עבור לתוכן

בפרק הזה של "אסתריקקא": אסתריקקא עושה פדיחות לדמוקרטיה

Featured Replies

פורסם

מצד אחד, בחוק הזה יש לא מעט הגיון - להעיף את כל המסיתים מהכנסת. זה תופס גם לגבי יהודים שמסיתים אם הבנתי נכון, אז במידה זו או אחרת, זו הצעה שעשויה לדפוק חלק מחבריה למפלגה.

מצד שני, הוא מפלה לרעה ונוגד את הדמוקרטיה.

נגד, ולו רק בגלל הסתירה שלו כנגד הדמוקרטיה.

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק גם הדעה שלי בנושא...

פורסם

אמנם אני בעד קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, אך אין הדבר אומר שאני בעד תוכנית מגוחכת זו אשר סותרת ביד רמה את עקרונות הדמוקרטיה.

אין זכות במדינה דמוקרטית לשלול זכות דיבור מאדם, אשר אינו פוצה פיו בדבר סודות מדינה, בטחון וכל המשתמע מכך.

מאידך, אני בעד נקיטת מידה של קשיחות חוקתית כנגד מי שמעלה לדיון חוקתי את השאלה הקיומית האם המדינה צריכה להמשיך להיות בעלת צביון יהודית או ממריד כנגד אופיה של ישראל כמדינה יהודית כשם מי שעושה כן כנגד היותה דמוקרטית, נכון הדבר שיש סתירה קלה בין השניים, אבל מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית עם רוב יהודי ומיעוט מוסלמי/ערבי כך שהדבר אינו שלול מהיסוד, אופיה של המדינה אופן ומועד חגיגת החגים הרשמיים וההמנון הלאומי לא אומר שאזרחים מן המיעוט במדינה אינם שווי זכויות וחובות אזרחיות.

פורסם

חחח על הסתה לגזענות הפמלגה שלהם תסבול מאוד אם היו מורידים את הסעיף הזה היתי בעד

אבל בשורה תחתונה אני נמנע

פורסם

אל"ש + אלימלך -> אזהרה ראשונה.

פורסם

לדמוקרטיה יש את הזכות להגן על עצמה, חופש הביטוי שלך האגרוף שלך נגמר איפה שחוף הביטוי של האף שלי מתחיל.

בכל מדינה בעולם יש חוקים מסויימים על התבטאויות בציבור, ובטח ובטח הגבלות על נציגי הציבור. בדיוק כמו שבגרמניה אתה לא יכול לבוא ולצעוק זיג הייל באמצע הרחוב כאן, אני לא רואה שום סיבה לתת במה לנבחר ציבורי שמסיט נגד האוכלוסיה של אותה מדינה שהוא שייך אליה.

החוק הזה לא רק נגד הערבים, כל פעם שמישהו אומר כהנא צדק בכנסת תיהיה לך על זה כתבה של 5 עמודית בעתון למחרת.

נבחרי הציבור באים לעזור לציבור, לא לפצלו ע"י הסטות ודברי דיבה, אין שום סיבה למה לא לחוקק חוקים נגד דברים הפוגעים בשלמות המדינה.

פורסם

אין מקום לחקיקת חוק כזה. הוא יפר את שיווי המשקל שיש כיום.

אם ח"כ מתבטא בצורה פלילית, יש להסיר את חסינותו (החלטה של הכנסת) ולשפוט אותו.

חוק כזה ינכס לכנסת סמכות שיפוטית והוא מסוכן.

מה הבעייה במצב הקיים? :nixweiss:

פורסם

הדחה זאת לא עברה פלילית, ועוד איך שיש מקום לחקיקה כזאת בכל מדינה דמוקרטית יש חוקים שמגבילים את חופש הביטוי ברגע שזה נחשב להסטה ופוגע בשלום הציבור.

פורסם
  • מחבר

התבטאות נגד אופיה היהודי של המדינה לא ממש פוגעת בשלום הציבור או נחשבת להסטה.

פורסם

ברגע שהמדינה הוקמה מראש ובראשונה בתור מדינה יהודית ודמוקרטית וברגע שאנשים מתבתאים נגד זה בדרכים שבמקרה הטוב רק גובלות בהסטה הם כן.

בארצות הברית אתה תכנס לכלא אם תארגן תפילה בבית ספר ציבורי, למה? כי יש הפרדה מוחלטת בין ממשל לדת, כל כמה חודשים איזה מורה מארגן תפילה לתלמידים שלו ונשלח על זה לכלא. זאת הגבלה הרבה יותר חמורה של חופש הביטוי, אבל מה לעשות ברגע שאחד העקרונות הבסיסיים של המדינה שלך נפגע מכך אתה חייב לפעול. בכל מדינה אחרת היו תולים את חברי הכנסת הערביים סטייל בשארה מהבייצים כבר... אני רוצה לראות מה היה קורה אם חבר סנאט אמריקאי ממוצא קוריאני היה נוסע לבקר את קים ג'ון איל, האמריקאים היו מיירטים את המטוס שלו ברגע שהוא היה נכנס חזרה למתחם האווירי שלהם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים