עבור לתוכן

WIN לא עולה לאחר אוברקלוק, עזרה, בבקשה...........

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מאוד רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי אבל אין לי מושג איך ??? ???

עברתי על המדריכים שיש באתר ועל מדריכים במקומות אחרים אבל הם לא ממש ברורים ואין תמונות מסך של מה ואיך לשנות את ההספק והחשמל.

עכשיו זה לא שאני ממש לא יודע איך לעשות את אני פשוט לא יודע לעשות את כל החישובים שצריך לעשות בשביל לברר באיזה חלק אני צריך להוסיף ו להוריד את המתח בביוס.

אם מישהו מכיר מדריך יחסית פשוט שמסביר איך עושים את זה אני מאוד אשמח.

מה שמוזר זה שלעשות אוברקלוק לכ.גרפי היה ממש פשוט מכיוון שהשתמשתי בתוכנה, למה אין תוכנה שעושה את זה גם למעבד לא ממש הבנתי..

ואם מישהו מכי את המאוורר שיש לי שמח לקבל דיעות..

תודה!! :)

פורסם

לא כזה מסובך , הכל תלוי לאן אתה שואף להגיע איתו ..

כדי לשבור שיאים צריך הרבה ידע והמון מזל עם חומרה, כדי להתחיל ב OC בסיסי לא בטוח שתאלץ בכלל לשנות מתחים למשהו..

יש "תוכנה" לשינויי מתחים ותדרים בינלאומית לכל מחשב ולכל מעבד והיא נקראת BIOS. כשמבינים מה עושים שם זה דווקא מאד פשוט וברור..

חוקי ייסוד ב OC -

א- להעביר דברים חשובים מ AUTO ל MANUAL ולא להשאיר ל BIOS את בחירת המתחים ואת מכפלת התדרים וכו'..

ב- לעשות OC בצעדים כדי לראות איפה אתה עומד מבחינת יציבות וכדי לא לגרום נזק לרכיבים.

ג- להיות עם האצבע על הדופק. במיוחד כשאתה מתחיל ולא ממש בקיא בהכל.. זאת אומרת להשגיח על טמפ' ומתחים בעזרת תוכנות ייעודיות לכך ולראות שהכל תקין.

ד- בהצלחה.

תתחיל מזה שתכנס לBIOS כשהמחשב עולה ותחפש את ה"מחלקה" בה משנים את המתחים ותדרים למעבד, זכרונות, צ'יפסט וכן הלאה..

מצאת אותם ? יופי. עכשיו אתה צריך לקבוע את מתח המעבד למתח הבסיסי שלו בעצמך! (דוגמא: אם המעבד שלך אמור לצרוך 1.35V אז תקבע לו את זה בעצמך ואל תשאיר את זה על AUTO) דבר שני, הורד את מכפלת ה HT LINK מX5 ל X3 או אפילו X2 כדי שלא יפריעו לך בשלב זה..

קבע את תזמוני ומתח הזכרונות כידני והשאר אותם כמו שהם אמורים להיות בסטוק.

עכשיו, אתה מוזמן להתחיל להרים את תדר ה BUS (מתחיל ב200MHZ בסטוק) ולהוריד את מכפלת הזכרון מ 2:2 לנמוך יותר..

דוגמא- אם הרמת את ה BUS ל 240 אז עליך להוריד את יחס תדר הזכרונות לBUS ל 2:1.66

אם הרמת את תדר ה BUS ל 266 אז עליך להוריד את יחס תדר הזכרונות לBUS ל 2:1.5 .. וכן הלאה.. (זה במידה בה אתה לא רוצה להכניס את הזכרונות גם כן ל OC כמובן..)

בנתיים זה נראה לי מספיק כבסיס.. תעדכן מה קורה איתך ומה הצלחת עד עכשיו..

פורסם
  • מחבר

ברור לי מה זה הביוס ואיך מגיעים אליו, וכשאמרתי תוכנה התכוונתי למשהו בסיגנון התוכנות שעושים איתם אוברקלוק לכ.מסך שממש ק לעבוד איתם..(כמו ATITOOL)

אני ממש לא מתכנן אוברלוק רציני, משהו ממוצע..

כמה שאלות בסיסיות:

איך אני מברר כמה אמור לצרוך המעבד שלי באמת?

מה זה HT LINK?

מה הכוונה במילה "סטוק"

לא הבנתי את הקטע: "מכפלת הזכרון מ 2:2 לנמוך יותר..." - לפי איזה חישוב עושים מורידים את היחס??

ומה זתומרת:"זה במידה בה אתה לא רוצה להכניס את הזכרונות גם כן ל OC כמובן" הם כבר יהיו באוברקלוק לא??

פורסם

המתח המקורי מהיצרן (STOCK=סטוק) של המעבד שלך הוא 1.35V .

אני לא מתכוון עכשיו להסביר לך מה זה HT-LINK , אתה מוזמן לעשות לזה גוגל ולנסות ללמוד על זה לבד.. בגדול, זה רוחב הפס של המעבד עם שאר הרכיבים שיש לך במחשב.. (אם אני טועה , יש כאן מומחים גדולים ממני שאולי יישמחו לתקן אותי..)

אם נניח התדר הבסיסי של המערכת הוא 200MHZ אז ל HT-LINK יש מכפלה משלו והוא מכפיל אותה ל X5 כדי להגיע ל 1000MHZ. (ישנה הכפלה נוספת בX2 ב HT 2.0 ואז התדר יהיה 2000MHZ..)

ואת הזכרונות אתה לא חייב (ואפילו רצוי שלא) להכניס ל OC. ה OC שאתה עושה כרגע הוא למעבד ולא לזכרונות. לכן, אתה חייב לדאוג להשאיר אותם בתדר בסיסי שלהם ! בשביל זה המציאו את המכפלה .. מכפלות הזכרון , או יותר נכון יחס תדר זכרון ל BUS, הם דברים שקבועים מראש ונמצאים בביוס. אתה לא אמור לקבוע את היחס לבד אלא יחסי החלוקה כבר נקבעו עבורך על ידי היצרן של הלוח ! כל מה שנותר לך הוא רק לבחור את המתאים לך בהתאם ל OC שבצעת..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ונקווה לטוב..

:)

=====================

טוב, בדקתי בביוס ואני קצת מפחד לגעת שם בכל ההגדרות כי אני עדיין לא מבין מה כל דבר אומר.

אז אם יש למישהו אתר טוב שמסביר מה כל דבר עושה אני אשמח..

פורסם
  • מחבר

טוב, בדקתי בביוס ואני קצת מפחד לגעת שם בכל ההגדרות כי אני עדיין לא מבין מה כל דבר אומר.

אז אם יש למישהו אתר טוב שמסביר מה כל דבר עושה אני אשמח..

פורסם
  • מחבר

אז ככה...

הרמתי את הBUS ל210 עם מכפלה של 11

הורדתי את המכפלה של הHT LINK ל4

והשארתי את ההגדרות של הזיכרונות כמו שהם וזה עבד סבבה.

ממשיך...

מעלה ל220.. ולא עולה הWIN

הורדתי מכפלה ל10. אותו דבר.

ניסיתי לשחק עם הזיכרונות אבל בBIOS שלי אין מקום לשנות את המחלק יש רק אפשרות לבחור MEM CLOCK ל400..677..800 (פיספסתי אחד באמצע כי אני לא זוכר), וגם לשחק עם התיזמונים.

בחרתי ב400DDR לא עזר, וגם לא שאר האפשרויות.

לשחק בתיזמונים אני לא יודע אז לבינתיים עזבתי את זה..

איפה אני טועה?

פורסם
  • מחבר

טוב, עליתי על הבעיה.

השארתי את המתח של המעבד בNORMAL בטעות

לאחר ששיניתי ל1.35 הכל עובד פיקס

=========================

רק שאלה אחת שלא הבנתי בקשר לזיכרונות.. אם אין לי בשום מקום אפשרות לשנות את המחלק (גם אחרי שעשיתי עידכון לביוס) אלא רק לשנות טווח DDR בין 400 ל800, ואת התיזמונים (שאיתם ממש אין לי מושג עדיין איך משנים..), איך אני יודע שהזיכרונות נמצאים בטווח המתאים??

ואיך אני יודע מתי להעלות לשאר הדברים את המתח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים