עבור לתוכן

משהו שאני לא מבין ,אשמח להסבר, מרובע "אמיתי" מול "מודבק"

Featured Replies

פורסם

לפני כמה חודשים הביאו בנצ'ים של מרובעי הליבה של אינטל וגם של קונרו כפולי ליבה

והיתה מגמה חדה וברורה שכאשר התכנית מנצלת ריבוי ליבות , המרובע ,היה לו כפול ביצועים מהכפול ליבה

ולעומת זאת בתכנית שלא מנצלת ריבוי ליבות , המרובע , והכפולי ליבה כמעט השתוו בביצועים .

אז השאלה שלי כזאת האם מרובע אמיתי (כמו ש urib/amd אוהבים להגיד ;D )

בתוכנה שלא מנצלת רבוי ליבות , האם יהיה לה ביצועים כפולים מכפולי הליבה ?

פורסם

זה בכלל לא משנה אם זה מרובע מודבק או אמיתי מבחינת הביצועים

פורסם

זה בכלל לא משנה אם זה מרובע מודבק או אמיתי מבחינת הביצועים

האמת שיש הבדל קליל, אבל לא ברמה שמשנה לנו הצרכן הסופי.

החסרון היחיד של MCM הוא הטמפ' שאליה הוא מגיע.

אני אישית לא מסכים עם הכינויים שהדביקו למעבדים, איך אחד "אמיתי" והשני לא? מה הוא מזויף? יש לו רק שלוש ליבות? :-\

מרובע ליבות זה מעבד בעל ארבע ליבות, ושבבי MCM עומדים בהגדרה.

פורסם

אין לי מושג מזה MCM אבל אני מניח שזה מתייחס למודבקים כפי שאנחנו נוהגים לקרוא להם.

אכן ה-Q6600 ואיחיו ה-QX6700 נוטים להגיע לטמפ' מטורפות במיוחד ושלא נדבר על OC וכו'.

היתרון של מרובעי ליבה "אמתיים" הוא ב-OC בעצם כתוצאה מ-TDP נמוך משמעותית

פורסם

אין לי מושג מזה MCM אבל אני מניח שזה מתייחס למודבקים כפי שאנחנו נוהגים לקרוא להם.

אכן ה-Q6600 ואיחיו ה-QX6700 נוטים להגיע לטמפ' מטורפות במיוחד ושלא נדבר על OC וכו'.

היתרון של מרובעי ליבה "אמתיים" הוא ב-OC בעצם כתוצאה מ-TDP נמוך משמעותית

MCM = Multichip Module, למעשה IC בודד בעל ריבוי רכיבים.

מה שבחיבה רבה מכנים פה "מודבק".

פורסם

כמו שאמרתי המון פעמים, זה לא נכון להגיד "אמיתי" כמו שזה לא נכון לקרוא למעבד "וירטואלי"

מה שכן אפשר להגיד שיש מעבדים שהם מרובי ליבה טבעיים ולא טבעיים (MCMים, "מודבקים" או כל כינוי אחר)

פורסם

כשיו בעברית:

מודבק זה פשוט אותו מעבד, רק פעמיים רק על צ'יפ אחד.

אמיתי זה שהוא יוצר ככה במפעל, כלומר זה מעבד אחד על צ'יפ אחד.

האם יש הבדל? כן, בעיקר בטמפ' פחות בביצועים.

(תחשוב שזה חום של שני מעבדים במודבק, ובאמיתי זה חום של מעבד אחד)

פורסם

כשיו בעברית:

מודבק זה פשוט אותו מעבד, רק פעמיים רק על צ'יפ אחד.

אמיתי זה שהוא יוצר ככה במפעל, כלומר זה מעבד אחד על צ'יפ אחד.

האם יש הבדל? כן, בעיקר בטמפ' פחות בביצועים.

(תחשוב שזה חום של שני מעבדים במודבק, ובאמיתי זה חום של מעבד אחד)

אה, אז מעבד זה "משהו" שמורכב על שבב? :lol:

ו"אמיתי" מיוצר במפעל, בניגוד למודבק שמרכיבים בבית? :screwy:

תיקונים (לא קלים):

MCM בשפה הכי פשוטה הוא מעגל משולב בודד, ועליו יש זוג רכיבים.

"טבעי"/"אמיתי" (ואיך שבא לכם לכנות את המעבד) הוא למעשה רכיב בודד המכיל כל המאפיינים הקיימים בשני הרכיבים, והוא כמובן בודד לו על מעגל משולב. :P

מכוון ומדובר ברכיבים נפרדים (והעובדה שהתכנון הראשוני לא יועד לכך), ההספק הדרוש גדול יותר מרכיב בודד (מכאן כל הקטע של הטמפ').

אולי יש הבדל של כ10%-15% בטמפ' בין רכיב אחד וזוג רכיבים.

זה לא מכפיל את הטמפ', ולאמר דבר כזה חסר כל ביסוס.

ההבדל הקליל עד לא קיים למעשה נעוץ בעובדה שהתקשורת בין המאפיינים שונה.

ברכיב בודד התקשורת מבוצעת בעיקר ע"י נתבים, בריבוי רכיבים התקשורת היא חיצונית (נתבים כרגע יעילים יותר מכל קו חיצוני).

אך למרות הכל, ההבדל זניח ובמקרים מסוימים לא קיים.

אז באמת יצור רכיב בודד המכיל את כל המאפיינים נשמע טוב ויפה, אבל לא תמיד האפשרות קיימת.

דבר כזה דורש תכנון כולל של המיקרו-ארכיטקטורה מ-0, ועם טכנולוגית היצור שלנו כיום יש סיכוי לא רע שה"יבול" (מספר השבבים התקינים) יקטן בצורה חדה.

לכן עם ארכיטקטורה קיימת פונים לפתרון MCM, זה פשוט נוח יותר ליצרנית, ולא משמעותי כל כך לצרכן.

פורסם
  • מחבר

פנטיום די הוא mcm ?

האם בתוכנה שלא מנצלת כפולי ליבה , אצל הקונרו אוטומטית ינוצלו שתי הליבות ? ואצל הפנטיום די לא ינוצלו שתי הליבות ?

פשוט יש זינוק גדול בביצועי הקונרו לעומת פנטיום די , האם זה נובע מניצול הליבות?

פורסם

Pentium D הם אכן מעבדי MCM.

כל תוכנה שתנצל ריבוי Threadים במעבדי Core 2 Duo, תנצל ריבוי Threadים במעבדי Pentium D.

ההבדל בביצועים קשור לארכיטקטורה בלבד, כלומר יעילות השבב.

בדיוק כמו ההבדל בין מעבדי Pentium 3 חדי ליבה ומעבדי Pentium 4 חדי ליבה.

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי מה קורה כאשר התוכנה לא מנצלת רבוי לבות , האם מעבדים מסוימים אוטומטית ינצלו את שתי הלבות , גם במקרה כזה ?

פורסם

אם התוכנה לא משתמשת בפונקציה המסוימת הזאת, איך בדיוק הפונקציה תיהיה תחת שימוש?

אתה יכול לפתח שרירים ברגליים, אבל הם לא יעזרו לך בהורדות ידיים.

פורסם

לא אמרתי לו מה זה, ואם רציתי לחפור לו באמת מה זה מעבד היתי שולח לו קישור לויקי...

הסברתי לו בעברית פשוטה מה ההבדל, מה זה כל דבר.

סך הכל מודבק זה שלקחו שני מעבדים זהים שבמקור עבדו בנפרד וגרמו להם לעבוד ביחד.

אמיתי זה שני ליבות שתוכננו במקור לעבוד ביחד...

פורסם

לא אמרתי לו מה זה, ואם רציתי לחפור לו באמת מה זה מעבד היתי שולח לו קישור לויקי...

הסברתי לו בעברית פשוטה מה ההבדל, מה זה כל דבר.

סך הכל מודבק זה שלקחו שני מעבדים זהים שבמקור עבדו בנפרד וגרמו להם לעבוד ביחד.

אמיתי זה שני ליבות שתוכננו במקור לעבוד ביחד...

האמת שלא. :-\

פורסם

אם כבר אז לא טבעי הוא 2 יחידות עיבוד באריזה אחת, אין בו רכיבים משותפים לשתי היחידות ובד"כ הוא גם בנוי על שתי פיסות סיליקון נפרדות

טבעי הוא 2 יחידות עיבוד באריזה אחת, בד"כ עם רכיבים משותפים (לדוג' בקר זיכרון ב-A64 X2, זיכרון L2 ב-C2D וכו') וכתוצאה מכך הוא בהכרח בנוי על פיסת סיליקון אחת (ולכן גם גדולה יותר בד"כ, מה שגורם לבעיה אחרת)

הבעיה האחרת היא שה-Wafferים של הסיליקון הם בצורת עיגול, אם תנסה לחתוך מעיגול בקוטר 200\300 מ"מ (אלה הקטרים שבהם משתמשים היום) ריבועים בגודל מסוים (שמייצגים את היחידות של ה-MCM \ לא טבעי), או ריבועים \ מלבנים גדולים יותר (שמייצגים את הטבעי) אתם תגלו שבחיתוך ריבועים קטנים יותר אתם מנצלים יותר שטח מהעיגול, ופחות סיליקון נזרק

עוד בעיה היא שב-MCM אתה יכול לבדוק כל יחידה בנפרד ולהיפטר מיחידות לא טובות \ לא עובדות \ מקולקלות וכו', ולחבר ביחד ב-MCM רק יחידות עובדות אחרי הבדיקה

גם בטבעיים אתה צריך לעשות את הבדיקה, הבעיה היא שיש לך (בגדול) פי 2 יותר רכיבים שיכולים להתקלקל, ואחד מקולקל גורם לך לזרוק את כל המעבד (על שתי יחידות העיבוד שלו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים