עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לגראס.

Featured Replies

פורסם

בקיצר אם אני שותה כמות סבירה (לא משו עצבני אבל גם לא בירה) פעם בחודש נגיד (גם זה בהגזמה) כמה זה מסוכן?

אגב קולה ממכר ברמות היסטריות כל מי ששותה פה לפחות 3 כוסות ליום אם הוא יפסיק לגמרי (רק מים וקצת מיץ אולי) למשך נגיד.....3-4 ימים אח"כ פשוט לא יבוא לו קולה וגם אם הוא ישתה יהיה לזה טעם שונה לגמרי ממה שהוא זוכר... (פעם ראשונה הבנתי את זה ששבוע הייתי חולה ברמות ואז אח"כ הייתי בטוח ששינו משו בקולה פשוט היה לזה טעם שונה וגם לא כ"כ היה חסר לי....

"שלום אני עידו ואני הייתי מכור לקולה"

בכל מיקרה בתקופה האחרונה התחלתי לשתות מים ואני לא יודע למה אבל אני כל הזמן צמא!! כאילו איזה 2-3 ליטר ליום משו מטורף!)

• תגובות 64
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, אם אתה שוטה ביציאות ואירועים אז ניכה... אבל שים לב לגבול הזה של מתי אתה "שותה בשביל לצאת" לבין מתי אתה "יוצא בשביל לשתות".

מבחינת הנזק, אני לא חושב שזה משמעותי (פעם בחודש?), תלוי בכמויות שאתה מרביץ :)

(ד"א, בקולה יש קופאין)

פורסם

אלכוהול יותר ממכר,ויותר מזיק לגוף-זוהי עובדה ידועה.

מי שמתחיל בגראס לא מגיע אוטומטי לסמים קשים זה פשוט טענה מגוחכת.

השימוש בגראס לצרכים רפואים לצערנו אסור בישראל למרות שהוא עוזר מאוד בבעיות רפאויות רבות,זה מגוחך לפעמים שתרופה שמקבלים בבית מרקחת יכולה להיות גרועה פי כמה מגראס ,אבל בגלל כל מיני תעמולות טפשיות זה לא חוקי.

פורסם
  • מחבר

אני אתן לכם דוגמא למשהו

נגיד בפמליה (קודם כל, אני לא מושפע!) הם מעשנים משהו כל הזמן ולא קורה להם כלום.. הם ממשיכים בחיים.

זה סתם סרט או סם אחר?

פורסם

אני אתן לכם דוגמא למשהו

נגיד בפמליה (קודם כל, אני לא מושפע!) הם מעשנים משהו כל הזמן ולא קורה להם כלום.. הם ממשיכים בחיים.

זה סתם סרט או סם אחר?

חחחחחחחחחח אחי אתה חייב להפסיק להתייחס ברצינות למה שאתה רואה בטלביזיה

פורסם

אני אישית מכיר משהו שעשן 20 שנה ,ולא קרה לו כלום -יום אחד החליט להפסיק -ופשוט הפסיק.(ללא מכוני גמילה או חרטה כזה)

פורסם

אצל אנשים שמעשנים בחיי היום יום אתה בדרך כלל לא תרגיש כשהם "מעושנים". זה בעיקר תלוי באם איכפת להם שתרגיש או לא. וכמו כל דבר בחיים - כשאתה מתרגל למשהו זה בא לך טבעי. ד"א על זה כל המהומה של מעבר לסמים קשים - כשההשפעה כבר לא מרגשת "כמו פעם" והגוף מתרגל, אתה עלול לרצות משהו חזק יותר. אני אישית מסכים עם הטענה בכלליות, אך ממש לא מסכים עם אילו המחזקים אותה - המשתמשים בסמים "כבדים" כמובן. אנשים שהיצר כבש אותם, או סתם בורים. הרי תמיד יהיו סמים חזקים יותר או פשוט יותר סמים, אין לזה גבול. לכן, מי שכבר נכנס לזה, אני מציע לו לקבוע גבול ברור ומפורט, לפני שהוא ממשיך, מאחר וקימות דלתות (פיזיות ונפשיות) שעלולות להנעל לעולמים. ה"דלתות" הן אינדבידואליות, תחסכו מלחפש את שלכם :) (לעיתים רחוקות מאוד הדלתות ינעלו לטובה, שינויי אישיות למניהם- אל תבנו על זה). טוב מספיק לחפור לכם בראש, לילה טוב.

פורסם

מפריעים לי שם שני דברים:

1. אין שם נתונים מספריים. אם הם משווים בין כמות צרכני האלכוהול לכמות צרכני הגראס באופן אבסולוטי, מן הסתם הגראס פחות מזיק.

2. יכול להיות שפספסתי, אבל לא ראיתי הפניה לאף מחקר רציני שנעשה בנושאים האלו. הם כותבים שם שיש עדויות, אבל עדויות זה לא מחקרים. במקרה הטוב זה סיבה לנסות לערוך מחקר.

הם גם טוענים שם שאף אחד לא מת באופן ישיר מגראס. חוץ מהעובדה שלמות באופן ישיר או עקיף מזה זה לא משנה - כי אתה מת כתוצאה מהשימוש בזה, זה יכול לגרום לפגיעות רבות שאלכוהול לא יגרום להם. לא נתקלתי עדיין בלחץ דם נמוך כתוצאה מהתמכרות לאלכוהול, לדוגמה.

בכל מקרה, לא משנה מה יותר מזיק, לא להתמכר לא לזה ולא לזה.

אלכוהול מותר פה ושם לשתות, ואולי להשתכר אפילו, אבל לא באופן עקבי, אלא פה ושם באירועים, למשל. סמים - אפילו לא פעם אחת. הפעם האחת הזו לניסיון יכולה להגמר במכוני גמילה וחיים גמורים במקרה הטוב. במידה זו או אחרת זה גם תופס לגבי סיגריות.לא בהכרח ולא תמיד.

בסיגריות, למשל, החומר הממכר הוא ניקוטין. בלי הסברים מפוצצים, אני אסביר לך למה זו התמכרות פיזית - הגוף שלך מייצר באופן טבעי ניקוטין, בכמויות מאוד קטנות יחסית. אתה מתחיל לעשן ולהכניס את הניקוטין לגוף. הגוף מבין שאתה מכניס לו את הניקוטין ושאין יותר צורך לייצר ניקוטין, כי הוא מקבל את הכמות שהוא צריך ואף יותר מבחוץ. בגלל זה נורא קשה להפסיק - אתה מרגיש (ובאמת צריך) צורך פיזי בסיגריה.

כמובן שיש סוגים שונים של התמכרויות פיזיות, זו אחת מהם..

חחחח הנה עוד אחד שאוכל סרט :)

גראס מעשנים פעם ב לא כל יום למרות שאני מכיר מישו שעשה מרתון יום שלם כל 4 שעות סיגריה

פורסם

אני אישית מכיר משהו שעשן 20 שנה ,ולא קרה לו כלום -יום אחד החליט להפסיק -ופשוט הפסיק.(ללא מכוני גמילה או חרטה כזה)

זה נכון מאוד לגראס. באלכוהול אין דבר כזה פתאום להפסיק, אתה יכול למות.

פורסם

באופן אישי, הכרתי כמה אנשים שעישנו בחייהם, אנשים מכל קצוות ה"קשת" החברתית. והגעתי לכמה מסקנות:

1) אנשים שמעשנים מתחלקים לשני סוגים: סוג אחד שעושה את זה מדי פעם, לא באופן קבוע ולא הופך את זה לבילוי העיקרי שלו

או כמו שמישהו אמר פה קודם (לצאת בשביל לשתות ולשתות בשביל לצאת). הסוג השני הוא מישהו שלא יכול להעביר בילוי מבלי לעשן,

מבחינתו לא לעשן = לא לבלות. ולהתנהגות הזאת הסיבות הן עמוקות הרבה יותר. בין אם מדובר בboost בבטחון, או כדרך לבריחה מצרות

והפגת מתחים וכלה בבעיות של דיכאון ובעיות פסיכולוגיות עמקות אחרות.

האנשים האלו הם אותם האנשים שמתמכרים בסופו של דבר לאלכוהול ולהימורים. הגראס לא יגרום לך לדיכאון אלא אם כן אתה כבר חולה בזה. אתה גם לא

תמצא דחף לא מוסבר "להתקדם" לסמים קשים יותר או למכור את אחותך בשביל עוד "חומר". הגראס הוא סך הכל קטליזטור, וכמוהו גם האלכוהול

ושלל חומרים נוספים. בגלל זה מומלץ לחכות ( כמו עם האלכוהול) עד שתהיה בגיל הנכון ותהיה מודע למה שאתה עושה.

2) אל תעשן בגלל שכל החברים שלך עישנו ואתה לא. שום דבר טוב לא ייצא מזה.

3) במידה ואם תחליט לעשן בכל מקרה, תחליט על גבולות אדומים שלא תעבור עליהם ( כמו למשל להגביל את מס' הפעמים שתעשן, או עם מי תעשן ואיפה.

תזכור יש פה גם נקודת מבט חוקית -אתה לא רוצה תיק פלילי במשטרה נכון?).

אתה יודע עם איזה חומרים כימיים ריססו את הגראס הזה?

אתה יודע מאיזה ערבי מהשטחים הוא הגיע?

אתה יודע עד כמה הוא נקי?

אתה יודע אם אתה אלרגי לאחד החומרים האלה (גראס או חומרי ההדברה שנמצאים עליו)?

אתה יודע שהגראס של היום מכיל כמות גדולה במיוחד של THC (מהנדסים אותו בצורה הזאת)?

אתה יודע ש- THC זה חומר רעיל? (אומנם מעט, אבל עדיין רעיל)

אתה יודע ששתי חברים שלי שרק ניסו פעם אחת, נמצאים היום בגמילה מסמים קשים? (וזה מתחבר למה שאודי אמר, הגראס ממכר מאד מבחינה פסיכולוגית שאנשים פשוט נוטשים את כל החיים שלי בשביל עוד שכטה. עם הזמן מתקדמים לדברים יותר כבדים)

אתה יודע שגראס פוגע בפוריות ומקטין את ספירת הזרע?

אתה יודע שגראס מסרטן יותר מסיגריות ב- 50-70 אחוזים?

אתה יודע שגראס מוריד את לחץ הדם בטווח הרחוק?

תשמע, אם לך היו בעיות אל תפיל אותן על הגראס, כי הן היו ככל הנראה קורות גם בלעדיו. אנשים נוטים להאשים בבעיות שלהם את הסמים ולא את עצמם.

זה מה שצריך ללמד אנשים במוסדות לגמילה, ולא לצטט "עובדות" כמו תוכי.

בכל מקרה העובדות שנכתבו פה ככל הנראה מצוטטות מ"אל-סם" והן מסולפות באופן קיצוני. הייתי מציע לך לעשות מחקר קטן לבד, ולא לסמוך

על אף אחד (בין אם זה בעד או נגד השימוש), תעשה את השיקולים שלך... רק תדע שיהיו לך את כל החיים לנסות את זה, אתה לא חייב דווקא עכשיו.

אולי כשתהיה קצת יותר בוגר תראה את הדברים באור שונה (אני מניח שאתה עכשיו בחטיבה\תיכון במקרה הטוב).

הנה כתבה מעניינת של בלדד השוחי - http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=136325 וכאן מידע ש(כביכול) מבוסס על מחקרים -

http://www.thegooddrugsguide.com/cannabis/index.htm לא חסר עוד מידע באינטרנט, תחפש תכחים והכי חשוב תשמור על עצמך :).

מצטער על החפירה :silly:

פורסם

אוקיי כמה דברים אמיתיים מהניסיון שלי עם גראס:

1. זה דבר בן זונה למלא דברים. אני אישית למדתי על עצמי המון דברים כמה שזה נשמע הזוי. העזתי לעשות דברים שבד"כ לא הייתי עושה (לדוג' ניגנתי ושרתי בפאב עם איזה 40 אנשים והיה בן זונה וכולם החמיאו לי, וזה דבר שלא הייתי עושה בחיים. היום אני עושה את זה בקביעות ומרגיש בשמיים)

2. גראס לא ממכר כימית זה בדוק. ההתמכרות היחידה זה לכיף שאתה מקבל מזה. כל דבר נהיה מעניין ומדהים פי אלף מאשר כשאתה לא מעושן. משחקי מחשב אגב הופכים לדבר הכי מטורף שיש :) במיוחד מירוצים וסימולטורים :)

3. תעשן בסופי שבוע, ביציאות ועם חברים. אל תהפוך את זה לדבר יום יומי. גראס זה כמו תבלין לחיים. תהנה ממנו מדי פעם, אחרת הוא ידפוק לך הרבה דברים בחיים.

4. אלכוהול לא פחות מזיק מגראס. זה בנוי על אותו רעיון. כמו שיש קהילות גדולות בעולם שחוגגות את האלכוהול, יש מדינות בעולם שבשבילם זה האלכוהול.

והם יצאו בסדר גמור.

5. אחד הדברים הכי מדהימים עם גראס זה סקס. אי אפשר לתאר את זה במילים. משהו פשוט מדהים...

6. כשמעשנים עם חברים חומר טוב, אז כל הצחוקים האמיתיים פתאום יוצאים, ועם חברים שאתה מכיר מללא זמן פתאום אתם מעלים דברים מצחיקים בעבר וזה פשוט נהיה חגיגה חבל"ז. זה ממש מחבר בין אנשים לפעמים.

7. אל תעשן בבנג! זה בשביל אנשים שכל הזמן מעשנים וכל שעה הם מורידים עוד ראש, בלי הפסקה. תגלגל איזה ג'וינט יפה ותשב עם חברים, תאמין לי אתה לא מבין איזה כיף יהיה לך. כיף אמיתי.

זהו לא מצליח לחשוב על עוד דברים :)

ת-ה-נ-ה

8. יש למישהו כיוון בשבילי ? :lol: :lol: :lol:

פורסם

אני סטודנט שניה שניה לפסיכולוגיה ולקחתי מספר קורסים בפסיכופרמקולוגיה ותהליכים פסיכוביולוגיים ככה שיש לי מידע קצת יותר מהימן וקצת פחות דמגוגי.

כל הטענות שגראס לא ממכר כימית הם שטויות מוחלטות, שימוש בגראס מעלה את כמות הדופמין במערכת הדופמינרגית ובעיקר בגרעין האקומבנס, אילו הם המערכות אשר אחראיות במוח לתופעות של התמכרות ופיתוח תלות, השינויים הללו מאפיינים כמעט את כל החומרים שמובילים להתמכרות כימית. הסיבה שהרואין או קוקאין ושלל סמים "חזקים" יותר ממכרים הרבה יותר זה שיש להם השפעה ישירה על העלאה ניכרת יותר בכמות הדופמין וכמו כן תסמיני גמילה הרבה הרבה יותר גרועים מה שמוביל לפיתוח תלות משמעותית יותר. מה שכן כל טענה שלגראס אין השלכות על המוח היא זיבול שכל מוחלט.

כמו כן ישנם דיי הרבה מחקרים שמראים ש-THC (שמהווה את החומר הפעיל בגראס) מוביל לירידה משמעותית ביצירה של אקסונים חדשים במוח ואפילו לנוירודגרציה במקרים קיצוניים מה שיכול להתבטא בירידה בתפקודים קוגניטיביים בד"כ בפגיעה בזכרון.

אז כן, אפשר להגיד שגראס עושה אותך טיפש יותר בהדרגה, זה כמובן תלוי בכמות הצריכה ובתדירות אבל לא מדובר בחומר שתורם למוח בכל צורה.

בקשר למי שציין שגראס הוא "תרופה לסרטן".... הסיבה שלעיתים חולי סרטן סופניים משתמשים בגראס היא כי הוא מפחית את התופעות של בחילות וחוסר תאבון שנגרמות על ידי טיפול בכימותרפיה...

באשר להשוואה בין אלכוהול (ברביטורטים כלשהם) לגראס זאת לא בדיוק השוואה מוצלחת, אלכוהול כן ממכר כאשר מתפתחת צריכה מופרזת מאוד וזה בגלל שצריך יותר ויותר אלכוהול כדי להגיע לאותן תוצאות עקב פיתוח סיבולת, צריכה מוגברת מאוד של אלכוהול מובילה לתופעות נסיגה כאשר ההשפעה פגה ולכן צרכני אלכוהול צריכים להמשיך לצרוך כדי לדכא את תופעות הגמילה. לאלכוהול אולם יש מעט מאוד השלכות ישירות אשר גורמת נזק ארוך טווח למוח, ישנם תסמיני גמילה קלים יחסית בהשוואה לסמים קשים אחרים שמובילים להתמכרות, אלכוהול לעומת זאת גורם נזק משמעותי למערכות אחרות בגוף, בעיקר לכבד.

שימוש באלכוהול באופן מתון וגראס באופן מתון מאוד לא יגרמו נזק משמעותי, מצד שני לדעתי האישית צריכה של החומרים האלו גובלת בטמטום מוחלט. אם משעמם לך תמצא משהו יותר טוב לעשות מאשר לפנות לפתרונות כימיים לצורך שיפור מצב הרוח.

פורסם

שמע ... כשתתחיל לשמוע תנשמות מתחילות לדבר איתך ולחלק לך הוראות , תדע שמשהו דיי לא בסדר :smile1: .

ולגבי מישהו בעמוד שני שהציע לגדל בבית לבד ... עלויות של דברים כאלה מאוד גבוהות , כי בדרך כלל אם כבר מגדלים משהו בבית , או שזה hydro , והוא עולה המון , או שזה זנים מיוחדים שגם יעלו לא מעט , ואני בספק שהחבר'ה של פותח הת'ראד יוציאו סכומים כאלה על חצי ענף .

פורסם

הנה כתבה מעניינת של בלדד השוחי

הבלדד הזה גאון הייתי קורא המוןןןןןן זמן כל מה שרק פורסם במדור וזה היה מדור באמת ברמה גובהה חבל שהם ירדו =\

בכל מיקרה רק שתידעו יש סוג אחר שהיא התמכרות התופעות שלה הכי מדהימות בעולם והן:

שליטה מלאה בכל מה שאתה עושה (אלא אם כן הגעת כבר לרמות מופרזות ואז אין לך שליטה בשקל)

הרגשת אופוריה מטורפת

הרגשה של חוסר זמן כאילו כל העולם רץ הרבה יותר מהר מהזמן שלך

אתה רואה דברים שאתה לא יכול לראות בשום מקום אחר

סוטול נחמד ביותר (נכון שלא מגיע לרמות של אלכוהול או גראס אבל תוסיפו את כל הדברים פה וזה מושלם)

ואתה יכול לעשות את זה 4 פעמים ביום ולא יקרה לך שום דבר לא לטווח הארוך ולא לקצר

וזה ממשיך וממשיך

בכל מיקרה הדבר המדהים הזה הוא יותר פשוט ממה שאתם חושבים זה ניקרא צלילה ספורטיבית וזה פשוט הדבר הכי ממכר וכיף בעולם! ברגע שאתה נכנס למים אתה מאבד כל תחושה של זמן (לכן גם חובה לצלול עם שעון), האופוריה באה עם הזמן והשקט שמסביבך, על המראות כמובן שלא צריך לפרט אבל יש דברים מדהימים לראות שם!, סוטול גם נובע ממרכיב כימי אבל הרבה פחות נוראי: מה שקורה זה שבעומק של ~25 מ' הלחץ החלקיקי של החנקן בדם גורם לסוטול קצת שעובר עם העליה חזרה לפני המים ולא גורם שום נזק (כל עוד מודעים לו ויודעים לא לאבד שליטה תוך כדי), והכי חושב אתה יכול לעשות את זה כמה שאתה רוצה עד 4 פעמים ביום (בפעם הרביעית ריכוז החנקן בדם אחרי הצלילה לא מאפשר צלילה נוספת קורה גם בד"כ בפעם השלישית ולכן המקובל זה 3 צלילות ליום אבל בתכלס אפשר גם 4)

בכל מיקרה מומלץ בחום! אין דברים כאלה

פורסם

אתה רוצה לעשן בעזרת סיגריה (ג'וניט)

או עם מכשיר ? (באנג)

תעשה סיגריה..שתיים...אתה תקבל ת'סטלה של החיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים