עבור לתוכן

סקירה חדשה באתר DPREVIEW על המצלמה CANON TX1 - קיבל ציון RECOMMENDED

Featured Replies

פורסם

1. טווח הפוקוס 50 סנטימטר הוא מספר ממוצע שקיים בכל המצלמות הקומפקטיות (במצלמה FUJIF31 למשל טווח הפוקוס הוא 60) והכוונה היא ההחלפה בין צילום מאקרו לצילום רגיל לכן הנתון הזה אינו מהווה בעיה כלשהי כפי שחשבת.

2. במצלמה TX1 קיימת אפשרות צילום ברזולוציה הכי גבוהה שנקראת LP, איתה עם כרטיס של 8 גי'גה אפשר לצלם בסביבות 53 דקות וזה בהחלט מספיק לי,

מבחינת הצפייה, אין הבדל בין איכות הוידיאו HD לLP ובקרוב אני אפרסם כאן מספר דוגמאות לכך.

עד היום אני בתור חובב צילום וידיאו הסתפקתי רק בחצי שעה לכן לפחות לי אישית צילום של 53 דקות זה דיי והותר.

מי שרוצה צילום ארוך יותר שיקנה את הSANYO HD2. כי לי עדיין יותר חשובה האיכות מאשר הכמות וגם כך הכמות מספיקה לי.

תקשיב, למצלמה הזו אין שום איכות שאין למצלמות P&S מזה כמה שנים טובות!

מצד שני היא עדיין משתמשת בדחיסה כ"כ נחותה שפשוט לא מאפשרת לה להיות מסווגת כמצלמת וידאו.

תחשוב על זה ככה. כל מצלמה שמצלמת 640X480 תומכת DIVX ובפרמטרים של איכות שייגרמו ל-3 דקות לשקול 1GB תפיק איכות ודיאו משמעותית טובה מהמצלמה הזו.

אין פה יותר מדי משחקים, בסה"כ זה וידאו, איכות התמונה פר פריים כ"כ זניחה לעומת איכות הדחיסה פר זמן נתון.

והדחיסה הזו כ"כ לא יעילה שפשוט כל מה שיש לי לומר זה שקנון ארזו מחדש SD800 ואפילו קצת קלקלו.

פורסם
  • מחבר

תקשיב, למצלמה הזו אין שום איכות שאין למצלמות P&S מזה כמה שנים טובות!

מצד שני היא עדיין משתמשת בדחיסה כ"כ נחותה שפשוט לא מאפשרת לה להיות מסווגת כמצלמת וידאו.

תחשוב על זה ככה. כל מצלמה שמצלמת 640X480 תומכת DIVX ובפרמטרים של איכות שייגרמו ל-3 דקות לשקול 1GB תפיק איכות ודיאו משמעותית טובה מהמצלמה הזו.

אין פה יותר מדי משחקים, בסה"כ זה וידאו, איכות התמונה פר פריים כ"כ זניחה לעומת איכות הדחיסה פר זמן נתון.

והדחיסה הזו כ"כ לא יעילה שפשוט כל מה שיש לי לומר זה שקנון ארזו מחדש SD800 ואפילו קצת קלקלו.

נו אז? אני חיפשתי את המצלמה הקומפקטית שנכנסת לכיס ומצלמת באיכות הכי טובה, ואכן מצאתי.

למה זה צריך לעניין אותי שהשיטה שלהם ישנה ודפוקה ומעוררת רחמים? אז מה אם זה נכון..

אז אני לא אקנה אותה ואבחר במקומה מצלמה שמצלמת וידיאו באיכות פחות טובה?

לדעתי לה יש את האיכות הטובה ביותר, למרות השיטה ולמרות שאתה צודק בדבריך.

אבל אין משהו יותר טוב מזה כרגע. זאת ממש לא מצלמה מושלמת וכבר הזכרתי את החיסרונות שלה פה,

מי שמוכן לחכות למצלמה טובה יותר או לקנות מצלמה מתחרה רק כדי לקבל יותר זמן וידיאו אז שיבושם לו.

לCANON ולשאר החברות בתחום הזה יש עוד דרך פיתוח ארוכה...

כמה מצלמות כיס שתומכות בוידיאו ברזולוציה של 720P אתה כבר מכיר? אחת? שתיים? שלוש?!

זה תחום חדש שאני מקווה שיתפתח מהר ויוציאו מצלמות יותר טובות.

מה שאתה עושה כרגע זה כמו לקטר על פלייסטיישן אחד שלמה לא רואים בו באותה איכות כמו שרואים בפליייסטיישן 3.

(סתם נתתי דוגמא). אני גם הייתי רוצה הרבה דברים אחרים במצלמה אבל אין כרגע משהו אחר שיותר טוב לדעתי.

פורסם

אני לא מקטר, בחיים לא הייתי שם כסף על זה.

והיית מקבל איכות יותר טובה כפי שאמרתי מכמה מצלמות אחרות שגם הן נכנסות לכיס...

רמז, חפש כמה קסיו שתומכים ב- DIVX על 640X480.

פורסם
  • מחבר

אני לא מקטר, בחיים לא הייתי שם כסף על זה.

והיית מקבל איכות יותר טובה כפי שאמרתי מכמה מצלמות אחרות שגם הן נכנסות לכיס...

רמז, חפש כמה קסיו שתומכים ב- DIVX על 640X480.

רואים שאתה לא מבין. איך הגעת להחלטה שהאיכות של קאסיו יותר טובה? האיכות שלהם ביחס לTX1

היא איכות על הפנים. הצבעים לא מציאותיים, החדות לא אותה חדות. אתה פשוט טועה בגדול

כי לפני שהיה לי את הTX1 אני קניתי את דגם הS770 החדש של קאסיו כי חשבתי שMPEG שלה

זה איכות טובה אבל מסתבר שטעיתי.

אפילו כשהשוותי בינה לבין מצלמה ישנה של CANON, בCANON הישנה התמונה אמנם הייתה פחות חלקה

ויותר מגורענת, אך הצבעים היו מציאותיים וראו יותר חד. במצלמות של הCASIO כשאתה מצלם מיטה או קיר

בזמן הצילום הקיר שהוא בצבע לבן פתאום יכול להפוך לצבע אדום או כתום ורואים פחות טוב.

בהתחלה כשצפיתי בסירטוני דוגמא שלה אז בגלל שהסרטים הם ללא רעש אז חשבתי שהאיכות טובה אבל לאחר ההשוואה הבנתי שזה לא מה שאני מחפש. חוץ מזה שהTX1 לא רק מצלמת באיכות טובה יותר אלא גם ברזולוציה גבוהה יותר מה שתורם לוידיאו להיראות אפילו עוד יותר איכותי.

אם עדיין היה לי את המצלמת צעצוע של הCASIO הייתי מוכיח לך את ההבדל המשמעותי של איכות הוידיאו

בין השניים.

פורסם

בזמן הצילום הקיר שהוא בצבע לבן פתאום יכול להפוך לצבע אדום או כתום ורואים פחות טוב.

כיוון פשוט של ה-WB היה פותר לך את הבעיה, אבל עכשיו מאוחר מדי להציע את זה.

פורסם
  • מחבר

כיוון פשוט של ה-WB היה פותר לך את הבעיה, אבל עכשיו מאוחר מדי להציע את זה.

תאמין לי שניסיתי כמה טריקים ולא. זה לא שהקיר או המיטה מצולמים מההתחלה בצבע אדום אלא בהתחלה צבע רגיל ולאחר מכן בהמשך פתאום יכול להפוך לאדום חזק. זה משתנה איך שבא לו ובלי קשר גם הMPEG4 של הCASIO V7 שאמור להיות צילום הוידיאו הכי טוב של קאסיו בהשוואה בינו לבין הMJPEG, נראה פחות חד ויותר בסגנון של "פנטזיה".

חוץ מזה שגם ההיגיון אומר שכמה שהסרט פחות מכווץ ומכיל יותר נתונים (אם נעזוב כרגע את הנושא שזאת שיטה ישנה) ככה האיכות תהיה טובה יותר.

מצידי תמשיכו לחשוב שהMPEG4 הוא איכות טובה יותר. אתם בסך הכל צופים רק בדוגמאות מהאינטרנט אבל לא ביצעתם דוגמאות צילום באותם תנאים עם שתי המצלמות אחד מול אחד כאשר אני כן ביצעתי.

אבל מה אכפת לי אתם תחשבו מה שאתם רוצים, העיקר שאני נהנה.

הרי קניתי את המצלמה בשבילי, לא בשבילכם ;)

פורסם

שינוי צבעים פתאומי יכול לקרות ב-Auto WB, אבל הוא לא אמור לקרות ב-WB ידני (בתנאי שסוג התאורה לא משתנה).

חוץ מזה שגם ההיגיון אומר שכמה שהסרט פחות מכווץ ומכיל יותר נתונים (אם נעזוב כרגע את הנושא שזאת שיטה ישנה) ככה האיכות תהיה טובה יותר.

זה מדוייק אם משווים רמות דחיסה שונות של אותה שיטת דחיסה, אבל ברגע שמדובר בשיטות דחיסה שונות זה ממש לא הכרחי. אין שום בעיה לקבל עם MPEG4 קובץ שהוא גם קטן יותר וגם איכותי יותר מאשר בדחיסות פחות מתקדמות.

אבל מה אכפת לי אתם תחשבו מה שאתם רוצים, העיקר שאני נהנה.

הרי קניתי את המצלמה בשבילי, לא בשבילכם ;)

אכן, הדבר הכי חשוב זה שאתה מרוצה. ובראייה אובייקטיבית ככל האפשר, במקרה של ה-TX1 יש לך לא מעט סיבות טובות להיות מרוצה.

פורסם
  • מחבר

זה מדוייק אם משווים רמות דחיסה שונות של אותה שיטת דחיסה, אבל ברגע שמדובר בשיטות דחיסה שונות זה ממש לא הכרחי. אין שום בעיה לקבל עם MPEG4 קובץ שהוא גם קטן יותר וגם איכותי יותר מאשר בדחיסות פחות מתקדמות.

אולי באמת אין שום בעיה לקבל עם MPEG4 קובץ שהוא קטן ואיכותי יותר מאשר בדחיסות פחות מתקדמות, אבל זה לא מה שקורה על פני השטח בהשוואות שעשיתי עם המצלמות של הקאסיו.

עם מצלמת SANYO HD2 לא עשיתי השוואות רציניות, אולי שם הMPEG4 יותר טוב מהקאסיו, אבל אם הוא יותר טוב

מהTX1 אחד מול אחד לפי הסקר שוק שעשיתי לפני הרכישה, התשובה הייתה לא. ובכל מקרה גם לא נכנסת לכיס :(

אני מקווה שתמשיך ההתקדמות של פיתוח מצלמות עם איכות וידיאו ורזולוציה גבוהים ושכולנו נזכה לראות

מצלמות טובות יותר. בכל הדגמים ובעיקר בTX1 יש הרבה לשפר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים