL נמדד בשעונים אבל בפועל הוא זמן בננו שניות . ככל שהזמן הזה נמוך יותר מהירות התגובה של ה DDR מהירה יותר וצריך לשלם קצת פחות יותר כדי לגשת לזיכרון. בגלל זה ככל שהזמן תגובה הזה נמוך יותר הזיכרון יותר יקר כי הוא קצת יותר מהיר.

פורסם
  • מחבר

אבל איך זה מתקשר למהירות של הזיכרון?? למשל 800MHZ עם CL4 יהיה בכמה אחוזים יותר מהיר מ-CL5 ולמה זה ככה? :nixweiss:

תודה...[br]פורסם בתאריך: 10.06.2007 בשעה 15:45:46

?
פורסם

לא נהוג להקפיץ לאחר כמה שעות בלבד! :nono:

פורסם
  • מחבר

לא ענו לי! :pissed: :pissed: :pissed:

בכל מקרה, מישהו מוכן כבר לענות לי בבקשהההה אני לא מבין למה זיכרון CL4 עולה 70% יותר מ-CL5!?!?! :bash:

פורסם

אהה והם עולים יותר כי זה זכרונות "נישה" רק אנשים ספציפים יקנו אותם, אז השוק לא מוצף בהם כמו כל שאר הזכרונות... (זה נאמר בקיצוניות משהו כדי להמחיש...)

וזה גם מאוווווד תלוי בזיכרון באפון ספציפי, אתה לא תראה הבדל של 70 אחוז למשל בזיכרונות של G.skill בין CL4 ל CL5 לדוגמא.

CL 4 :

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5954

310 ש"ח

CL 5:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5821

290 שח"

פורסם
  • מחבר

בסדר אז לא 70% אבל זה 100-200 שקל לפעמים...

אבל לא ענו לי על השאלה! איך ה-CL קשור למהירות?? ואיך זה משפיע עלייה?

פורסם

אני אנסה, למרות שאני לא מומוחה..

תחשוב על זה כעל נסיעה ברכב, בכביש בינעירוני ואז כניסה לעיר ויציאה ממנה חזרה לבין עירוני וליעד ממנו יצאת.

אז ה 800MHZ מיצג את המהירות על הכביש הבינעירוני, CL מראה את הנסיעה בתוך העיר, ואז שוב בינעירוני ב800,

המעבד מבקש משהו מהזיכרון, ומעביר את זה אליו ב 800MHZ, אז הזיכרון צריך לשלוף מידע מתוכו, מהירות שהיא הCL, ואז מחזיר למעבד שוב ב 800MHZ...

קפיש.? :smile1:

פורסם

כן יש את הגורמים הללו ...

אבל בעיקר בגלל כלל בסיסי בכלכלה: "היצע וביקוש"

פורסם

בBURST של 4 הCL4 יותר מהיר ב 16.6%~

ב BURST של 8 הCL4 יותר מהיר בכ 12.5%

קח בחשבון שזה לא בדיוק נכון כי קראתי היום שאפשר לשרשר קריאות וכתיבות וככה יש חפיפה בין הזמן של ה LATANCY לשלב העברת המידע. זה אומר שבפועל ההבדל בן CL4 וCL5 לא כלכך גדול.

קח גם בחשבון שכתבתי את זה בחצות ואני קצת עייף אז יש סיכוי יותר מסביר שהחישוב שלי לא נכון.

פורסם

1. אני לא אכנס להסברים ארוכים (יש מספיק כאלה בפורום..תשתמש בחיפוש)..

2. זה בדיוק העניין מדוע אתה משלם עוד כסף על מעבד שמהיר "רק" ב200MHz אחד מהשני...למה? כי הוא יותר מהיר... :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים