עבור לתוכן

יש מצב שסרטים בפורמט רגיל יהיה אפשר להפוך אותם לרחב..

Featured Replies

פורסם

זאת אומרת.. אני רואה הרבה סרטים.. גם סרטים ישנים ממש.. שהם בפורמט רחב.. ומשתרעים כמעט על רוב המסך..

אבל יש סרטים שהם בפורמט רגיל.. ורואים אותם בחלק הרבה יותר קטן של המסך.. ויש פסים שחורים גדולים למעלה ולמטה..

יש טעם להוריד גירסאות אחרות של הסרט וזה יסתדר שם? או שפשוט כל הגירסאות ככה.. ולא משנה איזה גירסא אני יוריד אני ימשיך לראות פסים ממש גדולים של שחור.. שלא כמו בפורמט רחב שזה רק פסים קטנים...

פורסם

בDVD יש לך אפשרות לבחור, תסיק מסקנות לבד :hi:

פורסם

אני מניח שאתה משתמש במסך רחב נכון? תיראה, בעיקרון תיקח סרט שהוא בפורמט רגיל של 4:3 ותרצה להתאים אותו ל16:9 ע"י אינטרפולציה מה שיקרה שהתמונה תימתח ומה שתיראה יהיה בעצם אנשים גמדים או תמונה מתוחה פשוט.

לעומת זאת אם תהיה לך גרסא של 16:9 למסך שלך אתה אמור ליראות אותו כמו שצריך

פורסם

יש נגןVLC שמאפשר לך לראות פורמטים שונים על מסך מלא גם אם הם 16:9

וההיפך.תשחק עם ההגדרות שלו ותיראה מה תקבל.

זה ניקרא Aspect ratio

דרך המקש ימני של עכבר ותבחר מה אתה רוצה מהאפשרויות.

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע.. אבל כשאני עושה שזה יהיה על רחב הוא מביא שני פסים שחורים ענקיים למעלה ולמטה..

וזה מוזר.. למשל סרטים כמו מיאמי וייס גוסט ראיידר וסרטים די חדשים.. אז כשאני מוריד אותם וצופה בהם אז יש פסים ענקיים למעלה ולמטה..

ובסרטים ישנים נגיד גלאדיטור ספרות זולה וכאלה כשאני צופה בהם יש פסים ממש קטנים.. ולכן רואים את הסרט על כל המסך...

אז איך זה..? היום כל הסרטים וסדרות כב ריוצאים בפורמט רחב שיהיו על כל המסך..

אז זה בגלל הגירסא שהורדתי? ואם אני ינסה להוריד גירסאות אחרות זה יסתדר.. ויראו את הסרט על כל המסך רק עם שני פסים קטנים..?

או שלא משנה מה.. כל גירסא שאני יוריד עדיין ישארו פסים שחורים גדולים למעלה ולמטה...

פורסם

PerGola, יש לך אזהרה ראשונה על תוכן לא חוקי.

בשלישית תושתק/תורחק מן הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים