עבור לתוכן

סקירה חדשה באתר DPREVIEW על המצלמה CANON TX1 - קיבל ציון RECOMMENDED

Featured Replies

פורסם

יש סקירה על המצלמה CANON TX1 - מצלמת כיס קומפקטית עם זום X10, מייצב תמונה, תמונות ברזולוציה 7MP, וידיאו באיכות HD 720P.

http://www.dpreview.com/reviews/canontx1

כמו כן בסקירה יש גם השוואה בין מספר תמונות בין הTX1 לPANASONIC TZ3 כשהTX1 רואים יותר חד.

לאחר התלבטויות רבות שלי לבסוף רכשתי את המצלמה TX1 ואני מרוצה ממנה ובמקרה גם אתר DPREVIEW הוציא עליה סקירה רק עכשיו.

הדבר שגרם לי לא לרכוש את TX1 בהתחלה היה עקב סירטוני דוגמא במצבים של אור נמוך בהם התאכזבתי מכך שניתן לראות רעש בבירור

שגורם לאיכות לא טובה בסירטונים לעומת סירטונים באור שמש שנראו נקיים חדים ומדהימים שאי פעם נראו למצלמה כה קומפקטית עד היום.

לאחר שהגויים בפורום DPREVIEW הראו לי איך אפשר להעלים את הפיקסלים מסירטונים שצולמו באור נמוך ולמעשה לגרום לגודל הקובץ של הסרט

להיות קטן בהרבה וגם להראות הרבה יותר טוב, זה בעצם ענה על מבוקשי.

י

ש לציין שכמו המצלמות האולטרה-קומפקטיות האחרות של CANON שהיו לי, בISO400 ומעלה אפשר להבחין בקלות בגרעיניות.

אמנם יש מייצב תמונה,אך לפחות אני לא תמיד מרגיש אותו, אם משתמשים בזום האופטי הגבוה X10 - קשה מאוד לצלם תמונה חדה בתנאי אור קשים.

אחד הדברים שאהבתי בTX1, זה שעשיתי זום X10 לעבר שעון בבית בתיאורה של אור מנורה בלבד. התוצאה יצאה ברורה, חדה מאוד זה נראה יותר כמו תמונה

שצולמה במאקרו מקרוב ולא משהו שצולם מרחוק. הבטרייה שלה נגמרת יחסית מהר, לכן חשוב להשתמש עם 2. מכיוון שגודל קבצי הוידיאו מאוד גדולים כדאי

להשתמש בכרטיס זיכרון 4 ג'יגה ומעלה. אהבתי מאוד את האפשרות של עריכת הוידיאו בתוך המצלמה והסרת עיניים אדומות בתוך המצלמה לאחר צילום התמונה.

לגבי הנוחות השימוש בה, הכפתורים באמת קטנים למי שיש ידיים גדולות מהממוצע לא יהיה לו נוח. היד שלי קטנה ככה שאין לי בעיה עם הכפתורים

אבל בלי קשר אם אני משתמש בה למשך זמן ממושך רצוף ללא הפסקה, אני מרגיש אי נוחות מסוימת להחזיק אותה. המצלמה זקוקה ליותר עיצוב הנדסת אנוש.

בינתיים חוץ מזה אני דיי מרוצה, יש לי מצלמה שמצלמת תמונות באיכות טובה ב7 מגה פיקסל +זום אופטי כפול 10 שזה דיי נחמד ובעיקר זה שיש לי את הצילום הוידיאו האיכותי ביותר שיש כיום למצלמה קומפקטית, שזה מה שחיפשתי עד היום. אני שמח שסוף סוף מצאתי !

תמונות ודוגמאות לוידיאו אני אעלה בהמשך!!

פורסם

זוועה!!!

האתר הזה מכור למוצרים של קנון, זה פשוט לא ייאמן.

המינימום שהייתי מצפה זה ש- DIGIC III יתמוך בדחיסה מהדור החדש. במקום זה הוא דוחס בשיטה הכי מיושנת שיש.

והעיבוד אפילו לא מדגדג תמונות של ה- SD800 לצורך העניין (אותו חיישן ואותו מעבד).

בקיצור, קנון תהפוך עם השיווק שלה את המוצר הזה למשהו מנצח, טכנית אין בו כלום!

פורסם
  • מחבר

זוועה!!!

המינימום שהייתי מצפה זה ש- DIGIC III יתמוך בדחיסה מהדור החדש. במקום זה הוא דוחס בשיטה הכי מיושנת שיש.

באמת מעצבן שהם נשארו עם אותה טכנולוגית דחיסה בצילום וידיאו, אבל למרות זאת ולמרות כל מה שאתה אומר, המצלמה הזאת היא כרגע בעולם מצלמת הכיס המצלמת וידיאו באיכות הכי טובה שיש. הדחיסה הישנה גורמת לרעש בקטעי וידיאו באור נמוך ולמרות שאפשר לתקן את זה לאיכות טובה בהרבה, עדיין זה מעצבן ולוקח הרבה זמן לקודד כל קליפ.

לגבי העיבוד בתמונות, אני לא שם לב להבדל בין הSD200 שלי לTX1 ואפילו חש שהTX1 טובה יותר.

כמובן שאין מה להשוות בכלל בין איכות הISO הגבוה שלה לבין זה של הפוג'י, אבל לצערי איאפשר לתפוס שתי ציפורים במצלמה אחת :)

יש גם לזכור שזה הדגם הראשון שלה סך הכל ובניגוד למצלמות סטילס רגילות הוידיאו פה חשוב יותר כך שאני מקווה שבדגם הבא יענו לדרישות הקהל וישתמשו בשיטת דחיסה טובה ואיכותית יותר, וגם ישפרו את נוחות האחיזה. לגבי ISO גבוה זה פחות חשוב מהאחרים מכיוון שגם כך ניתן להסתדר.

פורסם

זוועה!!!

אני לא חושב שהמצלמה הזו היא זוועה, ממש לא. האיכות בסטילס מפתיעה לטובה, והטלה (למי שזה מעניין אותו) מרשים למדי בשביל מצלמה כל כך קטנה.

ממה שאני רואה, ב-TX1 יש הרבה פחות רעש צבעוני ב-ISO 400 מאשר ה-SD800. בשאר הפרמטרים של איכות תמונה הן די דומות, מלבד זה שב-TX1 יש יותר PF אבל גם חדות יותר טובה בפינות. זה די בולט בטקסט של הסוללות.

שוב, אתה מגזים. למי שמחפש מצלמת כיס עם ווידאו איכותי וטלה ארוך אין הרבה אופציות אחרות.

באמת מעצבן שהם נשארו עם אותה טכנולוגית דחיסה בצילום וידיאו, אבל למרות זאת ולמרות כל מה שאתה אומר, המצלמה הזאת היא כרגע בעולם מצלמת הכיס המצלמת וידיאו באיכות הכי טובה שיש.

לא ממש. יש לפחות מצלמה אחת דומה שעולה על ה-TX1 בנושא הזה - Sanyo HD2. המצלמה הזו גם כן תומכת ב-1280x720x30, אבל משתמשת ב-MPEG4, וזה יתרון מאוד משמעותי.

פורסם

מבחינתי הסיבה העיקרית שאני בחיים לא אחשוב עליה זה המרחק המינימלי לפוקוס.

פורסם
  • מחבר

לא ממש. יש לפחות מצלמה אחת דומה שעולה על ה-TX1 בנושא הזה - Sanyo HD2. המצלמה הזו גם כן תומכת ב-1280x720x30, אבל משתמשת ב-MPEG4, וזה יתרון מאוד משמעותי.

מניין החלטת שSANYO HD2 יותר טובה?

אני שאלתי בפורומים וקראתי כתבות והרוב כולל בכתבות, כתבו שאיכות הוידיאו של הTX1 טובה יותר!

זה שHD2 מצלמת בMPEG4 לדעתי זה כלל לא יתרון. אני מעדיף לצלם וידיאו בזמן מועט ולקבל איכות טובה יותר,

במקום לצלם הרבה זמן וידיאו ובאיכות פחות טובה. כמו כן צילום הוידיאו באור נמוך לאחר קידוד נראה יותר טוב מהHD2. את הMPEG4 אני לא כלכך אוהב, בגלל הדחיסה שלו הוא גורם לאיבוד נתונים ופחות פרטים בצילום. לכן גם לא אהבתי את איכות הוידיאו של CASIO S770 שכולם אומרים שהוידיאו שלה מצוין כי הוא בלי רעשים אבל למעשה רואים פחות מדויק ופחות מציאותי, צבעים מתערבבים להם.. הצבע של הקיר שלי לבן ובוידיאו שלה היא הפכה אותו לצבע כתום. כשצפיתי בוידיאו שצולם על ידי הSD200 אמנם היו בו קצת רעשים אבל הרגשתי יותר נוח לעין לצפות בו ורואים את הצבעים כמו שהם במציאות וביותר חדות. כך גם הTX1 רק שהיא מצלמת ברזולוציה גבוהה יותר.

הדבר היחיד שאני רואה בו כרגע כיתרון בולט של הHD2 על הTX1 זה שהוא בטח בעל אחיזה נוחה יותר ליד

פורסם

האמת שלא ראיתי השוואה ישירה בין הסניו לקנון, אבל באופן אישי אני לא רואה הרבה טעם במצב ווידאו שאוכל 1 ג"ב לכל 3 ומשהו דקות צילום ומבלי לספק איכות שתואמת את הרזולוציה הזו. זה נראה כאילו מצב ה-720p של הקנון קיים בשביל לפתות אנשים לקנות את המצלמה יותר מאשר בשביל שמישהו ממש ישתמש בו. לפחות בסניו הדחיסה המשופרת מאפשרת לצלם במצב הזה מבלי להתלבט יותר מדי האם יותר הגיוני לצלם ברזולוציה נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

האמת שלא ראיתי השוואה ישירה בין הסניו לקנון, אבל באופן אישי אני לא רואה הרבה טעם במצב ווידאו שאוכל 1 ג"ב לכל 3 ומשהו דקות צילום ומבלי לספק איכות שתואמת את הרזולוציה הזו. זה נראה כאילו מצב ה-720p של הקנון קיים בשביל לפתות אנשים לקנות את המצלמה יותר מאשר בשביל שמישהו ממש ישתמש בו. לפחות בסניו הדחיסה המשופרת מאפשרת לצלם במצב הזה מבלי להתלבט יותר מדי האם יותר הגיוני לצלם ברזולוציה נמוכה יותר.

תיראה כל אחד ומה שמתאים לו.. אני גם לא בטוח שהHD2 נכנסת לכיס כלכך טוב כמו הTX1.

בכל מקרה אני מעדיף את האיכות. אני לא מסריט חצי שעה רצוף, כל קליפ הוא של כמה שניות או מקסימום 3 דקות.

ובשביל לא לחשוב על איזו איכות לצלם את הוידיאו אפשר לרכוש כרטיס זיכרון גדול יותר (ההפרש של המחיר בין הTX1 לHD2 יכול לספק את זה).

הקטעי וידיאו של הS770 הלהיבו אותי בהתחלה כי הם היו חלקים ללא רעש אבל הכי טוב זה להשוות אחד לאחד. כי כשאתה רואה דוגמא שאתה מוריד מהאינטרנט אתה לא יכול לדעת עד כמה הצבעים שאתה רואה אמיתיים או לא. כשהשוותי אחד לאחד ראיתי הבדלים משמעותיים שלפני זה חשבתי שאני לא אראה ואז הבנתי שעשיתי טעות כשקניתי אותה.

פורסם

אני גם לא בטוח שהHD2 נכנסת לכיס כלכך טוב כמו הTX1.

לדעתי ההפך הוא הנכון. סאניו נראית לי הרבה יותר מתאימה לכיס.

פורסם
  • מחבר

לדעתי ההפך הוא הנכון. סאניו נראית לי הרבה יותר מתאימה לכיס.

מסתבר שלא:

מידות של סניו HD2 במילימטרים הם: 80 x 119 x 36 (מקור בסוף הכתבה: http://astore.amazon.com/webelements/detail/B000M51NOU)

3.6 סנטימטר עובי.. אני חושב שבלתי אפשרי להכניסו לכיס.. אולי רק חלק מהמצלמה אפשר אבל זה גם לא נוח וגם לא רצוי שחלק ממנה ישאר בחוץ ויציץ לעבר כל העולם. העובי של TX1 הוא 2.9 סנטימטר, גודל שנכנס לכיס אבל דיי גבולי, יותר מ3 סנטימטר כבר כמעט ואיאפשר להכניס לכיס וגם ממש לא נוח.

אפילו העובי של הTX1 לא הכי נוח שיש להסתובב בכיס, אם הוא היה 2 סנטימטר זה היה יכול להיות מעולה.

מבחינתי הסיבה העיקרית שאני בחיים לא אחשוב עליה זה המרחק המינימלי לפוקוס.

לא הבנתי מה רע במרחק המינימלי לפוקוס? איפה קראת שיש מרחק גרוע לפוקוס כלשהו?

מה שאני שמתי לב זה ההיפך, הפוקוס שלה טוב יותר ממצלמות אחרות שהיו לי. למשל בוידיאו הפוקוס מקרוב הוא מעולה, אני מתקרב לעצמים מקרוב ורואה אותם חד לעומת צילום וידיאו במצלמה הקודמת שלי ששם אם אני מתקרב לדף שרשום בו אותיות אני רואה מטושטש.

ניתן לצלם וידיאו גם במצב מאקרו ! בצילום תמונות גם לא ראיתי בעיית פוקוס כלשהי. בצילום תמונות מאקרו בSUPER ZOOM ניתן להגיע למרחק מהעצם של עד אפס סנטימטר.

בכל מקרה עדיין יש הרבה דברים שאפשר לשפר במצלמה הזאת ואני מקווה שבאמת יהיה שינוי משמעותי בין הTX1 לTX2 שתבוא אחריה...

פורסם

ב DPREVIEW הם אומרים בפירוש שהמרחק המינימלי לפוקוס בוא 50 סנטימטר, ולמה אתה מדבר על וידאו כל הזמן? זה פשוט לא מעניין... מצלמה קונים בשביל סטילס.

פורסם
  • מחבר

ב DPREVIEW הם אומרים בפירוש שהמרחק המינימלי לפוקוס בוא 50 סנטימטר, ולמה אתה מדבר על וידאו כל הזמן? זה פשוט לא מעניין... מצלמה קונים בשביל סטילס.

חח איזה מצחיק אתה.. זאת מצלמה שהעיקר בה זה שהיא יכולה לצלם גם וידיאו באיכות 720P מה שכמעט ולא קיים היום במצלמות קומפקטיות.

אם הייתי רוצה מצלמה רק לסטילס אז ממש לא הייתי קונה אותה. הייתי קונה מצלמה עם אחיזה נוחה יותר ואיכות ISO גבוהה יותר..

אם הייתי מחפש מצלמה רק לצילום תמונות אז מן הסתם TX1 לא היה בכלל הכיוון שלי. זאת אמנם מצלמה שמספקת תמונות טובות אבל הייחודיות שלה מהאחרות זה הוידיאו.

בקשר ל50 סנטימטר פקוס אולי זה שלב שבו צריך לשנות מצילום רגיל למאקרו, אני עוד לא בטוח.

פורסם

היא לא מצלמת וידאו נקודה.

לא ריאלי לצלם בה וידאו! הזמן הקצר הוא מצחיק באיכות הגבוה.

פורסם

גם לדעתי לא ממש ריאלי לצלם בה ברזולוציה המקסימלית, אבל מאוד ריאלי לצלם בה ב-640x480x30. אתה צריך יותר? אם כן, קנה מצלמת ווידאו.

פורסם
  • מחבר

1. טווח הפוקוס 50 סנטימטר הוא מספר ממוצע שקיים בכל המצלמות הקומפקטיות (במצלמה FUJIF31 למשל טווח הפוקוס הוא 60) והכוונה היא ההחלפה בין צילום מאקרו לצילום רגיל לכן הנתון הזה אינו מהווה בעיה כלשהי כפי שחשבת.

2. במצלמה TX1 קיימת אפשרות צילום ברזולוציה הכי גבוהה שנקראת LP, איתה עם כרטיס של 8 גי'גה אפשר לצלם בסביבות 53 דקות וזה בהחלט מספיק לי,

מבחינת הצפייה, אין הבדל בין איכות הוידיאו HD לLP ובקרוב אני אפרסם כאן מספר דוגמאות לכך.

עד היום אני בתור חובב צילום וידיאו הסתפקתי רק בחצי שעה לכן לפחות לי אישית צילום של 53 דקות זה דיי והותר.

מי שרוצה צילום ארוך יותר שיקנה את הSANYO HD2. כי לי עדיין יותר חשובה האיכות מאשר הכמות וגם כך הכמות מספיקה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים