עבור לתוכן

מבקש הסברים והבהרות בנוגע למעבדים כפולי ליבה

Featured Replies

פורסם

עיינתי בנעוצים ולא קיבלתי את מבוקשי.

השאלה היא די פשוטה:

נאמר לי שיש מעבדים שהם הדמיה של ליבה כפולה ויש כאלו שהם כפולי ליבה אמיתיים.

האם זה נכון?

אם כן, אז מה ההבדל?

למי מהחברות אינטל/AMD יש מעבדים כפולי ליבה אמיתיים ומה הדגם/שם של המעבדים?

תודה

פורסם

זה אכן נכון.

טכנלוגיה שאמורה לדמות כפולי ליבה נקראת Hyper-Threading והיא נמצאת ככל הידוע לי רק במעבדי אינטל.

אנחנו מדברים על מעבדים ישנים יחסית (שוב,ככל שזכור לי) משהו בסגנון של P4 וכו' ככה שאין כ"כ על מה לדבר בעניין הזה.

כפולי ליבה אמיתיים הם השולטים כרגע (בקרוב יהיו מרובעי ליבה אבל זה לא חשוב כרגע).

כפולי ליבה יש כבר כשנה וחצי+- גם לאינטל שהתחילה עם ה-פנטיום D וגם ל-AMD שהחלטה עם ה-X2.

כיום לאינטל יש את מעבדי ה-C2D (חפש בגוגל לעוד מידע) שמתעלים על הכפולי ליבה הנוכחיים של AMD כמעט מכל בחינה.

לעוד מידע וכו' או פנה לגוגל או חפש בפורום כי מעבר לכך הפורום מפוצץ במידע על כפולי ליבה כאלו ואחרים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עכשיו ברור לי הכל. :xyxthumbs:

עוד שאלה אחת:

האם יש הבדל בין מעבד E6600 לבין E6400 מלבד ה-GHZ ?

האחד הוא 2.4 והשני הוא 2.13 GHZ (לא נראה לי משמעותי)

האם יש הבדל מבחינת הביצועים תכל'ס? ההפרש במחיר הוא קרוב ל-300 ש"ח

* לא מעוניין ב-E4400 עם OC.

פורסם

אני לא אתייחס למעבד 6400 כי יצא לו "מחליף" שעונה לשם 6420 עם 4MB קאש בדיוק כמו ל-6600 כך שבמקרה ומשויים 6600 עם 6420 אני כמעט בטוח שהין שום הבדל פרט לתוספת 266MHZ ב-6600

פורסם
  • מחבר

תודה [br]פורסם בתאריך: 6.06.2007 בשעה 15:08:25

עדכון

קיבלתי עכשיו מידע שבעוד כחודש וחצי תהיה ירידה משמעותית במעבדים היקרים,

כך ששווה לי להמתין, יש סיכוי טוב לרכוש Q6600 במחיר של E6600 במחירים של היום.[br]פורסם בתאריך: 6.06.2007 בשעה 15:21:19

מוזר !!

האם המבחן של תום עדיין בתוקף?!

http://www.tomshardware.com/cpu/charts/

מפני שבמבחן שם אין כמעט הבדלים משמעותיים בין שני המעבדים E600 ו-Q6600

אז מה הטעם להשקיע ב-Q6600?!

פורסם

הידיעה על ירידית המחירים ביולי התפרסמה כבר לפני מס' שבועות וזה לא חדש.

המבחנים של אדון תום ככל הנראה מעודכנים פשוט לא בכל הישומים מרובע ליבה מציג שיפור

פורסם

Q6600 זה פשוט שני E6600 מחוברים (עזבו מודבקים או לא), הישומים בבדיקה של תום לא תומכים במרובי ליבה חוץ מWINRAR ואולי עוד כמה בודדים, לכן כשאתה מריץ ישום שלא תומך במרובי ליבה-הביצוע שתקבל על הE6600 הוא יהיה אותו ביצוע שתקבל על הQ6600-מכיוון שהישום משתמש בליבה אחת בשני המעבדים האלה ובגלל שהליבות זהות לא יהיה שינוי בתוצאות. כיום כבר יותר תוכנות ומשחקים (אבל לא הרבה בכלל) תומכים במרובי ליבה ושם אתה כן תרגיש את ההבדל, גם המשחקים החדשים שיצאו בחצי שנה הקרובה יתחילו יותר ויותר לתמוך במרובי ליבה (ובייחוד במרובעי ליבה) ואז הQ6600 באמת יראה הבדלים ועליונות על הE6600.

פורסם

בדיוק מהסיבה הזו לא ממליצים לכולם על ה-Q6600 גם אם וכאשר מחירו יהיה בסביבות ה-1600 ש"ח.

יכול להיות שבמקרים מסויימים יהיה עדיף לקנות E6600 (שיהיה זול יותר מן הסתם תודות לירידת המחירים המדוברת)

פורסם
  • מחבר

שאלות הבהרה (על אף שאולי זה לא קשור לפורום הזה):

1. האם תוכנות/משחקים התומכים במרובעי ליבה תלויים במערכת הפעלה שגם תתמוך במעבדים הנ"ל, או שאין קשר

והתוכנות עובדות ישירות מול המעבדים?

2. איך אני יודע אם המערכת שלי תומכת בריבוי ליבות? היכן אני בודק זאת? כוונתי איך אני יכול לדעת אם המערכת שלי

היא 32 או 64.

יש לי XP PRO

פורסם

1.לא. גם XP תומכת במרובי ליבות וגם ויסטה.

2.גם XP 32bit וגם 64bit וגם ויסטה 32 ו-64bit כולן תומכות במרובי ליבה.

מה שצריך לתמוך (ולנצל בעצם) מרובי ליבה כדי שתרגיש שיפור ביצועים אלו התוכנות עצמן כגון Winrar,Photoshop וכו' וכו'

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

פורסם

בדיוק מהסיבה הזו לא ממליצים לכולם על ה-Q6600 גם אם וכאשר מחירו יהיה בסביבות ה-1600 ש"ח.

יכול להיות שבמקרים מסויימים יהיה עדיף לקנות E6600 (שיהיה זול יותר מן הסתם תודות לירידת המחירים המדוברת)

הE6600 לא עובר הוזלה, ומרובע הליבה יהיה במרחק של 200-300 שקל מהמעבדים כפולי הליבה החדשים שיצאו-הE6X50, לכן יהיה שווה לקנות אותו במיוחד שיצא גם סטפינג חדש שלו שמצמצם את צריכת החשמל ופליטת החום.

פורסם
  • מחבר

לכן יהיה שווה לקנות אותו במיוחד שיצא גם סטפינג חדש שלו שמצמצם את צריכת החשמל ופליטת החום.

לא הבנתי, איזה מעבד יהיה שווה לקנות? E6600 או Q6600 ?!

ומה זה המעבד הזה E6X50 איך הוא יקרא לכשיצא?

פורסם

E6X50 זה סדרה של מעבדי C2D כפולי ליבה עם באס של 1333MHZ :)

והנה המחירים לאחר הירידה :

qnwwsf1lhlbcr3t.jpg

פורסם

האם אמורים לצאת בקרוב משחקים תומכים בריבוי ליבות ? ואם כן איזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים