עבור לתוכן

בעיה הארדיסק...

Featured Replies

פורסם

כשאני עושה מאפיינים על כונן D הוא אומר לי שיש לי סה"כ קיבולת מקום בכונן 64 ג'יגה, ואומר לי שיש לי מקום פנוי 12 ג'יגה.

עכשיו עשיתי מאפיינים על כל הקבצים שיש לי בכונן D (כולל קבצים מוסתרים וקבצי מערכת) וזה אומר לי שהכל תופס 40 וקצת ג'יגה...

חישוב קצר 64-40=24, מישמע אמור להיות לי לפחות 20 ג'יגה פנוי... ולא 12 כמו שזה מציג...

אם זה עוזר, מערכת הפעלה XP

פורמט כונן NTFS

ההארדיסק שעליו מדובר הוא 80 ג'יגה סה"כ, והוא מחולק לכונן C וD, בכונן C יש 10 ג'יגה ובכונן D יש 64.7 ג'יגה.

עשיתי את הפעולות הבאות, שלא עזרו:

בדקתי שהסל מיחזור ריק

עשיתי סריקת שגיאות (סורק דיסק של ווינדוס XP)

עשיתי איחוי דיסק (של הווינדוס)

בדקתי שהזיכרון הוירטואלי הוא לא זה שתופס לי את המקום

מחקתי קבצים זמניים

מחקתי קבצים של שחזור המערכת

מה יכולה להיות הבעיה?

מה יכול לזלול לי 12 ג'יגה?

חבר המליץ לי לבדוק אם הכל תקין דרך Partition Magic אבל לא ראיתי סיבה לעשות את זה מאחר והוא מציג לי סה"כ מקום כראוי, ז"א כמה שצריך להיות... צריך לבדוק בתוכנה הזאת במידה והוא מציג שיש סה"כ מקום כולל פחות ממה שאמור להיות, עם זה אין לי בעיה אלה יש בעיה עם המקום הפנוי.

תודה רבה מראש ולילה טוב.

פורסם

קבצים עשויים לתפוס יותר מקום מגודלם הפיזי מאחר ומערכת ההפעלה מארגנת להם מקום בגודל קבוע על הדיסק.

כלומר אם יש לך 10 קבצים קטנטים הם יתפסו יותר מקום מאשר קובץ אחד באותו הגודל

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לSize on disk? כשאני עושה מאפיינים על קובץ מסויים?

אז בדקתי, והשטח הזה תופס כמה מגבייטים בודדים יותר מהמקום הרגיל... אבל מה שבטוח זה לא תופס לי 12 ג'יגה..

פורסם

דיסק 80 זה 78 ג"ב נטו בגלל שיטת החישוב של יצרני הדיסקים

קיימת אפשרות שלא כל השטח הוגדר מלכתחילה באופן מלא לכן חסר שטח.

יתכן ויש קבצים נוספים שאתה לא רואה אותם אבל המערכת משתמשת בהם

יש תוכנות http://www.symantec.com/home_homeoffice/products/overview.jsp?pcid=sp&pvid=pm80

שיכולות לבדוק לך את המחיצות

פורסם

תראה יש מצב שיש לך תוכנה בשם emule והיא יושבת על כונן d: ויש לך באימיול קבצים שבדרך לרדת ,והוא מחשיב אותם בגודל של הכונן אפילו שזה עוד לא ירד.

תבדוק את זה!!!

פורסם
  • מחבר

הורדתי PM8 והכל תקין, אין שום בעיה במחיצות...

בכל מקרה, עדיין חסר לי 12 ג'יגה... למישהו יש עוד פתרון?

פורסם

לא יודע אם כדאי לך לשבור את הראש בשביל 12 ג'יגה, כשאתה יכול לקנות הארד דיסק חדש עם קיבולת הרבה יותר גבוהה ממה שיש לך במחיר ששווה לכל נפש.

מה גם שאם הגעת למצב שאתה מנסה לפנות את ה 12 ג'יגה האלה, כנראה שאתה גם ככה הולך לגמור את הקיבולת של הכונן, ואז גם ככה תצטרך לקנות עוד הארד דיסק.

אבל איך שאתה רוצה...

תנסה אבל את זה, אולי זה יפתור לך את הבעיה: יכול להיות שה SYSTEM RESTORE שלך הוא על ON, תשים אותו על OFF, הוא אוכל המון מההארד דיסק וממש לא יעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים