עבור לתוכן

עזרה בבנית intervalometer

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer.

מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות.

ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה.

א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה.

ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה לעומק.

אני אודה לכל מי שרוצה ויכול לעזור.

פורסם

שלום שלום

דבר ראשון, המערכת פה מבוססת על מעבד בשם "PIC", זהו מעבד שמשמש בעיקר למטרות לימודיות.

( ד"א הוא די ישן ומיושן )

בכל אופו אתה צריך ערכה שבעזרתה תוכל לצרוב את התוכנה ולבדוק אותה, למשל בקישור הנ"ל:

http://www.ccsinfo.com/content.php?page=education

אם אתה מכיר סטודנט אז סביר שבמעבדות בקרה באונבירסיטאות/מכללות יש ציוד כזה.

יש כמובן אפשרות לבנות ממשק לצריבה של המעבד לבד אבל זה כבר פרויקט בפני עצמו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה.

האם אתה יודע מאיפה אפשר להשיג תרשים לבניית מעגל לצריבה? פשוט שאין לי מושג מה לחפש(איזו מילת חיפש להקליד בגוגל) (אין לי בעיה להוסיף גם את זה לפרוייקט.)

את התוכנית עצמה יש בקישור, ככה שלהתחיל להשתמש ב C אין לי צורך.

אני רק צריך דרך לצרוב את התוכנה וקצת עזרה בלפרש את מה שכתוב שם (בתרשים) כי זה פשוט קטן מידי ואין לי כל ידע מקדים.

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישורים שהצעת אך אינני מעוניין לקנות "צורב" אלא לבנות אחד כחלק מהפרוייקט.

ערכתי חיפוש נוסף בגוגל תחת 'pic16F876 programing' ומצאתי את הקישור הזה.

לדעתי מקור מצויין. עכשיו אפשר להתחיל לפחות את חלק הראשון של הפרוייקט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים