עבור לתוכן

דיגיטלית חדשה - עד 1100 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מצלמה דיגיטלית חדשה. התקציב הוא 1100 ש"ח, אבל אני גמיש יחסית. אני צריך מצלמה קומפקטית, הגודל לא מפריע לי, אבל המשקל כן.

אני מתכנן לצלם בחללים קטנים עם תאורה חלשה, כך שעדשה רחבה היא בונוס. כמו כן, אני צריך יכולות מאקרו טובות.

תמיכה בSecure Digital חשובה לי, בגלל המחיר הזול של הכרטיסים ומאחר שהם נורא נפוצים, אבל אני יכול להתפשר על פורמטים אחרים כגון xD.

עדיפות למצלמות עם עינית.

חשבתי על הFuji F31 או הCanon A710. מה אתם אומרים?

פורסם

אין מצלמה שעומדת בכל הדרישות. על מה אתה יכול להתפשר?

פורסם
  • מחבר

אני יכול לוותר על תמיכה בSecure Digital, ואני לא צריך מאקרו מטורף.

אני יכול להתפשר גם על מצלמה כבדה יחסית.

תודה.

פורסם

אוקי, אם אתה יכול להתפשר על משקל אז דווקא כן יש מצלמה שכוללת הכל - פוג'י S6500. יש לה עדשה רחבה 28 מ"מ, איכות טובה בצילומים עם אור חלש והרבה יתרונות אחרים - זום מכאני, עינית אלקטרונית, שליטות ידניות ועוד. רק קח בחשבון שהיא כבדה וגדולה כמעט כמו מצלמת DSLR עם עדשת קיט.

אם ה-S6500 גדולה מדי, אז ל-E900 (גם כן של פוג'י) יש עדשה מעט יותר רחבה מהממוצע (32 מ"מ), ואיכות בתאורה נמכה שגם היא מעל הממוצע (אבל פחות טובה משל ה-F31 וה-S6500). המקרו שלה די בינוני ומאפשר למלא את הפריים באובייקט ברוחב 6 ס"מ (בהשוואה ל-4 ס"מ ב-S6500).

קיימות מצלמות כיס עם עדשה רחבה יותר (28 מ"מ) שעולות עוד כמה מאות שקלים ולא מספקות את איכות התמונה באור חלש של פוג'י. שתיים ששוות בדיקה הן קנון SD800 וריקו R6. לאחרונה יש מקרו רציני שמאפשר למלא את הפריים באובייקט ברוחב של פחות מ-2 ס"מ, אבל יש רק חנות אחת בארץ שמביאה אותה (אין ייבוא סדיר של מצלמות ריקו לארץ).

ה-F31 היא מצלמה מצויינת, אבל העדשה שלה ממש לא רחבה (36 מ"מ) והמקרו גם כן לא מרשים במיוחד (5 ס"מ רוחב אובייקט מינימלי). ל-A710 יש מקרו מצויין שדומה לזה של ה-R6, אבל אין לה עדשה רחבה ואין לה את האיכות של המצלמות של פוג'י ב-ISO גבוה (גם לריקו אין).

כמו כן יש דגמים שעשויים לעניין אותך אצל פנסוניק, אבל האיכות שלהם באור חלש גרועה, ולכן עדיף לוותר עליהם.

פורסם
  • מחבר

מבין הF30, F31 FD והF40 FD של Fuji, מי עדיפה? הן נמכרות כולן באותו המחיר.

פורסם

ה-F31 היא בעצם F30 + פונקציית זיהוי פנים וחשיפה מעט יותר מדוייקת. ה-F40 תומכת אמנם ב-SD, אבל פחות טובה מה-F30/F31 ב-ISO גבוה ולא כוללת מצבי חשיפה חצי אוטומטיים. בקיצור, ה-F31 עדיפה מבין השלוש.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה.

אני כנראה אלך על הF31.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים