עבור לתוכן

שאלה בקשר לצפיה בתכני HD ובכלל וידאו במחשב

Featured Replies

פורסם

מה צריך בשביל להריץ HD ובכללי קבצי וידאו במחשב?

איזה מקודדים צריך בשביל להריץ קבצי וידאו בצורה הטובה ביותר?

ואיזה תוכנות לצפיה כדאי שיהיה לי על המחשב?

תודה מראש.

פורסם

HDTV מתחלק לכמה פורמטים

MPEG2 קבצי TS וMKV. שזה בד''כ 1080i 720P.

MKV זה בקיצור קססטרופה, צריך מחשב חזק וקודקים ממש ספציפים לחרא הזה.

יש את הX264

יש H264 שזה הקידוד הכי חדש

יש את של בלוריי וHDDVD וכמובן את 1080P

בקיצור צריך מעבד חזק בשביל להריץ את כל הפורמטים האלה בצורה הכי חלקה שאפשר + קודקים ותוכנות.

בכל מקרה תתקין

ffdshow Halli splitter

ותוכנת צפייה תבחר : Bsplayer, VLC

פורסם

המחשב שלך יותר ממספיק בשביל לצפות ב-HD כמו שצריך, גם קבצי 1080p יעבדו בלי בעיות.

כל הפורמטים שהיו כתובים מקודם זה ממש לא משנה, הכל צריך לעבוד אצלך טוב. אני דוקא כן ממליץ על MKV, הם נוטים להיות פחות כבדים כי הם ריפים מדיסק סרט HD (אפשר להגיד פחות או יותר המקביל של דיואיקס לקידוד DVD רגיל - רק ל-HD).

באמת תתקין Haali Media Splitter כמו שכתבו אבל תשתמש ב-CoreAVC לפענוח קידוד X264 כי הוא עובד הרבה יותר מהר מ-ffdshow (שדוקא כן כדאי שיהיה מותקן לך באופן כללי במחשב, רק לבטל אותו ל-X264)... אמנם המחשב שלך מהיר מספיק אבל אם אפשר אפילו קצת פחות להעמיס עליו אז למה לא? כעיקרון צריך לשלם על זה, אבל אני בטוח שתסתדר "לקנות" את זה.

לניגון - אפילו במדיה פלייר תוכל לפתוח את הקבצים, אבל כמובן שעדיף בתוכנה טובה יותר כמו BSPlayer.

בהצלחה וברוכים הבאים לעולם ה-HD! לא תתחרט על זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, האלי וFD כבר הורדתי, אני הולך "לקנות" את COREAVC. :P

פורסם

דווקא MKV לא כלכך מומלץ, פורמט מאוד בעייתי ומעמיס.

אם אתה רוצה להרחיב יידע כנס לhometheatre.co.il

פורסם

MKV מעמיס כי הוידאו שנמצא בו בד"כ כבד מאוד, כעיקרון זה פורמט תכולה תובעני פחות מ-AVI ו-MPEG לדוגמה. מן הסתם גם אם אתה מנגן HD מפורמט אחר, TS או ישירות מדיסק BlueRay\HD-DVD, אז זה יכביד מאוד על המחשב.

אל תשמיצו את הפורמט סתם.

פורסם

כפי שחוויתי בעבר, MKV הוא קודם כל עניין של קודקים (עדיין חשוב מפרט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים