עבור לתוכן

מבקש הכוונה להשמעת מוזיקה בכמה איזורים בבית

Featured Replies

פורסם

הי

איזו חומרה אני צריך, אם אני רוצה לנגן קבצי מוזיקה שונים מהמחשב בו זמית בכמה איזורים/חדרים בבית?

נניח שבחדר אחד אני רואה סרט מהמחשב ובחדר השני אני רוצה לשמוע מוזיקה מאותו מחשב וכן הלאה בסלון ונניח בעוד חדר.

האם ניתן בכלל במחיר שפוי?

תודה

פורסם

בו נתחיל מהשאלה הראשונה, האם יש אפשרות להעביר כבלים? אם כן, מה המרחק שנדרש? כמו כן, האם יש בבית רשת אלחוטית? אם כן, האם הקליטה טובה בכל החדרים?

זאת ועוד, על כמה איזורים נפרדים מדובר? וכשאני מדבר נפרדים, אני מתכוון כמה במקביל צריך לנגן? רק 2 תוכנות?

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כרגע הכוונה לשניים עד שלושה אזורים. המחשב נמצא בחדר השינה ואני רוצה להציב רמקולים בסלון, במרפסת ואולי גם במטבח.

אין לי רשת אלחוטית. יש לי בבית שלושה מחשבים שמחוברים באמצעות חוטים לראוטר חוטי/אלחוטי.

יש אפשרות להעביר חוטים ( פחות יפה ), אבל כדי שאדע יותר על הנושא אשמח לשמוע גם על אופציה אלחוטית במקביל.

הסלון נמצא הכי קרוב לחדר עם המחשב והמרפסת נמצאת במרחק של 7-8 מטר בערך מהמחשב. וקצת קרוב יותר המטבח.. במטר או שניים.

דרך אגב, יש לי שאלה דומה לגבי הצגת וידאו בסלון, גם דרך המחשב.

איך אני משדר סרט לטלויזיה שבסלון ועדיין ממשיך למשל לגלוש באינטרנט או להשתמש בכל יישום אחר שבמחשב?

אבל אולי אעלה שאלה זו כנושא נפרד...

פורסם

במידה ואתה רוצה 3 אזורים שכל אחד מהם מנגן משהו נפרד, זה כבר קצת יותר בעייתי. בעיקרון יש אפשרות לעבוד עם 2 אזורים בלי בעיה. 3 זה אפשרי לדעתי באותה הצורה, אבל קצת יותר בעייתי אולי. כרגע אין לי אפשרות לבדוק עם 3 אזורים לצערי.

הפיתרון האלחוטי תלוי מאוד בתקציב שלך. יש פתרונות יקרים ויש זולים יותר. על הזולים יותר תצטרך לחכות קצת ולקרוא בקרוב בביקורת שתעלה על המוצר :)

בנוגע לוידאו, בנושא הזה אני ממליץ לך לדבוק בחיבור חוטי. עם זאת, במידה ותעדיף אלחוטי יש גם אפשרות לחבר את זה. ל-Dlink יש כאלה מכשירים לא יקרים במיוחד (200$ בחול).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

Anatoli, תודה רבה, אבל יותר לאט בבקשה :), אני לא מתמצא בזה בכלל.

אתה יכול להיות יותר ספציפי בהסברים ובחלקים שאני צריך, כדי ליישם את זה?

למשל, כדי שאהיה ברור יותר, נניח שאסתפק בשני אזורים, האם המחשב עצמו, נחשב לאיזור אחד? כי אם כן, אז באמת אני מדבר על שלושה אזורים...

איזו חומרה אני צריך כדי ליישם את זה? ( אלחוטית וחוטית )

באיזה סכומים מדובר?

שוב תודה

פורסם

המחשב נחשב איזור אחד.

מבחינת מחירים, זה משתנה מאוד. בעיקרון אם זה אפשרי לעשות את זה עם כבלים, אז כרטיס קול פשוט יספיק לך לכל איזור. אם מדובר על אלחוטי צריך מכשיר אלחוטי שיידע לעשות את זה. מכשיר זול שכזה עולה כמה מאות טובות של שקלים. יש מכשיר אחד שאני עוד לא יודע מה המחיר שלו אבל סביר להניח שזול יותר משאר המוצרים בשוק (הוא עדיין לא נמכר) לצערי אני לא יכול לפרט עליו בגלל שהביקורת עליו תעלה לאתר בעתיד הקרוב.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נניח שהחיבור נעשה עם כבלים, אני צריך 3 כרטיסי קול. אפשר לחבר ללוח האם 3 כרטיסים? או שזו הסיבה שיותר משני איזורים, זה נעשה בעייתי יותר?

ואם זה חיבור אלחוטי, איך נקרא המכשיר שאני צריך? מה זה?

פורסם

כרטיסי קול אפשר לחבר הרבה. אבל לעבוד עם כמה במקביל אני לא בטוח שאפשרי. אני אבדוק את זה מאוחר יותר ואעדכן אותך.

בנוגע לרכיבים האלחוטיים, יש כמה וכמה כאלה (סטרימרים של אודיו). האחד שאני מדבר עליו שזול במיוחד אני לא יכול להגיד כרגע. כפי שאמרתי, בקרוב תעלה ביקורת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה Anatoli

איזה חברות יש של סטרימרים? איפה מוכרים? מה ההבדלים ביניהם?

איזה רמקולים ניתן לחבר אליהם? רגילים, או של מחשב?

פורסם

תוכל לחבר אליהם מה שתרצה.

סטרימרים יש רבים. הנפוץ והנחשב יותר ביחס למחיר הוא ה-SqueezeBox של Slim Devices. המכשיר עולה בימינו משהו כמו 40 שקל לחודש ב-36 תשלומים בבזק. מה שאומר 1400 שקל בערך. זה מחיר בסדר גמור בחול זה עולה 300 דולר. הכל שאלה של האם זה מתאים לך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מהקצת שהבנתי מההסברים שלך, הסטרימר מתחבר למחשב והוא מנתב את האודיו לשאר האיזורים, נכון?

אז למה שלא יתאים?

פורסם

הוא מתחבר למערכת שבה אתה רוצה לנגן (או אם אין לך בעייה לנגן אותו הדבר בכמה מערכות אז לכמה מערכות) וברשת או רשת אלחוטית למחשב שלך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

Anatoli שוב תודה על ההתיחסות שלך, אבל בבקשה תזכור שאני חדש לגמרי בעניין ולא ממש מצליח לעקוב אחריך.

אם לא קשה לך, תפרט קצת יותר

להבנתי, נניח שאני מחבר אותו למחשב, בחיבור אלחוטי או קווי, עדיין אני לא מבין איך אני מנגן מהמחשב כמה קבצי מוזיקה שונים במקביל. עדיין אצטרך כמה כרטיסי קול, לא?

פורסם

מצטער, אני אנסה להסביר.

בעיקרון הוא משמש בתור כרטיס קול. אתה מנגן בתוכנה כלשהי והיא שולחת את הסיגנל אליו, והוא משדר אותו אל המערכת שלך.

אתה מוגבל מבחינת התקנים לנגן כמה דברים במקביל.

אני אנסה לבדוק מאוחר יותר היום האם התקן אחד יכול לנגן במקביל בכמה כרטיסים ואעדכן אותך. רק תשלח לי הודעה פרטית סביבות 9-10 פחות או יותר להזכיר לי לבדוק את זה :)

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים