עבור לתוכן

יש למה לקנות מעבד C2Q [אחרי הירידת מחירים] או שעדיף כבר לקנות עכשיו וזהו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת האם כדאי לקנות מעבד 5600 של AMD [בתחילת שבוע הבא] או שכדאי לחכות חודש עד הירידת מחירים?

אני חושב שלא כדאי לקנות מכמה סיבות:

צריכה גבוה של חשמל

טמפ' גבוה

שום ישום בנתיים לא יודע לנצל 4 ליבות [וברוב הפעמים בקושי 2]

מה אתם אומרים?

פורסם

הייתי אומר לך לחכות ממספר סיבות:

1. צריכה גבוה של חשמל והחום תצטמצם עם הוצאת הסטפינג החדש של הQ6600 בדיוק ברידת המחירים ככה שהעניין הזה טופל.

2. יש ישומים שיודעים לנצל ריבוי ליבות כמו WINRAR למשל וגם משחקים קרייסיס שיצא ידע לנצל ריבוי ליבות (גם מרובע ליבות) ולאט לאט תתחיל תמיכה גדולה יותר במרובי ליבות.

פורסם

הירידה בTDP היא מ105 ל95 אם אני לא טועה.. מה שאומר ירידה של 10W... לא רציני אבל גם משהו..

יותר מזה, קבלת מעבד עם הסטפינג החדש תיהיה מזל בהתחלה...

פורסם

בגלל זה צריך לוודא שבאמת מקבלים מעבד עם הסטפינג החדש עוד בחנות עצמה.

פורסם

בגלל זה צריך לוודא שבאמת מקבלים מעבד עם הסטפינג החדש עוד בחנות עצמה.

אז יש דרך לוודא איזה סטפינג אתה מקבל ?.

פורסם
  • מחבר

סטפינג? [הגדרות? ???]

לא הבנתי...

האם כדאי לחכות למעבדים החדשים או כבר לקנות? תקציב 5500

אני כבר מת לקנות מחשב המחשב שלי מת בקושי עובד כולה פנטיום 4 2.6 [מפרט בצד]

פורסם

הסטפינג צריך להיות רשום על הקופסא של המעבד שאתה מקבל מהחנות.

הייתי מציע לך לחכות, אני מחכה ויש לי תקציב בערך כמו שלך והמחשב שלי עכשיו הוא דומה לשלך שלי קצת יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני כבר מת לקנות את המחשב. השאלה אם זה ישתלם לי לחכות, יש הבדל כל כך גדול?

פורסם

בישומים של עכשיו לא תרגיש בהבדל כי הם לא תומכים בריבוי ליבות (רוב הישומים) אבל עוד חצי שה-שנה ההבדל יהיה מורגש הרבה יותר.

אם אתה קונה Q זה חשיבה לטווח הארוך היותר-הוא מעבד חזק גם עכשיו כי הוא מבוסס על הE6600 החזק והוא יהיה חזק גם עוד שנתיים כי הוא מרובע.

פורסם

גם אני רוצה לשדרג, וממה שהבנתי בחודש הבא ב-22 אינטל תקצץ במחירים ותתחיל למכור מעבדים חדשים.

השאלה היא אם הקיצוץ שווה את ההמתנה, ואני בטוח שהמחירים לא ירדו כל כך מהר כאן בישראל....

אני במילא אקנה לוח אם שמובסס על P35, כי אני מתכנן לקנות את ה-Penryn כשהוא יצא, אבל עד שהוא יצא אני אקנה Conroe.

פורסם

אני מחכה עם זה. כמו שחיכיתי ל P35 ככה אני מחכה גם למעבד הזה, ואני אקנה את שניהם באותה חנות, באותו יום בשביל קבלה אחת , נמאס מקניות מבוזרות. אם כבר מחכים אז עושים קנייה אחת רצינית בזול(יחסית) במקום אחד ביום אחד וזהו.

בכל מקרה, לא תרגיש הבדל סיצועים בכלל בWIN, אבל תרגיש את זה בתוכנת BOINC לדוגמה שיודעת לנצל מעבדים עם הרבה ליבות.

http://www.worldcommunitygrid.org

פורסם
  • מחבר

בעיקרון המעבדים המרובעי ליבה יורדים ל1200 שקל בעולם אז אני מאמין שבארץ זה יהיה 1500-1600 אז בכל מקרה זה לא יכנס לי טוב לתקציב עם כ.מ חזק

פורסם

איזה כרטיס מסך אתה הולך לקנות? אני מאמין שאת הGTS 640, עד אז הוא ירד בכמה שקלים ויכול להיות שתוכל להכניס אותו בתקציב.

פורסם
  • מחבר

אז יש פה לבחור בסיכון או לבחור בבטוח

בטוח: לקחת עכשיו מעבד 5600 או 4800 עם 8800 640מגה

סיכון: לחכות שהמחיר של המעבדים המרובעי ליבה ירד ולקחת סיכון שהם ירדו באמת לבערך 1400 כדי שנוכל להכניס את הכרטיס 640.

אני חושב שכדאי ללכת על בטוח כי דיי סביר להניח שדברים עוד ישתנו ואז יהיה שווה לי לחכות שוב. ובכלל אני מניח שהמעבד יעלה 1800 בערך כי בחו"ל המחיר שלו יהיה 1200 להכי חלש...

אבל מצד שני יצאו גם מעבדי 6750 ו6850 אז אולי כדאי לחכות אבל מצד שני תלוי כמה הם יעלו בארץ.

ויש עוד הרבה כאלה.

ואני כבר מחכה הרבה זמן... מפבואר בערך מכל מיני סיבות.

כמו שמחיר של ג'יגה זיכרון עלה 600 שקל...

וחיכיתי ל8800 שהמחיר ירד

וכבר נמאס לי לחכות.

פורסם

אוקיי, אני מבין אותך. רק הE6850 יעלה בדיוק כמו הQ המרובע.

בקיצור, אתה יכול לקנות עכשיו בראש שקט, שום מעבד לא יגביל אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים